Lira 100: Ο «Αίαντας» δείχνει χαρακτήρα

Γιώργος Μάντζιος29 Φεβρουαρίου 2020

Εδώ είμαστε για να αποχαιρετήσουμε τον Φλεβάρη με φουλ δράση στην Ευρώπη, πλην των Ελβετών που έχουμε αναβολή αγωνιστικής λόγω... κορωναϊού. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία σε Πορτογαλία, Ολλανδία και Βέλγιο σε όλες αυτές τις χώρες υπήρξε… πανωλεθρία μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη. Στην Πορτογαλία και οι 4 ομάδες εκτός (Μπενφίκα, Μπράγκα, Σπόρτινγκ, Πόρτο), στην Ολλανδία Άγιαξ και Άλκμααρ εκτός, στο Βέλγιο Κλαμπ Μπριζ και Γάνδη εκτός! Ξεχώρισα 13 επιλογές και σας παραθέτω σκέψεις κι επιχειρήματα:

Στην Πορτογαλία βασική επιλογή το combo G/G & over στο Μαρίτιμο – Μπράγκα, δύο ομάδες που ουσιαστικά δεν έχουν στόχους στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος και αναμένω να παίξουν ελεύθερα. Η Μαρίτιμο δύσκολα θα κινδυνέψει και η Μπράγκα έχει… ταβάνι την 3η θέση και φέτος. Στον πρώτο γύρο έφεραν 2-2 και στο Λιγκ Καπ 2-1. Η Ρίο Άβε μπορεί να συνδυάσει τη νίκη της και με over, από τη στιγμή που η Μπελενένσες του Πετίτ έρχεται από 2 σερί νίκες και έχει καλή ψυχολογία, ενώ θυμίζω σκόραρε 2 φορές στη Λισσαβόνα απέναντι στην Μπενφίκα πριν από μερικές αγωνιστικές. Τέλος, πιθανό είναι το αμφίσκορο στο Μπενφίκα – Μορεϊρένσε, με τους φιλοξενούμενους να αγαπούν τα G/G φέτος, να σκοράρουν παραδοσιακά σε αυτό το γήπεδο, ενώ στον πρώτο γύρο είχαμε σκορ 1-2. Η Μπενφίκα ίσως βγάλει και κούραση από την υπερπροσπάθεια με την Σαχτάρ.

Στην Ολλανδία βασική μου επιλογή είναι το συνδυαστικό 1 & over στο Άγιαξ – Άλκμααρ, με τον «Αίαντα» παραδοσιακά να πετυχαίνει ευρείες νίκες απέναντι στην ΑΖ (5-0, 3-0, 4-1 και 4-1 τα 4 τελευταία χρόνια), να έχει την σημαντική επιστροφή του Ζίγεκ και να θέλει να αποσπαστεί κι άλλο στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Άλκμααρ δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα του 2019, έρχεται από σερί μέτριων εμφανίσεων και έχει και πάλι σημαντικές απουσίες στα μετόπισθεν. Οι δύο ομάδες έπαιζαν την Πέμπτη, ωστόσο η Άλκμααρ έπαιζε εκτός και επιβαρύνθηκε και με ταξίδι. Η Ντεν Χάαγκ περιμένω να μπει στο παιχνίδι με την Χέρακλες, με … το μαχαίρι στα δόντια μετά την επίσκεψη των οπαδών στην προπόνηση της ομάδας. Η Χέρακλες ίσως εμφανιστεί και ψιλωμένη από τη μεγάλη και τυχερή όμως, νίκη απέναντι στον Άγιαξ. Προβάδισμα θα δώσω και στην μεταμορφωμένη Φένλο που με τον Ντε Κόνινγκ στον πάγκο της μετρά δύο σερί νίκες και μπορεί κάλλιστα να τις κάνεις 3 απέναντι στην αδύναμη εκτός έδρας Φορτούνα Σιτάρντ. Πιθανό το combo G/G & over στο Τσβόλε – Φίτεσε και στο Τβέντε – Χέρενφεν που ευνοείται και από την αγωνιστική συμπεριφορά των ομάδων και από την παράδοση.

Πιο δίπλα στο Βέλγιο βασική μου επιλογή είναι το 2 & over της Άντερλεχτ που παίζει τα… ρέστα της για είσοδο στην πρώτη εξάδα, βλέποντας τους διώκτες της να παίζουν μεταξύ τους στο φινάλε (Μαλίν – Γκενκ) και να έχουν πιο δύσκολα παιχνίδια μπροστά τους. Η Μπέβερεν είναι σε… μαύρο χάλι, έδιωξε τον προπονητή της και δεν τον αντικατέστησε, αφού συνεχίζει με τον βοηθό του Μερσιέ. Οι «μωβ» έβαλαν 6 γκολ στην Έουπεν, έχουν καλή ψυχολογία και καλή παράδοση σε αυτό το γήπεδο. Μία άλλη ομάδα που παλεύει για τα πλέι οφ είναι η Γκενκ που θέλει να εκμεταλλευτεί τη φρεσκάδα της (η Κλαμπ Μπριζ έπαιζε την Πέμπτη στην Ευρώπη), το γεγονός ότι απέναντι της έχει τον πρώην προπονητή της, με τον οποίο έχει πανηγυρίσει πέρυσι το πρωτάθλημα, αλλά και την καλή παράδοση (6-3-0 στα 9 τελευταία). Εδώ πάω με το 1Χ. Προβάδισμα θα δώσω και στην φορμαρισμένη Σερκλ Μπριζ απέναντι στην κουρασμένη Γάνδη, που εκτός έδρας δεν βγάζει την ίδια δυναμική φέτος. Η Αντβέρπ μετά από 4 αγωνιστικές και αφήνοντας πίσω το δύσκολο πρόγραμμα μπορεί να ξεσπάσει απέναντι στην ντεφορμέ και αδύναμη εκτός έδρας Οστάνδη, για αυτό επιλέγω το 1 & over, ενώ αξία υπάρχει στο απλό over του αγώνα της Έουπεν με την Μουσκρόν, δύο ομάδων που παίζουν ελεύθερα στα τελευταία τους παιχνίδια και οι τιμές είναι ελκυστικές (2,00).

Οι επιλογές μου:

ΔΥΝΑΤΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΜΑΡΙΤΙΜΟ – ΜΠΡΑΓΚΑ G/G & OVER

ΒΑΑΣΛΑΝΤ ΜΠΕΒΕΡΕΝ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 2 & OVER

ΑΓΙΑΞ – ΑΛΚΜΑΑΡ 1 & OVER


ΔΥΑΔΑ COMBO

ΤΣΒΟΛΕ – ΦΙΤΕΣΕ G/G & OVER

ΤΒΕΝΤΕ – ΧΕΡΕΝΦΕΝ G/G & OVER


ΔΥΑΔΑ COMBO 2

ΡΙΟ ΑΒΕ – ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ 1 & OVER

ΑΝΤΒΕΡΠ – ΟΣΤΑΝΔΗ 1 & OVER

ΤΡΙΑΔΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ – ΧΕΡΑΚΛΕΣ 1 DNB

ΦΕΝΛΟ – ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤ. 1

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ G/G


ΒΕΛΓΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΕΟΥΠΕΝ – ΜΟΥΣΚΡΟΝ OVER

ΓΚΕΝΚ – ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ 1Χ

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ – ΓΑΝΔΗ 1 DNB

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.