LΙRA 100: Σε ανοδική πορεία με Βανχάεζεμπρουκ

Γιώργος Μάντζιος09 Ιανουαρίου 2021

Εδώ είμαστε με το πρώτο μεγάλο κουπόνι για το 2021 με όλα σχεδόν τα πρωταθλήματα να επιστρέφουν στη δράση και στην προκειμένη περίπτωση για τη στήλη, επανέρχονται Ολλανδία και Βέλγιο, μαζί με την Πορτογαλία που παίζει αυτές τις ημέρες.

Στην Πορτογαλία η Μποαβίστα ξέρει πως για να αποφύγει τις περιπέτειες θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της, εκεί που μετρά τη μοναδική της νίκη ως τώρα και αυτή απέναντι στην Μπενφίκα! Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν άτυχη στο 0-0 με τη Μαρίτιμο και τώρα με σύμμαχο και την παράδοση, θέλει να πάρει βαθιά ανάσα υποδεχόμενη την Σάντα Κλάρα. Μια ομάδα που πριν από λίγες εβδμάδες έχασε τον γκολτζή της Τιάγκο Σαντάνα και απόψε θα παραταχθεί χωρίς τον καλύτερο αμυντικό της Καρντόσο. Οι δυο τους, Σαντάνα και Καρντόσο έχουν πετύχει τα 9 από τα 11 συνολικά γκολ της ομάδας! Κρατάω τον καλοπληρωμένο άσο (2,40).

Πιθανό είναι και το G/G στην Β΄Πορτογαλίας σε ματς της Δευτέρας, ανάμεσα σε Πόρτο Β΄και Λεϊσόες (1,80). Οι γηπεδούχοι παίζουν πάντα ανοιχτά και μετρούν 12 G/G στα 13 τελευταία παιχνίδια τους, ενώ αμφίσκορα ήταν τα 3 από τα 4 τελευταία μεταξύ τους σε αυτό το γήπεδο. Η Λεϊσόες έρχεται από το 1-1 με την Ολιβεϊρένσε και έχει και αυτή κενά στην άμυνα.

Στην Ολλανδία έχουμε επανέναρξη οπότε χρειάζεται η απαραίτητη προσοχή. Μια από τις ομάδες που χρειαζόταν ανάσες ήταν η Άλκμααρ που αφήνει πίσω της τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και στρέφεται στο πρωτάθημα. Πριν το δύσκολο ματς με την PSV περιμένω να δείξει την ανωτερότητα της απέναντι στην μέτρια φέτος Τσβόλε. Η ΑΖ μετά τον Άγιαξ είναι η πιο παραγωγική ομάδα εκτός έδρας (19 γκολ σε 7 παιχνίδια) και εκτιμώ ότι θα περάσει από μια έδρα που έχει και καλή παράδοση (4-3-1 υπέρ της στα τελευταία 8).

Επιλογή το 2 & over 1,5 (2,10). Επιλογή με γκολ το Χέρενφεν – Φορτούνα Σιτάρντ, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν και να δέχονται τέρματα με την ίδια ευκολία (22-21 τα γκολ τους φέτος) και τους φιλοξενούμενους να μετρούν αρκετά αμφίσκορα στο πρωτάθλημα. Στον πρώτο γύρο είχαμε σκορ 1-3, πιθανό το combo G/G & over (1,80).

Τέλος, επανέναρξη έχουμε και στο Βέλγιο ένα πρωτάθλημα που λόγω των πλέι οφ είναι πιο προχωρημένο από τα υπόλοιπα στην Ευρώπη. Αργά και σταθερά βήματα κάνει η Γάνδη με τον Βανχάεζεμπρουκ (φωτο) στον πάγκο της, με 3 νίκες και μία άδικη ήττα από την Κορτράικ στα 4 τελευταία παιχνίδια της. Αντίθετα η Μπέερσοτ δείχνει να... ξεφουσκώνει, ο Λοσάδα έχει αρκετές απουσίες να αντιμετωπίσει κι επειδή δεν αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού του, βλέπω να περνάει δύσκολες στιγμές στα μετόπισθεν. Ούτως ή άλλως με 40 γκολ διατηρεί την χειρότερη άμυνα στην κατηγορία. Στον πρώτο γύρο η Γάνδη της έβαλε 5 γκολ, επιλογή μου το over 1,5 γκολ Γάνδη (1,85) κι ας λήξει 6-2!

Οι επιλογές μου:

ΔΥΝΑΤΗ ΔΥΑΔΑ

ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ – ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ 1 (2,40)

ΜΠΕΕΡΣΟΤ – ΓΑΝΔΗ OVER 1,5 ΓΚΟΛ ΓΑΝΔΗ (1,85)

ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΔΥΑΔΑ

ΤΣΒΟΛΕ – ΑΛΚΜΑΑΡ 2 & OVER 1,5 (2,10)

ΧΕΡΕΝΦΕΝ – ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤ. G/G & OVER (1,80)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.