«Λίρα 100»: Το… «κάστρο» της Τβέντε απειλεί το αήττητο της PSV

Γιώργος Μάντζιος25 Νοεμβρίου 2023

Προκριματικά Euro τέλος, μένουν τα πλέι οφ του Nations League, αλλά αυτά θα μας απασχολήσουν το Μάρτιο. Τώρα μπαίνουμε σε «non stop» δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και κύπελλα μέχρι τις γιορτές. Αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε αγώνες για το πρωτάθλημα σε Ολλανδία και Βέλγιο και για το κύπελλο στην Πορτογαλία. Σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι ξεχώρισα για το διήμερο:

Στην Ολλανδία είναι φοβερό το 12/12 της PSV, αλλά εκτιμώ ότι η 13η (και γρουσούζικη) θα είναι η αγωνιστική που θα αφήσει βαθμούς. Καταρχάς η διακοπή είναι λογικό να της έχει κόψει την όποια φόρα είχε πριν από αυτή. Κατά δεύτερο η Τβέντε εντός έδρας «τρέχει» ένα φοβερό σερί με 22-5-0 στα τελευταία 27 παιχνίδια της στο Ένσεντε. Πραγματικό «κάστρο» και με την Αϊντχόφεν να μην κερδίζει επίσης σε αυτό το γήπεδο στις 4 τελευταίες επισκέψεις της. Επιλογή το 1Χ (1,85).

Η Άλκμααρ έχει την ευκαιρία να «ξεμπουκώσει» απέναντι στην χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω της, την ήττα από την Φέγενορντ και την ισοπαλία με την Εξέλσιορ. Η Φόλενταμ, που αποκλείστηκε και από ερασιτεχνική ομάδα στο κύπελλο, δέχεται εύκολα φάσεις και γκολ και η ομάδα του Βαγγέλη Παυλίδη είναι ιδιαίτερα πιεστική και παραγωγική εντός έδρας (15 γκολ σε 5 παιχνίδια). Επιλογή το over 3,5.

Στο Βέλγιο η Κλαμπ Μπριζ έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία, αλλά τώρα έχει απέναντι της μια ομάδα που παίζει ανοιχτά όπως η Λέουβεν και αυτό βολεύει το στυλ παιχνιδιού της. Τα δύο τελευταία χρόνια πέρασε νικηφόρα από αυτό το γήπεδο με σκορ 0-3 και 1-4, στέκεται άτυχη στα τελευταία της παιχνίδια και εκτιμώ ότι μπορεί να ξεκινήσει την… αντεπίθεση της. Η Λέουβεν με 29 τέρματα στο παθητικό, έχει την 2η χειρότερη άμυνα στην κατηγορία. Επιλογή το 2 & over 1,5 (1,85).

Η Άντερλεχτ υποδέχεται την Μόλενμπεκ, με τους νεοφώτιστους να παίζουν θαυμάσια το σύστημα των αντεπιθέσεων και να είναι ικανοί να σκοράρουν στις Βρυξέλλες. Η Άντερλεχτ φέτος εντός έδρας έχει δεχθεί γκολ μεταξύ άλλων από τις Λέουβεν, Μαλίν, Σαρλερουά και Βέστερλο, ενώ η Μόλενμπεκ έχει σκοράρει σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της, εκτός από αυτό με την Αντβέρπ. Βρήκε γκολ όμως σε έδρες όπως της Σταντάρ Λιέγης και της Κλαμπ Μπριζ. Από 5 σερί εντός έδρας αμφίσκορα οι γηπεδούχοι, από 7/8 G/G ανεξαρτήτου έδρας οι φιλοξενούμενοι. Επιλογή το G/G (1,85)

Στο κύπελλο Πορτογαλίας η φορμαρισμένη και φιλόδοξη φέτος Νασιονάλ Μαδέιρα, έχει ευκαιρία να πάρει μια μικρή εκδίκηση από την Κάζα Πία, για την ήττα στο Λιγκ Καπ. Μία ήττα που ήρθε πάντως στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Νασιονάλ με εξαίρεση αυτή την ήττα, τρέχει ένα σερί 11 αγώνων χωρίς ήττα (9-2-0), στην έδρα της είναι πολύ ισχυρή, ενώ η Κάζα Πία μετράει δύο σερί ήττες και 5 ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Βρίσκεται λίγο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, οπότε ο θεσμός του κυπέλλου δεν είναι προτεραιότητα για αυτήν. Επιλογή το 1Χ & over 1,5 (1,90).

Η Μπράγκα είναι μια ομάδα που πάντα δίνει βαρύτητα στο κύπελλο και δεν είναι τυχαίο πως τα 9 τελευταία χρόνια μετράει δύο κερδισμένους και δύο χαμένους τελικούς στο θεσμό. Την Πορτιμονένσε την κέρδισε πριν από μερικές εβδομάδες με σκορ 6-1 στο πρωτάθλημα και εκτιμώ ότι εύκολα ή δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της. Σύμμαχος της και η φοβερή παράδοση με 15-3-0 στα 18 μεταξύ τους παιχνίδια και με 5-1-0 υπέρ της σε αυτό το γήπεδο. Επιλογή το 2 & over 1,5 (1,90).

Οι επιλογές μου:

ΤΒΕΝΤΕ – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ 1Χ 1,85

ΑΛΚΜΑΑΡ – ΦΟΛΕΝΤΑΜ OVER 3,5 1,95

ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΪΡΑ – ΚΑΖΑ ΠΙΑ 1Χ & OVER 1,5 1,90

ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ – ΜΠΡΑΓΚΑ 2 & OVER 1,5 1,90

ΛΕΟΥΒΕΝ – ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ 2 & OVER 1,5 1,85

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΜΟΛΕΝΜΠΕΚ G/G 1,85

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.