«LIRA 100»: Στη Βέστερλο έχουν φορέσει τα… μαγιό

Γιώργος Μάντζιος13 Απριλίου 2024

Εδώ είμαστε μετά από ένα γεμάτο από συγκινήσεις τριήμερο ευρωπαϊκών κυπέλλων κι ενώ ακολουθεί ένα ακόμη το επόμενο μεσοβδόμαδο. 

Στα… δικά μας συνεχίζεται η δράση στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ στο Βέλγιο, είμαστε 5 αγωνιστικές πριν το φινάλε στην Ολλανδία και 6 αγωνιστικές πριν το φινάλε στην Πορτογαλία. 

Στην Ολλανδία και στο Άλμερε Σίτι – Σπάρτα Ρότερνταμ, οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που έχουν το κίνητρο, κυνηγώντας τα πλέι οφ της Ευρώπης, την ώρα που οι γηπεδούχοι είναι άνετοι βαθμολογικά και τρέχουν ένα μεγάλο σερί ισοπαλιών (6 συνεχόμενες). Με αυτά τα δεδομένα επιλέγω το Χ2 & over 1,5 (1,90). 

Στο Χέρακλες – Χέρενφεν αναμετρώνται δύο ομάδες που έχουν απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη και για αυτό τα τελευταία τους παιχνίδια είναι ελεύθερα, με γκολ και φάσεις. Η Χέρακλες έβαλε 7 γκολ απέναντι σε Άλκμααρ και Σπάρτα Ρότερνταμ, η Χέρενφεν προέρχεται από 4 σερί αμφίσκορα και γεμάτα από φάσεις παιχνίδια. Ότι πρέπει για G/G & over (1,90). 

Στο Βέλγιο και στα πλέι άουτ, θα εμπιστευτώ τη νεοφώτιστη Μόλενμπεκ με τον έμπειρο πια Γιανίκ Φερέρα στον πάγκο της. Με την Σαρλερουά ήταν καλύτερη, έχασε και πέναλτι και υποδέχεται μία Έουπεν, που με την σειρά της ήταν πολύ μέτρια και τυχερή στο 1-1 με την Κορτράικ. Επιλογή το 1Χ & over 1,5 (1,85). 

Η Μαλίν παρά την ήττα – σοκ από την Σιντ Τρούιντεν, κυνηγάει την 7 η θέση στα πλέι οφ της Ευρώπης και υποδέχεται μία Βέστερλο που κάνει… διακοπές. Κάτι που φάνηκε στις ήττες από Γάνδη (0-3) και Σιντ Τρούιντεν (0-2). Με σύμμαχο και την πρόσφατη παράδοση οι γηπεδούχοι, που δείχνει 4 σερί νίκες τους σε αυτό το γήπεδο. Επιλογή το combo 1 & over 1,5 (2,00). 

Στη Β΄ Βελγίου κινδυνεύοντας να χαρακτηριστώ γραφικός, θα σας θυμίσω και πάλι το φοβερό σερί με τα πολλά κόρνερ στα παιχνίδια της Σταντάρ Λιέγης Β΄ (φιλοξενεί την Σέρενγκ). Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος μετράμε 13, 14, 15, 8, 19, 15, 18, 19 και 17 στα 9 τελευταία παιχνίδια της! Σύνολο 138 κόρνερ σε 9 αγώνες, δηλαδή πάνω από 165ανά μέσο όρο. Αξία στο over 11,5 κόρνερ (1,95) και μια… τουφεκιά στο 15+κόρνερ (4,50). 

Στην Πορτογαλία καλοπληρωμένο είναι το αμφίσκορο στο Γκιμαράες – Φαρένσε, με τους γηπεδούχους να σκέφτονται και τον επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου με την Πόρτο. Από την άλλη η Φαρένσε παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, με τον Βραζιλιάνο Ντουάρτε και τον Αλγερινό Μπελουμί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Δεν είναι τυχαίο πως σκόραρε στα 10 από τα 11 τελευταία παιχνίδια της και στο μοναδικό που δεν βρήκε δίχτυα, έπαιζε από νωρίς με δέκα παίκτες! Τα 4 τελευταία μεταξύ τους έληξαν 1-2, 2-2, 2-2 και 3-1. Η Φαρένσε φέτος σκόραρε δύο φορές στη Λισσαβόνα απέναντι στην Σπόρτινγκ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, σκόραρε στο «Ντραγκάο» απέναντι στην Πόρτο, στο «Ντα Λουζ» απέναντι στην Μπενφίκα και στην έδρα της Μπράγκα! Επιλογή το G/G (1,90). 

Παραδοσιακά έχουμε πολλές κάρτες στις αναμετρήσεις της Αρούκα με την Μποαβίστα. Στο ματς του πρώτου γύρου είχαμε 8 κίτρινες + 2 κόκκινες κάρτες, στο κύπελλο φέτος είχαμε 7 κίτρινες στην κανονική διάρκεια και άλλες 4 στην παράταση. Πέρυσι είχαμε 7 κίτρινες στο ένα και 3 κίτρινες + 2 κόκκινες (!) στο άλλο, πρόπερσι 8 κίτρινες στο ένα και 7 κίτρινες στο άλλο. Επιλογή το over 5,5 κάρτες (1,80), με ρίσκο αξίζει και η κόκκινη (3,10).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.