«Λίρα 100»: My name is Τάσος Δουβίκας!

Γιώργος Μάντζιος27 Μαΐου 2023

Ακόμη δύο γεμάτα ΣΚ έμειναν για το φινάλε της σεζόν + τους ευρωπαϊκούς τελικούς και κάποια παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2024 μετά τα μέσα Ιούνη. Φινάλε σε Ολλανδία και Πορτογαλία, προτελευταία αγωνιστική στο Βέλγιο και σας παραθέτω ότι ξεχώρισα:

Στην Πορτογαλία η Μπενφίκα θέλει απλά ένα βαθμό για να πάρει το πρωτάθλημα και απέναντι στην υποβιβασμένη Σάντα Κλάρα και μπροστά σε ένα κατάμεστο «Ντα Λουζ» δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Επειδή οι αποδόσεις έχουν… καταποντιστεί, η μοναδική αξιόλογη επιλογή στα δικά μου μάτια, είναι το over 1,5 στο ημίχρονο, κάτι που επιβεβαιώθηκε στα 3 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της Σάντα Κλάρα με Μπράγκα, Εστορίλ και Σπόρτινγκ και συγκυριακά δεν συνέβη με Πόρτο (χαμένο πέναλτι). Επιλογή το over 1,5 ημίχρονο (1,95).

Στην μάχη για την 5η θέση (που δίνει καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο) μπορεί η Γκιμαράες να είναι στο +2 από την Αρούκα, αλλά και πιο δύσκολο παιχνίδι έχει να δώσει (εκτός έδρας με την Πόρτο) και δεν ευνοείται σε πιθανή ισοβαθμία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Αρούκα έχει μια χρυσή ευκαιρία με νίκη επί της αδιάφορης και ντεφορμέ Πορτιμονένσε να «κλέψει» την προνομιούχο 5η θέση. Η Αρούκα στο ματς του πρώτου γύρου κέρδισε 4-0 την Πορτιμονένσε και όπως και να έχει, το κίνητρο της είναι δεδομένο και ισχυρό. Επιλογή το διπλό (2,30).

Λέω να ρισκάρω και με ένα καλοπληρωμένο αμφίσκορο στο «Ντραγκάο». Η Πόρτο ξέρει πως… ούτε με θαύμα δεν μπορεί να «κλέψει» τον τίτλο από την Μπενφίκα και φάνηκε στα τελευταία της παιχνίδια ότι δέχεται φάσεις από τους αντιπάλους της (δέχθηκε 2 γκολ από την Φαμαλικάο, δέχθηκε γκολ από την Κάζα Πία). Η Γκιμαράες μετράει 4 σερί νίκες, είναι σε καλή κατάσταση, δεν ξέρω αν θα πάρει αποτέλεσμα, αλλά ένα γκολ μπορεί να το βρει, όπως συνέβη και στην περσινή της επίσκεψη, στο ίδιο γήπεδο. Επιλογή το G/G (2,15).

Χαλαρό παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες το Τσάβες – Μποαβίστα, ανάμεσα σε δύο ομάδες που τρέχουν πολύ, έχουν καλή φυσική κατάσταση και παιχνίδι από τα πλάγια. Καλά… καταλάβατε, περιμένω αρκετά κόρνερ εδώ. Στο ματς του πρώτου γύρου είχαμε 16 κόρνερ και στα δύο προηγούμενα μεταξύ τους 18 και 11 κόρνερ. Διψήφιο αριθμό κόρνερ είχαμε στα 6 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της Τσάβες: 13, 13, 22 (!), 12, 10 και 12, διψήφιο αριθμό και στα 4 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της Μποαβίστα: 13, 10, 10, 12. Επιλογή το over 10,5 κόρνερ (2,00).

Από την Β΄ κατηγορία ένα παιχνίδι που περιμένω να έχει φάσεις και γκολ μπροστά από τις δύο εστίες, είναι το ντέρμπι Πόρτο Β΄ - Μπενφίκα Β΄. Δύο ομάδες που παραδοσιακά τα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν πολλά γκολ με 12/13 G/G και με 9/10 G/G στην έδρα της Πόρτο (πολλά εκ των οποίων είναι και over). Φέτος μάλιστα το στυλ παιχνιδιού της Μπενφίκα, ευνοεί παιχνίδι με καλό ρυθμό, φάσεις και γκολ. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι 14η στη βαθμολογία, με την 3η καλύτερη επίθεση και την 3η χειρότερη άμυνα! Επιλογή το G/G & over (1,95).

Στην Ολλανδία ο Τάσος Δουβίκας είναι «on fire», με 18 γκολ είναι πρώτος σκόρερ, ενώ τον ακολουθούν ο Σίμονς της PSV με 17 και ο Φαν Χόιντοκ της Χέρενφεν με 16 γκολ. Απέναντι στην Έμεν (που περιμένει τα μπαράζ υποβιβασμού και ίσως ξεκουράσει βασικούς παίκτες) είχε σκοράρει και στο ματς του πρώτου γύρου, ενώ σκοράρει στα 3 τελευταία της ομάδας του. Επιλογή το any time Δουβίκας (1,90).

Στο Άλκμααρ – PSV δεν είχα ξεκάθαρη επιλογή, αλλά αυτά που συνέβησαν μεσοβδόμαδα στους φιλοξενούμενους, με οδηγούν προς τα αριστερά. Μία αγωνιστική πριν από το φινάλε κι ενώ η 2η θέση ακόμη δεν έχει κριθεί «σκοτώθηκαν» Φαν Νίστελροϊ και διοίκηση της PSV και ο πρώτος… πήρε το καπελάκι του και έφυγε. Οι παίκτες ήταν πολύ δεμένοι μαζί του και δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν. Η ΑΖ θέλει νίκη και ήττα του Άγιαξ στην έδρα της Τβέντε για να «κλέψει» την 3η θέση, ενώ η PSV θέλει ένα βαθμό για να σφραγίσει και μαθηματικά την 2η θέση. Με τα παραπάνω δεδομένα, εκτιμώ πως το 1DNB έχει αξία (1,90).

Στη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ της Ευρώπης, η Χέρενφεν έχει προβάδισμα φιλοξενώντας την Γκόου Αχέντ Ιγκλς, ωστόσο από πίσω παραμονεύει η Βααλβάικ που θέλει γκέλα της Χέρενφεν και νίκη δική της με 2 γκολ διαφορά και πάνω, απέναντι στην ουραγό Καμπούρ, που βρίσκεται σε διακοπές τον τελευταίο μήνα. Εδώ βλέπω πολλά γκολ έτσι όπως παίζουν οι δύο ομάδες, ενώ στον πρώτο γύρο είχαμε σκορ 5-1! Επιλογή το ασιατικό over 3 (1,80).

Στα πλέι οφ της ανόδου, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι η Βίλεμ θα «αυτοκτονήσει» σε παιχνίδι για 3η συνεχόμενη φορά! Το έκανε στο 2-2 με τη Ρόντα όπου έπαιζε για πάνω από μισή ώρα με παίκτη παραπάνω και δεν έμπαινε η μπάλα μέσα για το 2-3, το έκανε και πριν λίγες ημέρες κόντρα στην Φένλο όπου προηγήθηκε 0-2, έχασε ευκαιρίες για το 0-3 και τελικά έχασε 3-2! Τώρα χρειάζεται μόνο νίκη, στο Τίλμπουργκ μπροστά στο κοινό της είναι σαφέστατα πιο δυνατή και θα την εμπιστευτώ. Επιλογή ο άσος με -1 ασιατικό χάντικαπ (1,75).

Στο Βέλγιο τα παιχνίδια των πλέι οφ του τίτλου είναι πολύ αμφίρροπα (ακόμη και η Κλαμπ Μπριζ απέδειξε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν χαρίζεται) κι έτσι κράτησα μια επιλογή από τα πλέι οφ της Ευρώπης. Εκεί τα πάντα έχουν κριθεί, με την Γάνδη να τερματίζει στην πρώτη θέση και λογικά το παιχνίδι απέναντι στην Βέστερλο θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Φέτος στα μεταξύ τους έφεραν 3-1, 3-3, 2-1 και το καλοκαίρι σε φιλικό παιχνίδι 6-2! Από 4/4 over αμφότερες σε αυτά τα πλέι οφ και ευκαιρία για τον παικταρά Ορμπάν (20 παιχνίδια – 20 γκολ) να αποχαιρετήσει τους φίλους της Γάνδης με γκολ, αφού ακούγεται έντονα η πώληση του στην Λιλ. Επιλογή το ασιατικό over 3 (1,80).

Οι επιλογές μου;

ΠΟΡΤΟ Β΄ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ Β΄ G/G & OVER 1,95

ΒΙΛΕΜ – ΦΕΝΛΟ 1 (-1 ΑΣΙΑΤΙΚΟ) 1,75

ΒΕΣΤΕΡΛΟ – ΓΑΝΔΗ OVER 3 ΑΣΙΑΤΙΚΟ 1,80

ΤΣΑΒΕΣ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 2,00

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ OVER 1,5 ΗΜΙΧΡΟΝΟ 1,95

ΠΟΡΤΟ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ G/G 2,15

ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ – ΑΡΟΥΚΑ 2 2,30

ΚΑΜΠΟΥΡ – ΒΑΑΛΒΑΪΚ OVER 3 ΑΣΙΑΤΙΚΟ 1,80

ΑΛΚΜΑΑΡ – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ 1DNB 1,90

ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΕΜΕΝ ANY TIME ΔΟΥΒΙΚΑΣ 1,90

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.