Lira 100: Ο Πετίτ και ο τελικός της Μπελενένσες

Γιώργος Μάντζιος25 Ιανουαρίου 2020

Εδώ είμαστε μετά από ένα γεμάτο μεσοβδόμαδα και εμβόλιμες αγωνιστικές και παιχνίδια κυπέλλου στην Ευρώπη. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και το επόμενο μεσοβδόμαδο, ενώ περιμένουμε σε περίπου ένα μήνα και τις ευρωπαϊκές μάχες σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Στην Πορτογαλία έχουμε μια αγωνιστική σε… δόσεις λόγω και του τελικού του Λιγκ Καπ απόψε, ενώ η δράση συνεχίζεται κανονικά σε Ολλανδία και Βέλγιο. Ξεχώρισα 13 επιλογές (ποτέ δεν ήμουν προληπτικός) και σας παραθέτω τις σκέψεις μου:

Στην Πορτογαλία η βασική μου επιλογή είναι ο άσος της Μπελενένσες του αγαπημένου μου κόουτς Πετίτ. Δίνει δεύτερο σερί εντός, μετά από αυτό κόντρα στην Σετούμπαλ από την οποία έχασε και με τα περιθώρια στενεύουν, η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Ένας βασικός λόγος που θα ποντάρω στην έδρα είναι και η κατάσταση του αντιπάλου και στην προκειμένη περίπτωση η Πορτιμονένσε «δεν βλέπεται». Έδιωξε τον κόουτς Φόλια και πάει με υπηρεσιακή λύση στη Λισσαβόνα. Δεν κερδίζει στα 5 τελευταία και εκτός έδρας είναι αδύναμη. Κομβικό το ματς για τους γηπεδούχους που έπειτα παίζουν εκτός με την Μπενφίκα. Καλοπληρωμένος είναι και ο άσος της ουραγού Άβες που έχει καλή ψυχολογία μετά το 3-0 επί της Πορτιμονένσε, ενώ δείχνει εμφανώς βελτιωμένη το τελευταίο διάστημα. Σε αντίθεση με την Μποαβίστα που και στη μετριότητα κινείται και όντας στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη, δεν νιώθει την ίδια πίεση με την αντίπαλο της. Η Φαμαλικάο μετρά 2 σερί under, αλλά έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στα αγαπημένα της over, υποδεχόμενη την μέτρια και φέτος Σάντα Κλάρα, που δεν θα έχει και τον ηγέτη της μεσαίας γραμμής. Επιλογή εδώ το συνδυαστικό 1 & over. Πιθανό combo G/G & over ο τελικός ανάμεσα σε Μπράγκα και Πόρτο για το Λιγκ Καπ. Μπορεί να διακυβεύεται ένας τίτλος, ωστόσο οι δύο ομάδες έχουν μάθει να παίζουν επιθετικά και παράλληλα αμυντικά (ιδιαίτερα η Πόρτο τελευταία) χωλαίνουν. Καλοπληρωμένο είναι και το G/G στο Πάσος Φερέιρα – Μπενφίκα, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν παραδοσιακά όταν υποδέχονται τους «Αετούς». Εκτιμώ πως η Μπενφίκα με το +7 από τη Πόρτο ίσως δείξει σημάδια χαλάρωσης.

Στην Ολλανδία βασική επιλογή είναι το συνδυαστικό 1 & over της Σπάρτα Ρότερνταμ απέναντι στην Φορτούνα Σιτάρντ. Η Σπάρτα δεν είχε αγώνα κυπέλλου μεσοβδόμαδα και θα είναι ξεκούραστη, έρχεται από μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Άγιαξ και υποδέχεται μια Φορτούνα που εκτός έδρας δέχεται τα γκολ με… το τσουβάλι (χειρότερη άμυνα με 30 γκολ παθητικό). Πιθανό το combo 1 & over και στο Άρνεμ ανάμεσα σε Φίτεσε και Έμεν, αφού οι γηπεδούχοι έρχονται από 2 σερί καλά παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο και οι δεν φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να φανούν ανταγωνιστικοί μακριά από την έδρα τους (0-1-8 και 4/24 γκολ). Στο Χέρενφεν – Άλκμααρ, η δεύτερη είχε μια επιπλέον ημέρα ξεκούραση και έπαιξε με πιο βατό αντίπαλο στο κύπελλο. Επιπλέον θέλει να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα από τη Βίλεμ, είναι καλύτερη ως ομάδα από την αντίπαλο της, που και πάλι δεν θα έχει τον γκολτζή Όντεγκαρντ. Κρατάω το 2 & over εδώ. Στο Γκρόνινγκεν – Άγιαξ περιμένω λίγα τέρματα και πάω με το ασιατικό under 3, αφού οι γηπεδούχοι παίζουν σφιχτά σε κάθε τους παιχνίδι και οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν τον πολύτιμο Ζίγεκ στην σύνθεση τους.

Πιο δίπλα στο Βέλγιο, βλέπω το ίδιο ζεστά δύο combo G/G & over, αρχικά το Γάνδη – Γκενκ με τις δύο ομάδες να έχουν επιθετικές αρετές, τη Γάνδη πανίσχυρη εντός και την Γκενκ να έρχεται από μεγάλη νίκη στο Βάρεγκεμ. Επίσης πιθανό να δούμε τέρματα και στην Αμβέρσα ανάμεσα στην ποιοτική μεσοεπιθετικά αλλά προβληματική αμυντικά Αντβέρπ και την Ζούλτε Βάρεγκεμ που έχει πίσω τον γκολτζή Λαρίν (7 γκολ). Πιθανό το G/G στο Σαρλερουά – Μαλίν, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν με ευχέρεια μακριά από την έδρα τους, ενώ η Σιντ Τρούιντεν που κέρδισε την Κορτράικ στο ντεμπούτο του Κόστιτς στον πάγκο της, αντιμετωπίζει μια Μουσκρόν που θα παραταχθεί με πολλές απουσίες. Εδώ πάω με το Χ2.

Οι επιλογές μου:

ΔΥΝΑΤΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ – ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ 1

ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ. - ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤ. 1 & OVER

ΓΑΝΔΗ – ΓΚΕΝΚ G/G & OVER

ΔΥΑΔΑ COMBO

ΑΝΤΒΕΡΠ – ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ G/G & OVER

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΠΟΡΤΟ G/G & OVER

ΔΥΑΔΑ G/G

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ – ΜΑΛΙΝ G/G

ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ G/G

ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΧΕΡΕΝΦΕΝ – ΑΛΚΜΑΑΡ 2 & OVER

ΦΙΤΕΣΕ – ΕΜΕΝ 1 & OVER

ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ – ΑΓΙΑΞ UNDER 3

ΤΡΙΑΔΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

ΜΟΥΣΚΡΟΝ – ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ Χ2

ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ – ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ 1 & OVER

ΑΒΕΣ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ 1

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.