«Lira 100»: Προέρχονται από 19/20 αμφίσκορα!

Γιώργος Μάντζιος02 Μαρτίου 2024

Εδώ είμαστε, πιστοί στο ραντεβού μας κάθε Σάββατο, καλό μήνα να έχουμε, ένας μήνας γεμάτος δράση τόσο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όσο και στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά και σε εθνικό επίπεδο με την μάχη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε 20 περίπου ημέρες, για πρόκριση στο Euro του καλοκαιριού. Η δράση συνεχίζεται κανονικά σε Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία και σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι ξεχώρισα:

Στην Ολλανδία σε καλές τιμές βρίσκουμε το αμφίσκορο στο Σπάρτα Ρότερνταμ – Άλκμααρ. Οι γηπεδούχοι συγκυριακά δεν σκόραραν με τη Ναϊμέγκεν και η Άλκμααρ από την άλλη δέχεται φέτος περισσότερες φάσεις και γκολ, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Αρκεί να σας θυμίσω ότι δέχθηκε γκολ από Βααλβάικ, Εξέλσιορ, Φορτούνα Σιτάρντ, στην Ευρώπη 3 γκολ από την Μπραν, 4 από την Ζρίνσκι, ακόμη και στο κύπελλο Ολλανδίας 2 γκολ από την ερασιτεχνική Χάρντενμπεργκ. Τα 3 τελευταία μεταξύ τους σε αυτό το γήπεδο έληξαν 2-3, 1-1 και 4-4. Επιλογή το G/G (1,85).

Στο Βέλγιο λίγα γκολ περιμένω στο Σερκλ Μπριζ – Μαλιν, από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι θα παίξουν χωρίς τον «μπόμπερ» Ντένκεϊ (22 από τα 38 γκολ της ομάδας), τα 3 τελευταία μεταξύ τους έληξαν 0-2, 1-1 και 0-0, οι γηπεδούχοι μετρούν 2 σερί under και οι φιλοξενούμενοι από 3/4 under. Επιλογή το under (1,95).

Στο Σταντάρ Λιέγης – Γάνδη πιθανός είναι ο καταλογισμός πέναλτι. Καταρχάς στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχαμε 3 πέναλτι (!), όπως πέναλτι είχαμε και πέρυσι στο μεταξύ τους παιχνίδι. Επίσης διαιτητής είναι ο Βέσλι Ντε Κρέμερ με 11 πέναλτι σε 15 παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Επιλογή ο καταλογισμός πέναλτι (3,10).

Στο Γκενκ – Κλαμπ Μπριζ συναντάμε μία φοβερή παράδοση. Τα 19 από τα 20 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια ήταν αμφίσκορα: 1-1, 1-3, 3-1, 3-1, 3-2, 3-1, 3-4, 2-3, 3-2, 1-2, 3-0, 3-2, 1-2, 1-2, 1-1, 3-2, 3-1, 3-1, 1-1 και 1-1. Από αυτά τα 15 ήταν και over και από τη στιγμή που η ισοπαλία δεν βολεύει καμία από τις δύο ομάδες, λέω να ασχοληθώ με τα γκολ. Επιλογή το G/G & over (1,95).

Στην Πορτογαλία πιθανός ο καταλογισμός πέναλτι στο Μπράγκα – Αμαδόρα. Καταρχάς στα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της Μπράγκα είχαμε πέναλτι και κατά δεύτερο συναντάμε κι εδώ διαιτητή που τα δίνει πολύ εύκολα. Ο Έλντερ Μαλέιρο μετράει φέτος 7 πέναλτι σε 10 παιχνίδια πρωταθλήματος. Επιλογή ο καταλογισμός πέναλτι (2,90).

Τέλος, στο ντέρμπι Πόρτο – Μπενφίκα όπου οι «δράκοι» παίζουν τα… ρέστα τους για τον τίτλο, βλέπω σκληρό παιχνίδι και θα επιλέξω την κόκκινη κάρτα. Ο Ζοάο Πινέιρο είχε επιλεγεί και στο ματς του πρώτου γύρου και έδειξε κόκκινη κάρτα, πέρυσι στο ίδιο γήπεδο, στο ίδιο ντέρμπι έδειξε κόκκινη κάρτα, ενώ διατηρεί και το ρεκόρ των κόκκινων καρτών σε ένα ντέρμπι, αφού έδειξε 5 (!!!) στο Πόρτο – Σπόρτινγκ πρόπερσι. Επιπλέον εκτός από το ματς του πρώτου γύρου, κόκκινη είχαμε και στο μεταξύ τους τελικό του Σούπερ Καπ το καλοκαίρι, κόκκινη είχαμε και πέρυσι στο «Ντραγκάο» και πρόπερσι στο «Ντραγκάο» (και σε πρωτάθλημα και σε κύπελλο) και αντιπρόπερσι (2021). Επιλογή η κόκκινη κάρτα (2,15).

Οι επιλογές μου:

ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ. – ΑΛΚΜΑΑΡ G/G 1,85

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ – ΜΑΛΙΝ UNDER 1,95

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ – ΓΑΝΔΗ ΠΕΝΑΛΤΙ 3,10

ΓΚΕΝΚ – ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ G/G & OVER 1,95

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΑΜΑΔΟΡΑ ΠΕΝΑΛΤΙ 2,90

ΠΟΡΤΟ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ 2,15

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.