LIRA 100: Ο Πετίτ…. αγαπημένο παιδί της Μποαβίστα

Γιώργος Μάντζιος15 Φεβρουαρίου 2020

Εδώ είμαστε ξεπεράσαμε και τυπικά τα μέσα του Φλεβάρη, ακολουθεί και το τριήμερο των ευρωπαϊκών κυπέλλων το ερχόμενο μεσοβδόμαδο και η δράση φυσικά συνεχίζεται και στα… δικά μας χωράφια, έχοντας αφήσει πίσω και τον τυφώνα «Κιάρα» σε Ολλανδία και Βέλγιο. Με αυτά και με αυτά μαζεύτηκαν 14 επιλογές και σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι ξεχώρισα:

Στην Πορτογαλία βασική μου επιλογή είναι το Χ2 της Μπελενένσες στην έδρα της Μποαβίστα. Καταρχήν έχει μεγαλύτερο κίνητρο, αφού καίγεται για βαθμούς, σε αντίθεση με την αντίπαλο της, που μέτρησε 3/3 νίκες και είναι άνετη βαθμολογικά. Κατά δεύτερον στον πάγκο των «μπλε» της Λισσαβόνας κάθεται ένα αγαπημένο παιδί της Μποαβίστα, αφού στις ακαδημίες της ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο, σε αυτήν έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα και σε αυτήν έχει εργαστεί και ως προπονητής. Το «όλο κλίμα» είναι ιδανικό για να πάρει η Μπελενένσες θετικό αποτέλεσμα. Άλλη μια ομάδα που «καίγεται» και έρχεται από αρκετά καλή εμφάνιση είναι η Πορτιμονένσε, που το πάλεψε με τη Σπόρτινγκ και υποδέχεται την άνετη βαθμολογικά Μορεϊρένσε (που παίζει και με αφέλεια τελευταία). Μετά παίζει εκτός με την Πόρτο, οπότε η νίκη απόψε είναι μονόδρομος. Πιθανό να δούμε πολλά γκολ στο Φαμαλικάο – Άβες, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν αντίδραση μετά τον άδικο αποκλεισμό στο κύπελλο και την «εφτάρα» από την Γκιμαράες στο πρωτάθλημα, την ώρα που η Άβες είναι υποχρεωμένη να ψάχνει για βαθμούς σε κάθε έδρα. Μπενφίκα και Μπράγκα είναι ποιοτικές από τη μέση και μπροστά αλλά στα τελευταία τους παιχνίδια, δείχνουν κι ευάλωτες αμυντικά. Πιθανό εδώ το combo G/G & over, όπως και στο Ρίο Άβε – Σπόρτινγκ, με τις δύο ομάδες σε καλή κατάσταση.

Στην Ολλανδία βασική μου επιλογή το combo 2 & over στο Ντεν Χάαγκ – Αϊντχόφεν, με την PSV να παίρνει ψυχολογία μετά το 3-0 κόντρα στη Βίλεμ και μην έχοντας υποχρεώσεις σε κύπελλο και Ευρώπη, να ρίχνει το βάρος στο πρωτάθλημα. Η Ντεν Χάαγκ... μπάζει αμυντικά από παντού. Η Φορτούνα θέλει να εκμεταλλευτεί την καλή της έδρα (σε αυτή έχει πάρει τους 20 από τους 23 βαθμούς που έχει), υποδεχόμενη μια Έμεν που εκτός έδρας χωλαίνει αισθητά (0-2-9 και 5/28 γκολ). Πιθανό το combo G/G & over στο Σπάρτα Ρότερνταμ – Γκρόνινγκεν με τους γηπεδούχους να δίνουν γρήγορο ρυθμό στα εντός έδρας παιχνίδια τους και στο Βίλεμ – Ουτρέχτη, δύο ομάδες με ποιότητα από τη μέση και μπροστά και ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Στο Βέλγιο ξεχώρισα μεγάλα σε αποδόσεις σημεία και θα πάρω και την κάλυψη του DNB. Πρώτα τη Σερκλ Μπριζ που πήρε ψυχολογία κερδίζοντας τη Μαλίν, είναι στο -6 από την Μπέβερεν που παίζει με την Κλαμπ Μπριζ και με νίκη απέναντι στην αδιάφορη Σιντ Τρούιντεν μπορεί να πλησιάσει στους 3 βαθμούς! Η Οστάνδη είναι στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη και θέλει να «καθαρίσει» την παραμονή, υποδεχόμενη την αδιάφορη Κορτράικ που είχε και μεσοβδόμαδα παιχνίδι και ίσως βγάλει κούραση. Κι εδώ πάω με το 1DNB. Τέλος, η Άντερλεχτ έχοντας φύγει με το βαθμό από την έδρα – φρούριο της Γάνδης, εκτιμώ ότι μπορεί να τα καταφέρει στην έδρα της ντεφορμέ Μαλίν και πάω με το 2 DNB. Καλοπληρωμένο το G/G στο Αντβέρπ – Σαρλερουά. Η ομάδα του Μπόλονι είναι δυνατή εντός αλλά είχε ματς με την Γκενκ μεσοβδόμαδα και ίσως βγάλει κούραση, ενώ η Σαρλερουά είναι σε καλή φόρμα. Τέλος, πιθανό το combo G/G & over στο Ζούλτε Βάρεγκεμ – Μουσκρόν, όπως και τα 4 τελευταία μεταξύ τους σε αυτό το γήπεδο.

Οι επιλογές μου:

ΔΥΝΑΤΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ – ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ Χ2

ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ 2 & OVER

ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ – ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ 2 DNB

ΔΥΑΔΑ COMBO

ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ – ΜΟΥΣΚΡΟΝ G/G & OVER

ΡΙΟ ΑΒΕ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. G/G & OVER

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ – ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ 1

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΜΠΡΑΓΚΑ G/G & OVER

ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ – ΑΒΕΣ OVER

ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤ. - ΕΜΕΝ 1

ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ. - ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ G/G & OVER

ΒΙΛΕΜ – ΟΥΤΡΕΧΤΗ G/G & OVER

ΒΕΛΓΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΟΣΤΑΝΔΗ – ΚΟΡΤΡΑΪΚ 1 DNB

ΜΑΛΙΝ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 2 DNB

ΑΝΤΒΕΡΠ – ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ G/G

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.