«LIRA 100»: Μόνο over εντός έδρας στην Ευρώπη η Άλκμααρ

Γιώργος Μάντζιος18 Μαΐου 2023

Απόψε το βράδυ θα γίνουν γνωστά τα ζευγάρια των δύο τελικών, σε Europa League (31 Μαϊου στη Βουδαπέστη) και Europa Conference League (7 Ιουνίου στην Πράγα). Οι επαναληπτικοί ημιτελικοί έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και έχοντας εικόνα και από τα πρώτα παιχνίδια, κατέληξα στις παρακάτω επιλογές:

Στην Σεβίλλη αναμένεται να «πέσουν κορμιά» για την πρόκριση, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Τορίνο. Η ισπανική ομάδα έβγαλε πάθος και ένταση στην πρώτη αναμέτρηση, κάτι που μεταφράστηκε σε 17 φάουλ στον αγωνιστικό χώρο. Και στην Ισπανία όμως στα τελευταία της παιχνίδια υπέπεσε σε 16, 15 και 14 φάουλ. Επίσης απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέτρησε 15 φάουλ και απέναντι στην Φενέρμπαχτσε 15 φάουλ. Με την λογική ότι μιλάμε για ένα παιχνίδι που δίνει πρόκριση στον τελικό, είναι εφικτό το line των φάουλ της ισπανικής ομάδας απόψε. Επιλογή μου το over 12,5 φάουλ Σεβίλλης (1,85).

Στο Λεβερκούζεν – Ρόμα, λίγο η παρουσία του κυνικού Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο, ο οποίος θα σφίξει την άμυνα του, λίγο το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0), λίγο το μίνι ντεφορμάρισμα της Λεβερκούζεν (δεν κέρδισε ούτε Στουτγάρδη, ούτε Κολωνία, ούτε Ουνιόν Βερολίνου στα τελευταία της παιχνίδια στην Bundeslia) και λίγο το γεγονός ότι δεν αναμένεται να πάρουν μεγάλα ρίσκα οι δύο ομάδες, με οδηγούν σε παιχνίδι με λίγα γκολ. Άλλωστε για την Ρόμα τα 3 τελευταία ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια της με Φέγενορντ με Σοσιεδάδ και με Σάλτσμπουργκ έληξαν με under. Στο under και τα 2 τελευταία εντός της Λεβερκούζεν με Ουνιόν Βερολίνου και Φερεντσβάρος, όπως και με Κλαμπ Μπριζ και Ατλέτικο Μαδρίτης πιο πριν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επιλογή μου το under (1,75).

Στο Βασιλεία – Φιορεντίνα οι Ιταλοί την «πάτησαν» στο πρώτο παιχνίδι. Σπατάλησαν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά η μπάλα τους τιμώρησε και ηττήθηκαν με σκορ 2-1. Εκτιμώ ότι και πάλι είναι το φαβορί, τουλάχιστον για τη νίκη, ωστόσο δεν με καλύπτουν οι αποδόσεις του διπλού. Έγραφα και στο πρώτο παιχνίδι πως τη Βασιλεία δεν μπορείς να την υποτιμήσεις και είναι ικανή να σκοράρει απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Οι «βιόλα» δέχθηκαν γκολ και στα 2 παιχνίδια με την Λέχ Πόζναν, δέχθηκαν γκολ και από Σίβασπορ και Μπράγκα στους προηγούμενους γύρους, ενώ και στην φάση των ομίλων, εντός έδρας δέχθηκε γκολ από Μπασακσεχίρ και Χαρτς, ακόμη και από τις Τβέντε και Ρήγας στα προκριματικά του καλοκαιριού. Από την άλλη οι Ελβετοί σκόραραν εντός έδρας και με την Νις και με την Τραμπζονσπόρ και με την Ζαλγκίρις και με την Πιούνικ Ερεβάν και με την Σλόβαν Μπρατισλάβας! Έτσι, επιλέγω το Χ2 & G/G (2,05).

Στο Άλκμααρ – Γουέστ Χαμ, περιμένω γκολ και φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, παιχνίδι με καλό ρυθμό και με την ανάγκη της ΑΖ ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 από το πρώτο παιχνίδι. Έμπειρη ομάδα η Γουέστ Χαμ, έφτιαξε πολλές ευκαιρίες και στο Λονδίνο και αναμένεται να βρει τις στιγμές της και απόψε. Άλλωστε φέτος έχει σκοράρει σε όλα τα ευρωπαϊκά της ραντεβού (με Άντερλεχτ μέσα – έξω, με Γάνδη μέσα – έξω, με ΑΕΚ Λάρνακας μέσα – έξω, με Σίλκεμποργκ μέσα – έξω και με Στεάουα Βουκουρεστίου μέσα – έξω). Μαζί με το πρώτο παιχνίδι, σκόραρε και στα 11 ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Από την άλλη η Άλκμααρ, απέκλεισε πιο πριν την Λάτσιο, έβαλε 5 γκολ στην Έμεν και έδειξε σε καλή κατάσταση. Σε 7 ευρωπαϊκά εντός έδρας παιχνίδια της, μετράει 7 over! Επιλογή το over (1,90).

Οι επιλογές μου:

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ OVER 12,5 ΦΑΟΥΛ ΣΕΒΙΛΛΗ 1,85

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΡΟΜΑ UNDER 1,75

ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ Χ2 & G/G 2,05

ΑΛΚΜΑΑΡ – ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ OVER 1,90

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.