Στήλες Bookadoros

LIRA 100: Παράδοση με… 29 παιχνίδια αήττητος

Γιώργος Μάντζιος11 Μαρτίου 2023

Εδώ είμαστε μετά από ένα τριήμερο ευρωπαϊκών κυπέλλων και με ένα ακόμη να ακολουθεί το επόμενο μεσοβδόμαδο. Στην τελική ευθεία στο Βέλγιο, πριν από τα πλέι οφ, ενώ κανονικά συνεχίζεται η δράση και σε Ολλανδία, Πορτογαλία. Σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι ξεχώρισα:

Στην Ολλανδία μου αρέσει το over στο Φορτούνα Σιτάρντ – Τβέντε. Πάντα με επιθετικό στυλ η Φορτούνα, που έχει κι έναν αέρα 11 βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Έρχεται από τρία σερί γεμάτα παιχνίδια με Βααλβάικ (1-3), Φέγενορντ (2-4) και Ουτρέχτη (2-1) και τα παιχνίδια της έχουν πάντα ωραίο ρυθμό. Η Τβέντε αρχίζει να κάνει… νερά στην άμυνα, αφού δέχθηκε 6 γκολ στα δύο πρόσφατα παιχνίδια της, με Χέρενφεν και Αϊντχόφεν. Η επιστροφή του καλού εξτρέμ Μισιτζιάν (6 γκολ), την ενισχύει πάντως επιθετικά. Στον πρώτο γύρο είχαμε σκορ 3-0, πέρυσι 1-2 και 2-1 και γενικά είναι over τα 7 από τα 8 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια. Επιλογή το over (1,80).

Στο Χέρενφεν – Άγιαξ η παράδοση είναι κάτι παραπάνω από… θετική για τον «Αίαντα», αφού στα 29 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, το…κοντέρ γράφει 25-4-0 υπέρ του! Σε αυτό το γήπεδο μετρά 8 σερί διπλά με γκολ 3-22! Ευρώπη δεν είχε, αφού αποκλείστηκε, ενώ την επόμενη εβδομάδα παίζει στο ντέρμπι με την Φέγενορντ και σίγουρα δεν θα θέλει να έχει απώλειες. Η Χέρενφεν δύσκολα θα προλάβει τα πλέι οφ της Ευρώπης, έχει και πάλι σημαντικές απουσίες, ενώ δέχθηκε 7 γκολ στα δύο τελευταία της παιχνίδια. Επιλογή το combo 2 & over (1,95).

Στο Βέλγιο, η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα σε Σέρενγκ και Αντβέρπ είναι πολύ μεγάλη. Οι γηπεδούχοι στο -7 από την σωτηρία και με δύσκολο πρόγραμμα μπροστά τους, δυσκολεύονται να… σηκώσουν κεφάλι και απλά… περιμένουν το μοιραίο. Η Αντβέρπ από την άλλη, μετά την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, θέλει να μπει με καλές προοπτικές στα πλέι οφ τίτλου, ενώ έρχεται από γεμάτη εμφάνιση με 5 γκολ στην Μαλίν. Επιλογή το combo 2 & over 1,5 (1,75).

Με τα γκολ θα ασχοληθώ στο Γκενκ – Ουνιόν Σεν Ζιλουά. Η πρωτοπόρος Γκενκ είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία (67 γκολ) και έρχεται από τρία σερί γεμάτα σε φάσεις παιχνίδια, τη νίκη επί της Οστάνδης (3-0) και τις ισοπαλίες με Σιντ Τρούιντεν (2-2) και Μαλίν (2-2). Η Ουνιόν Σεν Ζιλουά έρχεται από το εντυπωσιακό 3-3 με την Ουνιόν Βερολίνου μεσοβδόμαδα, ίσως κουβαλά κούραση, ωστόσο δείχνει πολύ επικίνδυνη μπροστά και με κενά στα μετόπισθεν. Έχει δεχθεί 14 γκολ στα 5 τελευταία της παιχνίδια και έχει σκοράρει 9. Τα τρία τελευταία μεταξύ τους έληξαν 1-2, 2-1 και 1-1, ενώ λίγο πριν σε φιλικά έφεραν 4-4 και 3-1. Επιλογή το G/G & over (2,00).

Στην Πορτογαλία θα πάω με τις κάρτες στο Ρίο Άβε – Ζιλ Βιθέντε, αφού στον πρώτο γύρο είχαμε 9 κίτρινες + κόκκινη στο μεταξύ τους παιχνίδι και πέρυσι 5 κίτρινες + κόκκινη κάρτα. Επιπλέον, στα 4 τελευταία παιχνίδια της Ζιλ Βιθέντε έχουμε 6 κίτρινες, 8+2 κόκκινες, 8+κόκκινη, 7 κάρτες. Ο ρέφερι Μιγκέλ Νογκουέιρα έδειξε 98 κίτρινες και 9 κόκκινες σε 20 παιχνίδια φέτος. Επιλογή το over 5,5 κάρτες (1,80).

Επίσης, για δεύτερη σερί φορά θα ασχοληθώ με τα κόρνερ της αγαπημένης μου Νασιονάλ Μαδέιρα, αφού μας πλήρωσαν και την προηγούμενη εβδομάδα. Στο ματς του πρώτου γύρου με την Τροφένσε είχαμε 17 κόρνερ, πέρυσι 22 (!) και 13! Στα 4 τελευταία παιχνίδια της Νασιονάλ Μαδέιρα, είχαμε 14, 17, 15 και 16 κόρνερ. Επιλογή το over 11,5 κόρνερ (2,10).

Οι επιλογές μου:

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤΑΡΝΤ – ΤΒΕΝΤΕ OVER 1,80

ΧΕΡΕΝΦΕΝ – ΑΓΙΑΞ 2 & OVER 1,95

ΣΕΡΕΝΓΚ – ΑΝΤΒΕΡΠ 2 & OVER 1,5 1,75

ΓΚΕΝΚ – ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝ ΖΙΛΟΥΑ G/G & OVER 2,00

ΡΙΟ ΑΒΕ – ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ OVER 5,5 ΚΑΡΤΕΣ 1,80

ΤΡΟΦΕΝΣΕ – ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΪΡΑ OVER 11,5 ΚΟΡΝΕΡ 2,10

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.