Lira 100: Νέος… αέρας με Αμορίμ στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας

Γιώργος Μάντζιος07 Μαρτίου 2020

Εδώ είμαστε, στην τελική ευθεία όλων των πρωταθλημάτων, στο πρώτο μεγάλο ένθετο για το Μάρτιο, με τον… κορωναϊό να έχει μπει και στοιχηματικά στη ζωή μας, επηρεάζοντας και τον αθλητισμό. Επειδή δεν είμαι προληπτικός, ξεχώρισα 13 επιλογές, με βάση μου αυτή την εβδομάδα περισσότερο το Βέλγιο, όπου διεξάγεται η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ξεκίνημα λοιπόν με το Βέλγιο, όπου η βασική μου επιλογή είναι το διπλό της Γκενκ. Μπορεί να μην τα κατάφερε υποδεχόμενη την πρωτοπόρο Κλαμπ Μπριζ, χάνοντας στο φινάλε, αλλά πλέον έχει μπροστά της ένα σαφέστατα πιο βατό παιχνίδι και γνωρίζει πως με 2/2 νίκες θα μπει στα πλέι οφ. 


Η εικόνα της Οστάνδης είναι απογοητευτική, χάνοντας ακόμη και από αδιάφορες ομάδες, πριν την ήττα από την Αντβέρπ. Η απουσία του μέσου Μπατάιγ είναι πολύ σημαντική, ενώ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν και στις 2 τελευταίες τους επισκέψεις σε αυτό το γήπεδο και εύκολα με 3-1 την αντίπαλο της, στον πρώτο γύρο. 

Δεύτερη επιλογή το combo 1 & over στο Μαλίν – Εουπεν, με τους γηπεδούχους να είναι σε φόρμα και τους φιλοξενούμενους να εξασφαλίζουν την παραμονή τους και να είναι πλέον αδιάφοροι και μαθηματικά. Η Μπέβερεν μπορεί να είναι ουραγός και να «καίγεται» για βαθμούς, αλλά η εικόνα της είναι απλά… τραγική. Στα δικά μου μάτια είναι η ομάδα που θα υποβιβαστεί στο φινάλε.

 Η Μουσκρόν δεν θα της χαριστεί και ο άσος καλοπληρώνει. Στο Άντερλεχτ – Ζούλτε ο άσος είναι πολύ χαμηλός, αλλά το G/G είναι ελκυστικό, από τη στιγμή που η Ζούλτε είναι μια ποιοτική ομάδα από τη μέση και μπροστά και ίσως η Άντερλεχτ απογοητευτεί, αν την ίδια ώρα κερδίζουν Γκενκ και Μαλίν. Η Σταντάρ θα ψάξει για ένα ξέσπασμα μετά τις τελευταίες μέτριες εμφανίσεις. 

Πλέον παίζει με αδιάφορο αντίπαλο που είναι και ευάλωτος αμυντικά, για αυτό πάω στο συνδυαστικό 1 & over. Τέλος, πιθανό βλέπω το combo G/G & over στο Κορτράικ – Αντβέρπ, όπως και στο ματς του πρώτου γύρου (3-1) και με βάση την εικόνα των ομάδων, εντός κι εκτός έδρας αντίστοιχα.

Εμπιστοσύνη στον Αγιαξ παρά τις «σφαλιάρες»

Πιο δίπλα στην Ολλανδία θα εμπιστευτώ για δεύτερη σερί αγωνιστική τον Άγιαξ, παρά τις δύο απανωτές «σφαλιάρες» από Άλκμααρ και Ουτρέχτη σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Περιμένω να βγάλει αντίδραση σε μια έδρα που παραδοσιακά κερδίζει και απέναντι σε μια Χέρενφεν που έχει πολλά κενά στα μετόπισθεν. Επιλογή το συνδυαστικό 2 & over.

 Πιθανό το combo G/G & OVER στο Ουτρέχτη – Σπάρτα, με τους γηπεδούχους να κουβαλούν και κούραση από την υπερπροσπάθεια του αγώνα με τον Άγιαξ μεσοβδόμαδα και τους φιλοξενούμενους να βάζουν 5 γκολ στην Έμεν, την προηγούμενη αγωνιστική. Τέλος, αν και δεν το συνηθίζω θα ποντάρω στο under του αγώνα της Έμεν με την Φένλο, κυρίως λόγω της συμπεριφοράς των φιλοξενούμενων, που δείχνουν πιο πειθαρχημένοι μετά την αλλαγή στην τεχνική τους ηγεσία.

Στην Πορτογαλία βασική επιλογή είναι η νίκη της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας σε συνδυασμό με το over, με τα «λιοντάρια» να έχουν το ντεμπούτο του Ρούμπεν Αμορίμ στον πάγκο του, ενός προπονητή με επιθετικές αρετές, όπως φάνηκε και από το πέρασμα του στην Μπράγκα. Η Άβες μετά την ήττα από την Πάσος Φερέιρα δεν σώζεται ούτε με θαύμα, ενώ διατηρεί και την χειρότερη εκτός έδρας άμυνα στην κατηγορία. 

Η «βασίλισσα» των G/G Μορεϊρένσε, πιθανότατα θα μας προσφέρει ακόμη ένα απέναντι στη Μαρίτιμο, που και αυτή φέτος σκοράρει περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Ένα ακόμη πιθανό αμφίσκορο συναντάμε και στο Ζιλ Βιθέντε – Σάντα Κλάρα, με τις δύο ομάδες να παίζουν ελεύθερα και χωρίς άγχος, όντας αδιάφορες βαθμολογικά στο πρωτάθλημα. Τέλος, η Φαμαλικάο έχει ισχυρό κίνητρο να μείνει ζωντανή στη μάχη της εξόδου στην Ευρώπη απέναντι στην βολεμένη Μπελενένσες και για αυτό θα πάω με το 2 DNB.

Οι επιλογές μου:

ΔΥΝΑΤΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΧΕΡΕΝΦΕΝ – ΑΓΙΑΞ 2 & OVER

ΟΣΤΑΝΔΗ – ΓΚΕΝΚ 2

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. - ΑΒΕΣ 1 & OVER

ΔΥΑΔΑ COMBO

ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ. G/G & OVER

ΚΟΡΤΡΑΪΚ – ΑΝΤΒΕΡΠ G/G & OVER

ΔΥΑΔΑ COMBO 2

ΜΑΛΙΝ – ΕΟΥΠΕΝ 1 & OVER

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ – ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ 1 & OVER

ΤΡΙΑΔΑ G/G

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ G/G

ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ – ΜΑΡΙΤΙΜΟ G/G

ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ – ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ G/G

ΤΡΙΑΔΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

ΕΜΕΝ – ΦΕΝΛΟ UNDER

ΜΟΥΣΚΡΟΝ – ΒΑΑΣΛΑΝΤ ΜΠΕΒΕΡΕΝ 1

ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ – ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ 2 DNB

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.