LIRA 100: Με το... μυαλό αλλού η Φαμαλικάο

Γιώργος Μάντζιος08 Φεβρουαρίου 2020

Η δράση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στην Ευρώπη κι ενώ πλησιάζουν και οι ευρωπαϊκές μάχες το μεθεπόμενο μεσοβδόμαδο. Σε Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία ξεχώρισα αυτή την εβδομάδα 13 επιλογές (ευτυχώς ποτέ δεν ήμουν προληπτικός) και σας παραθέτω τις σκέψεις μου για αυτό:

Ξεκίνημα με την Ολλανδία όπου η η βασική μου επιλογή είναι το combo G/G & over στο Αλκμααρ – Φέγενορντ, δύο ομάδες με ποιότητα στο ρόστερ τους, με πολύ καλούς παίκτες από τη μέση και μπροστά και κυρίως με εξαιρετικούς τεχνικούς στους πάγκους τους. Αμφότερες σε… καλό φεγγάρι, πιθανό να δούμε γκολ και θέαμα. Κάτι αντίστοιχο περιμένω και στο ματς της Χέρενφεν με την Φένλο, δύο ομάδες που αρέσκονται στα αμφίσκορα, ενώ και η παράδοση δείχνει πολλά τέρματα. 

Επιλογή κι εδώ το combo G/G & over. Από σημεία υπάρχει αξία στον άσο της σοβαρής και αξιόλογης Γκρόνινγκεν που παλεύει για τα πλέι οφ της Ευρώπης και στο συγκεκριμένο γήπεδο νίκησε τον πρωτοπόρο Άγιαξ πριν από λίγο καιρό. Η Φίτεσε δεν πατάει καλά, το πρόβλημα τελικά δεν ήταν ο κόουτς Σλούτσκι, αφού η ομάδα του Άρνεμ έρχεται από διαδοχικές μέτριες εμφανίσεις και απόψε δεν θα έχει και τον γκολτζή Λίνσεν (12 γκολ). Θα κοντράρω και τον «Αίαντα» που γενικότερα δεν δείχνει τόσο σαρωτικός, όσο στο ξεκίνημα της σεζόν. Ταξιδεύει σε μια εχθρική έδρα για να αντιμετωπίσει έναν ποιοτικό αντίπαλο όπως η Ουτρέχτη και αντιμετωπίζει σοβαρές απουσίες (Μπάμπελ, Πρόμες, Ζίγεκ, Νέρες, Μπλιντ). Επιλογή το 1Χ.

Πιο δίπλα στο Βέλγιο βασική επιλογή είναι και πάλι ένα combo G/G & over, ανάμεσα σε Βάασλαντ Μπέβερεν και Κορτράικ. Από τη μία οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν να αντιδράσουν μετά τη βαριά ήττα από την Ζούλτε και από την άλλη οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τον αποκλεισμό από τον τελικό του κυπέλλου. Παραδοσιακά οι μεταξύ τους αναμετρήσεις έχουν τέρματα, με τα 7 τελευταία τους σε αυτό το γήπεδο να είναι αμφίσκορα και τα 6 από αυτά και over. Καλοπληρωμένο είναι το G/G στο Σαρλερουά – Ζούλτε λόγω της καλής αμυντικής συμπεριφοράς των γηπεδούχων, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έρχονται από δύο καλές εμφανίσεις, ήταν σαρωτικοί με την Μπέβερεν και στρίμωξαν ιδιαίτερα την Κλαμπ Μπριζ μεσοβδόμαδα στο κύπελλο.

 Η Ζούλτε σκόραρε στις 3 τελευταίες επισκέψεις σε αυτό το γήπεδο. Επίσης δεν υπάρχει over πάνω από 2,00 φράγκα στο Βέλγιο, όποιο και να είναι το παιχνίδι. Αυτομάτως αποκτά αξία, όπως συμβαίνει στο παιχνίδι της Σιντ Τρούιντεν με την Έουπεν, δύο ομάδες που είναι βαθμολογικά αδιάφορες και δεν έχουν κανένα λόγο να βάλουν σκοπιμότητα στο παιχνίδι τους. Τέλος, θα πάω με την κόντρα της Κλαμπ Μπριζ που δίνει συνεχόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, δεν θα έχει τον γκολτζή Οκερέκε και δεν έχει και καλή παράδοση στη Λιέγη. Εδώ μου αρέσει το 1 DNB.

Στην Πορτογαλία η βασική επιλογή είναι το διπλό της Γκιμαράες. Είσαι παίκτης της Φαμαλικάο. Έχεις δώσει και την ψυχή σου μεσοβδόμαδα στη Λισσαβόνα με την Μπενφίκα και χάνεις 3-2 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Αυτομάτως ενισχύεται η πίστη σου για ανατροπή του σκορ στη μεσοβδόμαδη ρεβάνς, που σου δίνει την ευκαιρία να παίξεις σε τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Θα βάλεις τα πόδια σου στη… φωτιά με την Γκιμαράες; 

Αν παίξεις βέβαια, γιατί ένα rotation (μικρό η μεγάλο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό) θα γίνει όπως και να έχει. Από την άλλη η Γκιμαράες βλέπει την τύχη να της γυρίζει την πλάτη στα τελευταία παιχνίδια, να κάνει ευκαιρίες αλλά να μην σκοράρει. Είναι στο -7 από τις θέσεις της Ευρώπης και με διπλό μπαίνει και πάλι στο κόλπο. Δικαιολογημένα δίνεται φαβορί από τους μπουκ το διπλό.

Επιλογή ρίσκου και για να είμαι ειλικρινής επιλογή ενστίκτου περισσότερο είναι το 2 DNB της Μαρίτιμο στην έδρα της Τοντέλα που δεν μπορεί να αποδώσει καλά στην έδρα της και παίζει με αφέλεια στα περισσότερα παιχνίδια της. Οι «νησιώτες» έχουν την εμπειρία για να «κλέψουν» το ματς, έκαναν 2 διπλά στις 4 τελευταίες επισκέψεις τους σε αυτό το γήπεδο. 

Η Μπράγκα των 5 συνεχόμενων νικών μπορεί να τις κάνει 6, αλλά εδώ έχει αξία το συνδυαστικό 1 & G/G, αφού η Ζιλ Βιθέντε έχει ποιότητα για να απειλήσει και να σκοράρει μπροστά. Πιθανό το αμφίσκορο στο ντέρμπι αφού Πόρτο και Μπενφίκα δείχνουν ευάλωτες αμυντικά τελευταία (η Πόρτο από την αρχή της σεζόν, η Μπενφίκα στα πρόσφατα παιχνίδια της), αλλά και στο Μορεϊρένσε – Σετούμπαλ, που ευνοείται και από την παράδοση (5/6 τελευταία G/G).

Οι επιλογές μου:

ΔΥΝΑΤΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΑΛΚΜΑΑΡ – ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ G/G & OVER

ΒΑΑΣΛΑΝΤ ΜΠΕΒΕΡΕΝ – ΚΟΡΤΡΑΪΚ G/G & OVER

ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ 2

ΤΡΙΑΔΑ G/G

ΠΟΡΤΟ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ G/G

ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ – ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ G/G

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ – ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ G/G

ΔΥΑΔΑ ΡΙΣΚΟΥ

ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ – ΦΙΤΕΣΕ 1

ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΑΓΙΑΞ 1Χ

ΔΥΑΔΑ DNB

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ – ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ 1 DNB

ΤΟΝΤΕΛΑ – ΜΑΡΙΤΙΜΟ 2 DNB

ΤΡΙΑΔΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΧΕΡΕΝΦΕΝ – ΦΕΝΛΟ G/G & OVER

ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ – ΕΟΥΠΕΝ OVER

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ 1 & G/G

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.