«LIRA 100»: Πιο γλυκό στην έδρα της μισητής αντιπάλου…

Γιώργος Μάντζιος20 Μαΐου 2023

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία σε Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο. Προτελευταία αγωνιστική σε Ολλανδία και Πορτογαλία, άλλες 3 αγωνιστικές για το φινάλε των πλέι οφ του τίτλου και της Ευρώπης στο Βέλγιο. Χωρίς ιδιαίτερους προλόγους, σας παραθέτω τις σκέψεις μου:

Στο Βέλγιο και τα πλέι οφ της Ευρώπης αναμένεται ανοιχτό παιχνίδι στο Βέστερλο – Σταντάρ Λιέγης, όπως και το μεταξύ τους 2-2 πριν από μία εβδομάδα. Η Βέστερλο εντός έδρας κάνει… ροντέο τα παιχνίδια της και με εξαίρεση ένα 0-0 με την Κλαμπ Μπριζ, μετράει 5 σερί over 3,5! Από 4/5 over έρχεται και η Σταντάρ Λιέγης, ενώ από 4/5 over έρχονται και στα μεταξύ τους παιχνίδια. Επιλογή το G/G & over (1,85).

Κάτι ανάλογο ισχύει και στο άλλο παιχνίδι, ανάμεσα στην Γάνδη και την Σερκλ Μπριζ. Στην Γάνδη το δίδυμο Ορμπάν – Κάιπερς δείχνει ασταμάτητο (7 από τα 9 γκολ της ομάδας στα πλέι οφ), με τα «βουβάλια» να μετρούν 7/8 G/G και 9/12 over. Από 5/6 over έρχεται και η Σερκλ Μπριζ, ενώ 5/6 over δείχνει και η πρόσφατη μεταξύ τους παράδοση. Εδώ μου αρκεί το απλό over (1,75).

Στην Πορτογαλία ωραίο παιχνίδι είναι αυτό ανάμεσα σε Μποαβίστα και Μπράγκα, από αυτά που αν παρακολουθήσει κάποιος, σίγουρα δεν θα βαρεθεί. Ιδιαίτερα ανταγωνιστική και επιθετική εντός έδρας η Μποαβίστα, σκοράρει και δέχεται τέρμα με την ίδια σχεδόν συχνότητα. Από το χορταστικό 5-3 με την Σάντα Κλάρα έρχεται η Μπράγκα που έχει την 2η πιο παραγωγική επίθεση στην κατηγορία, ενώ είναι και 1η στις τελικές προσπάθειες. Από 7/8 G/G έρχονται οι δύο ομάδες όταν παίζουν σε αυτό το γήπεδο, επιλέγω το φτωχό πλην τίμιο G/G (1,75).

Στο ντέρμπι της Λισσαβόνας, πάω ξεκάθαρα με την καλύτερη ομάδα φέτος και αυτή δεν είναι άλλη από την Μπενφίκα. Τις δύο ομάδες χωρίζουν 13 βαθμοί, ενώ η Σπόρτινγκ μόνο με θαύμα θα προσπεράσει την Μπράγκα, όταν η αντίπαλος της θα πρέπει να στραβοπατήσει και με την Μποαβίστα και με την προτελευταία Πάσος Φερέιρα (δεν γίνονται αυτά τα πράγματα). Μία Σπόρτινγκ που για να κερδίζει την Μαρίτιμο την περασμένη ομάδα, χρειάστηκε ένα αυτογκόλ και ένα γκολ στις καθυστερήσεις. Πλήγμα η τιμωρία του γκολκίπερ Αντάν (ο αντικαταστάτης του Ουρουγουανός Ίσραελ μετράει μόλις 1 συμμετοχή φέτος). Για την Μπενφίκα θα είναι σαφέστατα πιο «γλυκό» να πανηγυρίσει τον τίτλο στην έδρα της μισητής της αντιπάλου. Επιλογή το 2DNB (1,80).

Στην Ολλανδία η Αϊντχόφεν ψάχνει 2 βαθμούς με Χέρενφεν εντός και Άλκμααρ εκτός, για να τσεκάρει και μαθηματικά την 2η θέση. Σε ένα όμως ακόμη παιχνίδι όπως αυτό με την Φορτούνα Σιτάρντ δέχθηκε γκολ, επιβεβαιώνοντας ότι έχει την χειρότερη άμυνα από τις 5 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη η Χέρενφεν έχει σκοράρει περισσότερα γκολ φέτος εκτός από ότι εντός έδρας, ο φορ Σίντνεϊ Φαν Χόιντοκ (16 γκολ) κυνηγάει τον Δουβίκα (17 γκολ), στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν να εξασφαλίσουν και την συμμετοχή τους στα πλέι οφ της Ευρώπης. Σκοράρουν με φοβερή συνέπεια παραδοσιακά σε αυτό το γήπεδο, με τις δύο ομάδες να μετρούν 11/12 G/G. Επιλογή μου το G/G (1,80).

Η Εξέλσιορ έχει μαζέψει τους 23 από τους 29 βαθμούς που έχει φέτος, στην έδρα της. Παλεύει να αποφύγει τα μπαράζ του υποβιβασμού, την ώρα που η Φορτούνα είναι αδιάφορη βαθμολογικά και μάλιστα κουβαλάει και απουσίες βασικών παικτών. Το κίνητρο είναι ξεκάθαρα υπέρ των γηπεδούχων εδώ και κρατάω τον άσο (1,95).

Παιχνίδι που προσφέρεται για κόρνερ με βάση την εικόνα των ομάδων αλλά και τους αριθμούς, αυτό ανάμεσα στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς και την Φόλενταμ. Στο ματς του πρώτου γύρου είχαμε 18 κόρνερ (!), πέρυσι σε αυτό το γήπεδο 11 κόρνερ. Στα 3 τελευταία των γηπεδούχων μετρήσαμε 11, 15 και 11 κόρνερ, ενώ στα αντίστοιχα 3 τελευταία των φιλοξενούμενων 11, 12 και 14 κόρνερ. Επιλογή το over 10,5 κόρνερ (1,80).

Οι επιλογές μου:

ΒΕΣΤΕΡΛΟ – ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ G/G & OVER 1,85

ΓΑΝΔΗ – ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ OVER 1,75

ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ – ΜΠΡΑΓΚΑ G/G 1,75

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ – ΧΕΡΕΝΦΕΝ G/G 1,80

ΕΞΕΛΣΙΟΡ – ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤΑΡΝΤ 1 1,95

ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ – ΦΟΛΕΝΤΑΜ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,80

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. – ΜΠΕΝΦΙΚΑ 2DNB 1,80

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.