«Λίρα 100»: Σε διαρκή άνοδο η Κλαμπ Μπριζ

Γιώργος Μάντζιος27 Ιανουαρίου 2024

Εδώ είμαστε, τελευταίο Σαββατοκύριακο του Γενάρη, με την δράση να συνεχίζεται κανονικά σε Ολλανδία και Βέλγιο, ενώ στην Πορτογαλία έχουμε τον τελικό του Λιγκ Καπ απόψε και αγώνες πρωταθλήματος Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη. Σας παραθέτω τις σκέψεις μου και το τι έβγαλε η μελέτη των αγώνων:

Στην Ολλανδία, η PSV δεν ξεκίνησε καλά μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, αφήνοντας βαθμούς με την Ουτρέχτη (1-1) και μένοντας εκτός από το κύπελλο (ήττα 1-0 από την Φέγενορντ). Ωστόσο απόψε έχει την ευκαιρία για ένα ξέσπασμα, πριν έρθει το ντέρμπι με τον Άγιαξ την επόμενη εβδομάδα. Η Άλμερε Σίτι ξόδεψε και δυνάμεις με τον εξ αναβολής αγώνα που είχε απέναντι στην Φορτούνα Σιτάρντ και δεν διαθέτει μεγάλο ρόστερ για να βγάζει παιχνίδια κάθε 3 ημέρες. Στον πρώτο γύρο η PSV κέρδισε εύκολα με 4-0, επιλογή μου εδώ το over 1,5 ημίχρονο (1,85).

Παιχνίδι με καλό ρυθμό και την μπάλα πάνω – κάτω περιμένω στο Ρότερνταμ, ανάμεσα σε Εξέλσιορ και Ουτρέχτη. Ότι πρέπει για να δούμε πολλά κόρνερ στην αναμέτρηση. Στο ματς του πρώτου γύρου είχαμε 15, πιο πριν 10, 18 και 10 κόρνερ, ενώ στα 4 τελευταία της Εξέλσιορ είχαμε 11, 11, 14 και 13 κόρνερ, ενώ στα 6 τελευταία της Ουτρέχτης είχαμε 10, 15, 12, 14, 12 και 12 κόρνερ. Επιλογή το over 10,5 κόρνερ (2,10).

Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς είναι μια ομάδα που… τρέχει πολύ στο γήπεδο, με φοβερή φυσική κατάσταση, αλλά και υποστήριξη από το κοινό της. Σε φόρμα η Ναϊμέγκεν, την απέκλεισε στο κύπελλο πριν μερικές εβδομάδες με σκορ 2-1 και σε παιχνίδι που είχε 34 (!) τελικές. Πολύ πιεστικοί εντός οι γηπεδούχοι και με διάθεση για μια ρεβάνς, σε καλή κατάσταση οι φιλοξενούμενοι που σταμάτησαν την Φέγενορντ (2-2) και κέρδισαν την Τβέντε (1-0) στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Επιλογή το G/G & over (1,95).

Πιο δίπλα στο Βέλγιο και στο Γάνδη – Βέστερλο, όπου οι γηπεδούχοι μετρούν δύο σερί εντός έδρας ήττες και δύσκολα θα κάνουν και… τρίτη συνεχόμενη. Βέβαια και πάλι έχουν απουσίες στο επιθετικό κομμάτι (βλέπε Τισουνταλί, Χονγκ), ενώ δεν έχει καλυφτεί και το κενό του γκολτζή Όρμπαν που πήγε στη Λυών. Η Βέστερλο ωστόσο έχει κι αυτή απουσίες με σημαντικότερη αυτή του φορ Στασίν στην επίθεση. Εδώ κόντρα στην παράδοση που δείχνει παιχνίδια με γκολ, με βάση την εικόνα τους και την ειδησεογραφία, κρατάω το combo 1X & under 3,5 (1,95).

Σε καλό μομέντουμ η Κλαμπ Μπριζ, έχει στρώσει και την άμυνα της, με μόλις 2 γκολ παθητικό στις 8 τελευταίες αγωνιστικές. Αντιμετωπίζει μια Σαρλερουά που έχει τους δύο καλύτερους παίκτες της στο Κόπα Άφρικα, τον γκολκίπερ Κοφί και τον φορ Νταμπάγκ. Έρχεται από βαριά ήττα στην Αμβέρσα από την Αντβέρπ (4-1), ενώ η Κλαμπ Μπριζ κέρδισε εύκολα την Βέστερλο με 3-0. Με την διαφορά από την κορυφή στο -14, εκτιμώ πως η Κλαμπ Μπριζ θα κάνει το παν για να την καλύψει πριν τα πλέι οφ του τίτλου. Επιλογή το διπλό με -1 ασιατικό χάντικαπ (1,85).

Επιλογή με γκολ και από την Β΄Βελγίου, στην αναμέτρηση της Σέρενγκ με την Λιρς. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από 8 σερί αμφίσκορα, εκ των οποίων τα 7 ήταν και over και υποδέχονται τους φιλοξενούμενους, που μετρούν τα περισσότερα over στην κατηγορία (13) και μετρούν 4 συνεχόμενα. Επιλογή το G/G & over (1,85).

Στην Πορτογαλία και στον αποψινό τελικό του Λιγκ Καπ έχουμε την Μπράγκα που είναι το φαβορί και έχει το λεγόμενο… know how στο θεσμό, έχοντας ήδη δύο κατακτήσεις και την Εστορίλ που είναι το αουτσάιντερ, που όμως απέκλεισε Πόρτο και Μπενφίκα, στον δρόμο για τον τελικό. Στο πρωτάθλημα είχαμε νίκη της Μπράγκα με 3-1, η Εστορίλ όμως φέτος έχει θράσος και θεωρώ δεδομένο πως θα σκοράρει. Επιλογή το G/G & over (1,95).

Στο πρωτάθλημα πιθανό το αμφίσκορο ανάμεσα σε Ζιλ Βιθέντε και Γκιμαράες. Οι γηπεδούχοι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί εντός έδρας, έχουν χάσει μόνο από την Μπενφίκα κι ενώ σκοράρουν στα 15 από τα 17 τελευταία τους παιχνίδια. Η Γκιμαράες από την άλλη διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο και φέτος, παίζει πιο επιθετικά με τον Αλβάρο Πατσέκο στον πάγκο της, έχει σκοράρει στα 14 από τα 15 τελευταία παιχνίδια της. Στον πρώτο γύρο είχαμε σκορ 2-1 και η παράδοση σε αυτό το γήπεδο τα τελευταία χρόνια, έχει σκορ 2-1, 3-2, 1-2, 2-2 και 1-3. Επιλογή το G/G (1,80).

Οι επιλογές μου:

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ – ΑΛΜΕΡΕ ΣΙΤΙ OVER 1,5 ΗΜΙΧΡΟΝΟ 1,85

ΕΞΕΛΣΙΟΡ – ΟΥΤΡΕΧΤΗ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 2,10

ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ – ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ G/G & OVER 1,95

ΓΑΝΔΗ – ΒΕΣΤΕΡΛΟ 1Χ & UNDER 3,5 1,95

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ – ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ 2 (-1 ΑΣΙΑΤΙΚΟ) 1,85

ΣΕΡΕΝΓΚ – ΛΙΡΣ G/G & OVER 1,85

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΕΣΤΟΡΙΛ G/G & OVER 1,95

ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ G/G 1,80

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.