«Λίρα 100»: Οι νησιώτες της Μαρίτιμο παίζουν… τα ρέστα τους

Γιώργος Μάντζιος29 Απριλίου 2023

Εδώ είμαστε, για να αποχαιρετήσουμε τον Απρίλιο με θετικό πρόσημο. Η δράση συνεχίζεται στην Ολλανδία με τον τελικό του κυπέλλου στο Ρότερνταμ, στο Βέλγιο με τον τελικό του κυπέλλου στις Βρυξέλλες και την έναρξη των πλέι οφ τίτλου και Ευρώπη και στην Πορτογαλία με την 30η αγωνιστική (σε σύνολο 34 αγώνων). Σας παραθέτω τις έβγαλε η μελέτη και τι ξεχώρισα από το πρόγραμμα του διημέρου:

Ξεκινώντας από το Βέλγιο και τον τελικό του κυπέλλου, όσο και να σέβομαι την προσπάθεια της Μαλίν, δεν μπορώ να παραγνωρίσω πως η Αντβέρπ είναι ανώτερη σε όλες τις γραμμές και τους τομείς φέτος. Όχι μόνο κέρδισε την αντίπαλο της 3 φορές (2 στο πρωτάθλημα και 1 σε φιλικό παιχνίδι) με γκολ 11-0 (!) φέτος, αλλά τερμάτισε και 32 (!) βαθμούς πάνω από αυτήν. Ναι, είναι ένα παιχνίδι, αλλά εκτιμώ ότι η Αντβέρπ που προσέχει πολύ τα νώτα της (καλύτερη άμυνα στην κατηγορία με 26 γκολ παθητικό), εύκολα ή δύσκολα θα το κερδίσει. Επιλογή το διπλό (1,80).

Αφήνω το κύπελλο, πάμε στα πλέι οφ. Έγραφα την περασμένη εβδομάδα για τις… συμπτώσεις με τα πέναλτι στα παιχνίδια της Σερκλ Μπριζ και είχαμε άλλο ένα, απέναντι στην Ζούλτε Βάρεγκεμ. Πιο πριν με την Σιντ Τρούιντεν είχαμε 2 πέναλτι, πιο πριν με την Αντβέρπ πάλι πέναλτι, πιο πριν με την Κορτράικ πάλι πέναλτι. Στο σύνολο 4 σερί παιχνίδια και 5 πέναλτι. Επιπλέον και στα δύο παιχνίδια με την Σταντάρ Λιέγης φέτος είχαμε καταλογισμό πέναλτι και στο 2-0 του πρώτου γύρου και στο 1-1 του δεύτερου γύρου. Επιπλέον, πέναλτι είχαμε και στα 2 από τα 3 τελευταία παιχνίδια της Σταντάρ Λιέγης, με Λέουβεν (το πιο πρόσφατο) και Γκενκ. Επιλογή ο καταλογισμός πέναλτι (3,00).

Παραδοσιακά τα παιχνίδια ανάμεσα σε Γκενκ και Κλαμπ Μπριζ τόσα χρόνια που αρθρογραφώ για το Βέλγιο, ήταν γεμάτα σε φάσεις και γκολ, κάτι που ομολογούν άλλωστε και οι αριθμοί. Έχουμε και λέμε: Οι δύο ομάδες μετρούν 16 G/G στα 17 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια και 14 over στα 15 αντίστοιχα τελευταία. Από 7/9 over έρχεται η Γκενκ που με 78 γκολ έχει την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία, ενώ η Κλαμπ Μπριζ μπήκε… από το παράθυρο στα πλέι οφ του τίτλου (χάρη στην «αυτοκτονία» της Γάνδης), έβαλε 7 γκολ στο πρόσφατο με την Έουπεν και είναι σε καλό μομέντουμ. Επιλογή το φτωχό πλην τίμιο G/G & over (1,80).

Πιο δίπλα στην Ολλανδία και στον τελικό του κυπέλλου, παρότι πρόκειται για ένα παιχνίδι που κρίνει ένα τρόπαιο, δύσκολα δεν θα δούμε αναμέτρηση με γκολ. Άλλωστε τα 9 από τα 10 τελευταία μεταξύ τους έληξαν over, από 6/7 over έρχονται αμφότερες οι ομάδες, ενώ δύναμη τους παραμένουν οι επιθέσεις τους (81 γκολ η PSV και 79 ο Άγιαξ, οι δύο πιο παραγωγικές ομάδες στο πρωτάθλημα). Επιλογή μου το ασιατικό over 3 (1,90).

Στην Πορτογαλία… φουλ του κόρνερ έχουμε για Μπράγκα και Πορτιμονένσε. Η Μπράγκα πάντα πιεστική εντός έδρας, κέρδισε 8 με τη Νασιονάλ στο κύπελλο και 10 πιο πριν με την Ζιλ Βιθέντε στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, στα 8 τελευταία παιχνίδια της Πορτιμονένσε έχουμε διψήφιο αριθμό κόρνερ (13, 15, 12, 13, 10, 10, 10, 15). Στα δύο τελευταία μεταξύ τους είχαμε 10 και 16 κόρνερ, για αυτό βρίσκω αξία στο over 10,5 κόρνερ (2,00).

Η Μαρίτιμο «καίγεται» για την παραμονή της, είναι στο -3 από την σωτηρία και στο +5 από τις θέσεις που οδηγούν σε απευθείας υποβιβασμό. Οι νησιώτες ιδιαίτερα εντός έδρας είναι πολύ ανταγωνιστικοί, έχουν χάσει μόνο από Μπενφίκα, Μπράγκα και Πόρτο τελευταία, ενώ έχουν κερδίσει Σπόρτινγκ, Εστορίλ, Μποαβίστα, Σάντα Κλάρα και Πάσος Φερέιρα. Μπορούν να εκμεταλλευτούν το ντεφορμάρισμα της Γκιμαράες που δεν κερδίζει στα 6 τελευταία παιχνίδια της (0-1-5). Επιλογή το 1DNB (1,75).

Η Μπενφίκα νιώθει την ανάσα της Πόρτο κι επειδή ακολουθεί απαιτητικό παιχνίδι απέναντι στην Μπράγκα, εκτιμώ πως δεν έχει περιθώρια απώλειας βαθμών με την Ζιλ Βιθέντε. Η τελευταία έχει 5 σερί ματς να βρει δίχτυα, αν και πρόκειται για ανταγωνιστικό σύνολο που παλεύει όλα τα παιχνίδια της. Άλλωστε εντός έδρας έφερε 0-0 με την Σπόρτινγκ και έχασε οριακά από Μπράγκα (0-1) και Πόρτο (0-2). Κάτι σε… επαγγελματική νίκη βλέπω για τους «αετούς», όπως και με την Εστορίλ (1-0) την περασμένη εβδομάδα. Επιλογή το 2 & under 3,5 (2,25).

Στην Λισσαβόνα η Σπόρτινγκ παίζει ένα από τα… τελευταία της χαρτιά για να προλάβει την τριάδα, αλλά αντιμετωπίζει μια ομάδα που είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η Φαμαλικάο παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, μεσοβδόμαδα στο κύπελλο έβαλε… δύσκολα στην Πόρτο χάνοντας με σκορ 2-1, ενώ σκόραρε απέναντι στην Σπόρτινγκ και στο ματς του πρώτου γύρου. Μετά τους 4 «μεγάλους» και την Μποαβίστα, έχει την 5η καλύτερη επίθεση στην κατηγορία. Τα 7 από τα 8 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν με G/G και η Σπόρτινγκ φέτος εντός έδρας, δέχθηκε γκολ από Αρούκα, Βιζέλα, Ζιλ Βιθέντε, Τσάβες και Κάζα Πία. Επιλογή το G/G (2,05).

Οι επιλογές μου:

ΜΑΡΙΤΙΜΟ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ 1DNB 1,75

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 2,00

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ – ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ ΠΕΝΑΛΤΙ 3,00

ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ 2 & UNDER 3,5 2,25

ΜΑΛΙΝ – ΑΝΤΒΕΡΠ 2 1,80

ΑΓΙΑΞ – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ OVER 3 ΑΣΙΑΤΙΚΟ 1,90

ΓΚΕΝΚ – ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ G/G & OVER 1,80

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. – ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ G/G 2,05

Γράφει ο Γιώργος Μάντζιος

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.