LIRA 100: Ο πολύπειρος Ρον Γιανς δίνει αίγλη στον πάγκο της Ουτρέχτης

Γιώργος Μάντζιος30 Σεπτεμβρίου 2023

Εδώ είμαστε, με την δράση να συνεχίζεται σε Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία, μετά το μεσοβδόμαδο των εμβόλιμων αγωνιστικών και των κυπέλλων στην Ευρώπη. Χωρίς ιδιαίτερους προλόγους λοιπόν, σας παραθέτω τις επιλογές που ξεχώρισα για το διήμερο:

Η Ουτρέχτη «προσγειώθηκε» ανώμαλα στο «Ντε Γκόφερτ», χάνοντας 3-0 από τη Ναϊμέγκεν και τώρα έχει δύο θεωρητικά βατά παιχνίδια με Άλμερε Σίτι και Φόλενταμ (σ.σ τα δύο φαβορί για υποβιβασμό), έτσι ώστε να μπορέσει να ανασάνει βαθμολογικά. Το υλικό της δεν είναι κακό, το πρόγραμμα ήταν δύσκολο και το κλίμα δεν ήταν καλό πριν αναλάβει ο πολύπειρος Ρον Γιανς. Η Άλμερε Σίτι με 18 γκολ παθητικό θα δεχθεί πίεση και δύσκολα θα αντέξει, αφού το ρόστερ της είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Επιλογή ο άσος με -1 ασιατικό χάντικαπ.

Στο Αϊντχόφεν – Φόλενταμ θα κάνω παιχνίδι με τα κόρνερ. Το περσινό μεταξύ τους σε αυτό το γήπεδο είχε 13 κόρνερ, ενώ στα τελευταία παιχνίδια της PSV στο πρωτάθλημα έχουμε 11, 13, 11, 12 και 11 κόρνερ, όλα διψήφιο αριθμό. Αντίστοιχα στα δύο πρόσφατα παιχνίδια της Φόλενταμ που συνήθως δεν κλείνεται και παίζει ανοιχτά, μετρήσαμε 12 και 18 (!) κόρνερ. Επιλογή το over 11,5 κόρνερ.

Παιχνίδι που θα έχει πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες το Χέρακλες – Τσβόλε, δύο ομάδες πολύ επιθετικές, κάτι που φαίνεται και από τους αριθμούς και από την εικόνα τους. Η Χέρακλες μετράει ήδη 12/13 G/G στα 13 τελευταία παιχνίδια της, φιλικά κι επίσημα, ενώ η Τσβόλε 4/6 over στο πρωτάθλημα. Τα περσινά μεταξύ τους έληξαν με σκορ 0-3 και 3-2. Επιλογή το G/G & over.

Πιο δίπλα στο Βέλγιο δύο επιλογές. Η πρώτη από την «μεγάλη» κατηγορία, είναι το καλοπληρωμένο G/G στο Μπριζ. Η Κλαμπ Μπριζ βγάζει μεγάλη επιθετικότητα στα παιχνίδια της, αλλά αυτό της κοστίζει φάσεις που δέχεται στα μετόπισθεν. Δεν είναι τυχαίο ότι μετράει 9 συνεχόμενα αμφίσκορα και 10/11 τελευταία παιχνίδια της. Από την άλλη η Σιντ Τρούιντεν στο ίδιο γήπεδο πέρυσι θριάμβευσε στο κύπελλο με σκορ 1-4, ενώ φέτος έχει σκοράρει σε όλες τις εξόδους της, με πιο χαρακτηριστική αυτή της προηγούμενης εβδομάδας και το γεμάτο 3-3 με την Γκενκ. Επιλογή το G/G.

Επιλογή με κόρνερ από την Β΄ Βελγίου, μια κατηγορία που προσφέρει αρκετά. Αυτή την εβδομάδα επέλεξα το Μπέερσοτ – Οστάνδη που ευνοείται και από την μεταξύ τους παράδοση. Στα 4 τελευταία μεταξύ τους, ανεξαρτήτου έδρας, είχαμε 13, 13, 12, και 19 (!) κόρνερ. Από την άλλη, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι όλα τα φετινά παιχνίδια της Οστάνδης έχουν διψήφιο αριθμό κόρνερ: 11, 11, 13, 11, 14 και 14. Επιλογή το over 10,5 κόρνερ.

Κλείνω με την Πορτογαλία και το καλοπληρωμένο over στο «Ντο Μπέσα», ανάμεσα σε Μποαβίστα και Φαμαλικάο. Η ομάδα του Πετίτ σε αυτό το γήπεδο έχει κερδίσει 3-2 την Μπενφίκα, 4-1 την Τσάβες και έφερε 1-1 με την Κάζα Πία, αλλά σε παιχνίδι με 20 τελικές και 15 κόρνερ. Παίρνει μεγάλη ώθηση από το κοινό της, ενώ γενικότερα παίζει επιθετικά με 6 σερί αμφίσκορα. Η Φαμαλικάο μπορεί να μετράει σερί από under, αλλά εδώ βολεύει ο αντίπαλος για να ξεδιπλώσει την ποιότητα που έχει από τη μέση και μπροστά. Άλλωστε τα 7 τελευταία μεταξύ τους έληξαν με over: 1-2, 4-0, 1-2, 2-5, 3-0, 2-2, 2-2. Επιλογή το over.

Οι επιλογές μου:

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΜΠΕΕΡΣΟΤ – ΟΣΤΑΝΔΗ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 2,05

ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΑΛΜΕΡΕ ΣΙΤΙ 1 (-1 ΑΣΙΑΤΙΚΟ) 1,90

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ – ΦΟΛΕΝΤΑΜ OVER 11,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,90

ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ – ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ OVER 2,00

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΧΕΡΑΚΛΕΣ – ΤΣΒΟΛΕ G/G & OVER 1,80

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ G/G 1,80

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.