LIRA 100: Συνήθως οι τελικοί κυπέλλου στην Πορτογαλία… έχουν over

Metrosport Team03 Ιουνίου 2023

Πέφτει η αυλαία το διήμερο και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, για να μείνουν την επόμενη εβδομάδα οι δύο ευρωπαϊκοί τελικοί (7 Ιουνίου αυτός του Europa Conference League και 10 Ιουνίου αυτός του Champions League). 

Κάπως έτσι θα ολοκληρωθεί μια ιδιαίτερα γεμάτη σεζόν με Μουντιάλ τον περασμένο χειμώνα κι ενώ σχετικά νωρίς θα ξεκινήσει και η επόμενη, λόγω του Euro 2024 το ερχόμενο καλοκαίρι. Στα… δικά μας, σας παραθέτω τι ξεχώρισε η στήλη σε Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία: Στο Τβέντε – Χέρενφεν, οι φιλοξενούμενοι μετά την εντός έδρας ήττα με σκορ 2-1 από την Τβέντε είναι υποχρεωμένοι να πάρουν τα ρίσκα τους και αυτό θα φέρει καλό ρυθμό στο παιχνίδι. 

Μπορεί να είχαμε μόλις 9 κόρνερ στο πρώτο ματς, αλλά συγκυριακά συνέβη κάτι τέτοιο, αφού μαζί με τις καθυστερήσεις δεν βγήκε κόρνερ σχεδόν στο τελευταίο ημίωρο (!) και κολλήσαμε στα 9. Θυμίζω ότι Είναι δύο ομάδες που κατά κύριο λόγο παίζουν από τα πλάγια. 

Στο τελευταίο μεταξύ τους είχαμε 12 κόρνερ, ενώ στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα είχαμε 20 κόρνερ! Στα πρόσφατα παιχνίδια της Χέρενφεν με Αϊντχόφεν και Έμεν είχαμε 15 και 15 κόρνερ αντίστοιχα, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες στο ματς της Τβέντε με την Σπάρτα Ρότερνταμ, είχαμε 23 κόρνερ! Επιλογή το over 10,5 κόρνερ (1,95).

Στο Σπάρτα – Ουτρέχτη κι ενώ περίμενα την Σπάρτα δυνατή, οφείλω να ομολογήσω πως το τελικό 1-2 είναι λίγο μαγική εικόνα, αφού η Ουτρέχτη ήταν καλύτερη (27-9 οι τελικές, 11-3 τα κόρνερ και 2,77-1,35 τα λεγόμενα xgoals). Δεν θα τα παρατήσει η ομάδα του φορμαρισμένου Τάσου Δουβίκα (πάλι βρήκε δίχτυα), περιμένω παιχνίδι με καλό ρυθμό κι επιλέγω το G/G & over (1,95). Αξία και στο any time Δουβίκας (2,50) που έχει σκοράρει απέναντι στην Σπάρτα και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά και πέρυσι (μέσα – έξω).

Στον τελικό του κυπέλλου Πορτογαλίας στη Λισσαβόνα, βλέπω παιχνίδι με γκολ. Άλλωστε οι δύο ομάδες έκλεισαν την σεζόν στο πρωτάθλημα με γεμάτα σε φάσεις παιχνίδια. Η Μπράγκα ήταν η ομάδα με την 2η καλύτερη επίθεση πίσω από την Μπενφίκα, αλλά και η 1η σε τελικές προσπάθειες, καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έδειξε σε καλή κατάσταση με 3 γκολ στην Πάσος, 5 γκολ στην Σάντα Κλάρα και 4 στην Πορτιμονένσε τον προηγούμενο μήνα. Βέβαια αμυντικά ίσως της κοστίσουν οι απώλειες των Τόρμενα και Σεκέιρα. Η Πόρτο από την άλλη κέρδισε 4-1 φέτος την αντίπαλο της, είναι πολύ ποιοτική από τη μέση και μπροστά και θέλει να… σώσει την χρονιά με ένα κύπελλο. Οι 7 από τους 8 τελευταίους τελικούς κυπέλλου στην Πορτογαλία, έληξαν με over. Επιλογή το over (1,85).

Στο Βέλγιο δεν χρειάζεται να γράψω ότι στο Σερκλ Μπριζ – Βέστερλο θα δούμε γκολ και θέαμα, από δύο ομάδες που πριν 3 εβδομάδες έφεραν σκορ 5-3! Η Σερκλ Μπριζ μετράει 6/7 over 3,5 με τους Ουεντά – Ντένκι – Σόμερς «όλα τα λεφτά» από τη μέση και μπροστά, ενώ η Βέστερλο μετράει 4/5 over 3,5 με τον Ντορζελέ (5 γκολ) από το Μάλι να κυνηγάει τον Ορμπάν (6 γκολ) της Γάνδης, στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Επιλογή το over 3,5 (2,00).

Στο Γάνδη – Σταντάρ Λιέγης αν και αδιάφορο, είναι ξεκάθαρο ότι η μεν Γάνδη θα θελήσει να δώσει χαρά στον κόσμο της και να πανηγυρίσει την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ η δε Σταντάρ είναι σε κακή κατάσταση, κάτι που φάνηκε στο 0-4 από την Σερκλ Μπριζ, αλλά και στο 0-3 από την Βέστερλο. Η φυγή του κόουτς Ντέιλα για την Κλαμπ Μπριζ, έριξε το όποιο ηθικό των παικτών. Επιλογή το 1 & over (1,95).

Όσο για τα ματς που θα κρίνουν τον τίτλο, καμία αξία σε κάτι 1,55 που κυκλοφορούν για το Ουνιόν Σεν Ζιλουά – Κλαμπ Μπριζ. Αντίθετα έχοντας εικόνα από Γκενκ και Αντβέρπ, θεωρώ πιο δίκαιο να πάρει τον τίτλο η ομάδα της Αμβέρσας. Από το συγκεκριμένο γήπεδο έφυγε νικήτρια και στο πρωτάθλημα (0-1) και στο κύπελλο (0-3). Πριν από 3 εβδομάδες η Αντβέρπ επικράτησε επίσης δίκαια με 2-1 και εκτιμώ ότι δεν θα χάσει στην έδρα της Γκενκ. Επιλογή το Χ2 & over 1,5 (1,90).

Οι επιλογές μου:

ΓΑΝΔΗ – ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ 1 & OVER 1,95

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ – ΒΕΣΤΕΡΛΟ OVER 3,5 2,00

ΤΒΕΝΤΕ – ΧΕΡΕΝΦΕΝ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,95

ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ. – ΟΥΤΡΕΧΤΗ G/G & OVER 1,95

ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ. – ΟΥΤΡΕΧΤΗ ANY TIME ΔΟΥΒΙΚΑΣ 2,50

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΠΟΡΤΟ OVER 1,85

ΓΚΕΝΚ – ΑΝΤΒΕΡΠ Χ2 & OVER 1,5 1,90

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.