«Lira 100»: Πελατειακές σχέσεις η ΑΖ με την Φορτούνα Σιτάρντ

Γιώργος Μάντζιος17 Φεβρουαρίου 2024

Εδώ είμαστε μετά από ένα τριήμερο ευρωπαϊκών κυπέλλων κι ενώ ακολουθεί ακόμη ένα το επόμενο μεσοβδόμαδο. Κανονικά συνεχίζεται η δράση σε Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία και σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι ξεχώρισα:

Στην Πορτογαλία καλοπληρωμένο δείχνει το over στο Κάζα Πία – Αρούκα. Προφανώς εδώ οι μπουκ βλέπουν το ντεφορμάρισμα των γηπεδούχων που δεν σκοράρουν εύκολα στα τελευταία τους παιχνίδια, αλλά εκτίμηση μου είναι πως τον ρυθμό θα τον δώσει η Αρούκα. Μια ομάδα που και καλή φόρμα έχει (4 σερί νίκες και 12 γκολ ενεργητικό σε αυτές) και μετράει και 10 (!) συνεχόμενα over στο πρωτάθλημα. Και οι γηπεδούχοι όντας στην επικίνδυνη ζώνη, θα «αναγκαστούν» να παίξουν πιο επιθετικά. Επιλογή το over (2,30).

Στο Μπράγκα – Φαρένσε έχει αξία το αμφίσκορο, από τη στιγμή που η άμυνα της Μπράγκα θυμίζει… ελβετικό τυρί στα τελευταία της παιχνίδια. Δέχθηκε 5 γκολ από την Σπόρτινγκ και 4 γκολ από την Καραμπάχ μεσοβδόμαδα, σύνολο 9 μέσα σε λίγες ημέρες. Η Φαρένσε την κέρδισε 3-1 στο ματς του πρώτου γύρου, σκοράρει στα 4 τελευταία παιχνίδια της (μεταξύ των οποίων και απέναντι στην Πόρτο) και έχει σκοράρει στις έδρες των Μπενφίκα και Πόρτο (στο πρωτάθλημα), αλλά και της Σπόρτινγκ (στο κύπελλο). Σε μεγάλη φόρμα το δίδυμο των Βραζιλιάνων Μπρούνο Ντουάρτε και Ματέους. Επιλογή το G/G (1,85).

Από την Β΄Πορτογαλίας μου αρέσει το over ανάμεσα στην Μαρίτιμο που διεκδικεί την άνοδο και μετράει 6/7 G/G και 5/6 over και την Πόρτο Β΄, μια ομάδα που παίζει χωρίς άγχος, μετράει τα περισσότερα over στην κατηγορία (14) και έρχεται από 9/12. Στα δύο τελευταία παιχνίδια της βέβαια που έληξαν 1-1, είχαμε σωρεία ευκαιριών και χαμένα πέναλτι και καθαρά συγκυριακά δεν ήρθαν over. Επιλογή το over (1,90).

Στην Ολλανδία λέω να εμπιστευτώ μετά από καιρό την Άλκμααρ, με τον Μάρτεν Μάαρτενς να ψάχνει ακόμη την πρώτη του νίκη στον πάγκο της ομάδας. Έβγαλε δύσκολο πρόγραμμα, ενώ με την Άλμερε δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της. Βρίσκει την Φορτούνα Σιτάρντ ντεφορμέ, μετά το βαρύ 4-0 από την Ουτρέχτη στο πρωτάθλημα και τον αποκλεισμό στο κύπελλο από την Γκρόνινγκεν. Επιπλέον η ΑΖ έχει δημιουργήσει… πελατειακές σχέσεις με την αντίπαλο της, αφού στα 14 τελευταία μεταξύ τους, μετράει 13-1-0! Επιλογή το διπλό (1,90), αξία και στο any time Παυλίδης (1,90) που έχει σκοράρει στα 4 από τα 5 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.

Ωραίο ρυθμό θα έχει το παιχνίδι της Χέρενφεν με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς, με τους γηπεδούχους στα… ουράνια μετά τη νίκη επί του Άγιαξ και τους φιλοξενούμενους να αποτελούν μια από τις πιο καλές ομάδες σε φυσική κατάσταση. Αμφότερες παίζουν πολύ από τα πλάγια, στο ματς του πρώτου γύρου είχαμε 17 κόρνερ, η Γκόου Αχεντ Ιγκλς είχε 12, 11 και 14 στα τελευταία της παιχνίδια, ενώ 11 είχαμε και στο Χέρενφεν – Άγιαξ. Επιλογή το over 10,5 κόρνερ (1,90), μια… τουφεκιά και στο 15+ κόρνερ (6,70).

Με τις αμυντικές επιδόσεις και την συμπεριφορά που έχει ο Άγιαξ, δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς. Η Ναϊμέγκεν είναι ένα πολύ καλό σύνολο, παρά την ήττα από την Βααλβάικ και θα έχει τις στιγμές της στο Άμστερνταμ. Ο «Αίαντας» βέβαια μετά την ήττα – πισωγύρισμα από την Χέρενφεν δεν έχει πολλά περιθώρια απώλειας βαθμών, αλλά τα γκολ τα δέχεται… με το τσουβάλι. Δεν είναι τυχαίο πως μετράει 13 σερί G/G εντός και εκτός συνόρων. Επιλογή το 1Χ & G/G (1,80).

Στο Βέλγιο και στο Λέουβεν – Σαρλερουά, είχαμε πέναλτι στο ματς του πρώτου γύρου, πέναλτι στο ίδιο γήπεδο πέρυσι, ακόμη και σε περσινό μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι, πάλι πέναλτι είχαμε. Στα τελευταία εντός της Λέουβεν έχουμε πέναλτι με την Γκενκ στο πρωτάθλημα, πέναλτι με την Αντβέρπ στο κύπελλο. Επιπλέον το παιχνίδι σφυρίζει ο Νικολά Λαφόρζ με 12 πέναλτι σε 17 αγώνες φέτος. Επιλογή ο καταλογισμός πέναλτι (3,35).

Καλές οι τιμές του over στο Άντερλεχτ – Σιντ Τρούιντεν, με τους «πρωτευουσιάνους» σαφέστατα πιο επιθετικούς φέτος, ενώ προέρχονται και από 4/5 over. Οι φιλοξενούμενοι παράλληλα είναι πολύ καλοί στο τρανζίσιον, δεν είναι τυχαίο ότι προέρχονται από 7/8 G/G. Πέρυσι στο ίδιο γήπεδο είχαμε σκορ 3-1. Επιλογή το over (1,85).

Οι επιλογές μου:

ΚΑΖΑ ΠΙΑ – ΑΡΟΥΚΑ OVER 2,30

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΦΑΡΕΝΣΕ G/G 1,85

ΜΑΡΙΤΙΜΟ – ΠΟΡΤΟ Β΄ OVER 1,90

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤΑΡΝΤ – ΑΛΚΜΑΑΡ 2 1,90

ΧΕΡΕΝΦΕΝ – ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,90

ΑΓΙΑΞ – ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ 1Χ & G/G 1,80

ΛΕΟΥΒΕΝ – ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ ΠΕΝΑΛΤΙ 3,35

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ OVER 1,85

ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ

ΧΕΡΕΝΦΕΝ – ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,90

ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤΑΡΝΤ – ΑΛΚΜΑΑΡ ANY TIME ΠΑΥΛΙΔΗΣ 1,90

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.