Λίρα 100: Συνήθεια τα πέναλτι για τους «δράκους»

Γιώργος Μάντζιος07 Νοεμβρίου 2020

Εδώ είμαστε πιστοί στο ραντεβού μας, στην καθιερωμένη γωνιά του ενθέτου κάτι Σάββατο, προερχόμενοι από ένα γεμάτο σε θέαμα και συγκινήσεις ευρωπαϊκό τριήμερο, ενώ από εβδομάδα μπαίνουμε και πάλι σε... ρυθμούς Nations League, με παιχνίδια των εθνικών ομάδων. Η δράση συνεχίζεται σε Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία, στο Βέλγιο απλά έχουμε την αναβολή του αγώνα Λέουβεν – Μουσκρόν, ενώ την ώρα που γραφόταν το κείμενο θα αποφασιζόταν η διεξαγωγή του αγώνα Μορεϊρένσε – Πάσος στην Πορτογαλία, αφού ο covid «χτύπησε» τους γηπεδούχους. 

Σας παραθέτω τις σκέψεις μου:

Στην Πορτογαλία μου αρέσει το G/G στο Φαμαλικάο – Μαρίτιμο (1,80), δύο ομάδες που παίζουν φέτος επιθετικά και δεν με ξεγελούν τα under που έφεραν την προηγούμενη αγωνιστική. Η Φαμαλικάο έφερε 2-2, 3-3, 1-1, 1-2, και 1-5 στις πρώτες 5 αγωνιστικές, ενώ αν προσθέσει κανείς και το φινάλε πέρυσι, μετρούσε 9 σερί G/G πριν χάσει από την Μπράγκα 1-0, αλλά μένοντας με δέκα παίκτες. Η Μαρίτιμο έμεινε στο 0-0 με τη Νασιονάλ αλλά αυτό ήταν τοπικό ντέρμπι που είχε ένταση και πριν από αυτό έφερε 2-1, 1-2, 2-3, 2-1. Πέρυσι στα δύο μεταξύ τους έφεραν 3-3 και 1-1.

Επίσης μου αρέσει ο καταλογισμός πέναλτι στο Πόρτο – Πορτιμονένσε (2,65), κάτι που επιβεβαιώθηκε και στα δύο περσινά μεταξύ τους παιχνίδια. Η Πόρτο είχε πέναλτι φέτος στα παιχνίδια της με Μαρσέιγ και Σίτι στην Ευρώπη, με Πάσος Φερέιρα, Ζιλ Βιθέντε, Μαρίτιμο και Μπράγκα. O ρέφερι Αντόνιο Νόμπρε σφύριξε φέτος την Πορτιμονένσε με την Ζιλ Βιθέντε, σε παιχνίδι που έδωσε επίσης πέναλτι.

Στο Μπενφίκα – Μπράγκα παρά την όποια κούραση βγάλουν αμφότερες από τα παιχνίδια τους στο Europa League, δύσκολα θα δούμε ματς με χαμηλό τέμπο ανάμεσα στις δύο ομάδες. Με εξαίρεση το περσινό 0-1 όπου η Μπενφίκα δεν ήταν στα... καλά της, στο παρελθόν είχαμε 2-1, 2-2, 5-1, 3-1, 3-1 και 6-2. Η Μπενφίκα θέλει να ρεφάρει την ήττα από την Μποαβίστα αλλά η Μπράγκα είναι εξαιρετική ομάδα στις αντεπιθέσεις. Επιλογή το combo G/G & over (2,00).

Στην Ολλανδία μόλις μία επιλογή, το πολύ πιθανό combo G/G & over ανάμεσα σε Χέρενφεν και Άλκμααρ. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Στα παιχνίδια της ΑΖ δεν πλήττεις ποτέ και μπορεί σε αυτό με την Σοσιεδάδ μεσοβδόμαδα να είχαμε σκορ 1-0 παρά τις 28 συνολικά τελικές προσπάθειες και τα 18 κερδισμένα κόρνερ, αλλά όλα τα ματς των φιλοξενούμενων είναι γεμάτα φάσεις και γκολ. Η Χέρενφεν είναι σε καλό μομέντουμ, έβαλε 8 γκολ στα 2 τελευταία παιχνίδια της, ενώ τα 5 από τα 6 τελευταία μεταξύ τους σε αυτό το γήπεδο έληξαν 1-2, 1-2, 1-2, 4-2 και 5-2.

Μία επιλογή κράτησα και από το Βέλγιο όπου ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει αρκετές ομάδες και τα ρεπορτάζ μπορούν να μπερδέψουν τον οποιοδήποτε, με ειδήσεις της τελευταίας στιγμής. Επιλέγω το over 3,5 στο Κορτράικ – Μπέερσοτ (2,15), με τους φιλοξενούμενους να αποτελούν την χαρά του επιθετικού ποδοσφαίρου, να ενισχύονται με την επιστροφή του φορ Νουμπίσι και να μετρούν 7 σερί over 3,5!

ΔΥΑΔΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

ΚΟΡΤΡΑΪΚ – ΜΠΕΕΡΣΟΤ OVER 3,5 (2,15)

ΠΟΡΤΟ – ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΣΕ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΝΑΛΤΙ (2,65)

ΤΡΙΑΔΑ ΜΕ ΓΚΟΛ

ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ – ΜΑΡΙΤΙΜΟ G/G (1,80)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΜΠΡΑΓΚΑ G/G & OVER (2,00)

ΧΕΡΕΝΦΕΝ – ΑΛΚΜΑΑΡ G/G & OVER (1,80)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.