LIRA 100: Με νέο αέρα η Σιντ Τρούιντεν

Metrosport Team18 Ιανουαρίου 2020

Του Γιώργου Μάντζιου

Εδώ είμαστε λίγο μετά τα μέσα του Γενάρη, στην πρώτη μεγάλη στήλη της νέας χρονιάς, στο πρώτο μεγάλο ένθετο γι το 2020. Οι Πορτογάλοι συνεχίζουν την δράση, ενώ επανέρχονται τόσο οι Ολλανδοί, όσο και οι Βέλγοι. Είναι λογικό μετά από τέτοια αποχή να χρειάζεται προσοχή στα πονταρίσματα μας. Μελετώντας τα ρεπορτάζ όσο το δυνατό καλύτερα, κατέληξα σε 12 επιλογές και σας παραθέτω τις σκέψεις μου:

Ας ξεκινήσω από την Πορτογαλία με βασική επιλογή την Άβες που είναι μεν ουραγός, αλλά η εικόνα της το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά καλή. Έχασε στο φινάλε από την Μπενφίκα την προηγούμενη εβδομάδα, σε αυτό το γήπεδο κέρδισε 1-0 την Μπράγκα και με αντιπάλους όπως η ντεφορμέ Πορτιμονένσε που δεν κερδίζει στα 4 τελευταία και προβληματίζει εκτός έδρας, θεωρώ πως μπορεί να τα καταφέρει. Οι αποδόσεις είναι καλές για αυτό επιλέγω το 1DNB σε αποδόσεις πάνω από τα 2 φράγκα. 

Τη δύναμη της έδρας περιμένω να εκμεταλλευτεί και η Πάσος Φερέιρα που έχει σφίξει την άμυνα της, δεν δέχεται γκολ στα 3 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και υποδέχεται μια Ζιλ Βιθέντε που είναι και πιο άνετη βαθμολογικά και αδύναμη μακριά από την έδρα της (1-1-5). Επιστροφή στις νίκες αναμένεται να έχει και η Γκιμαράες που στέκεται άτυχη στα τελευταία της παιχνίδια, αφού παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, κάνει ευκαιρίες, αλλά δεν παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Η Σάντα Κλάρα κινείται στη μετριότητα το τελευταίο διάστημα, για αυτό επιλέγω το combo 1 & over.

Στην Ολλανδία βασική μου επιλογή είναι το combo 1 & over στο Ρότερνταμ, με την Φέγενορντ να δείχνει σοβαρότητα έχοντας τον έμπειρο Ντικ Άντβοκαατ στον πάγκο της. Στόχος είναι η τριάδα, την ώρα που η Χέρενφεν θα παραταχθεί χωρίς τον καλύτερο φορ Όντεγκαρντ (7 γκολ) και τον καλύτερο αμυντικό Φλοράνους. Δεύτερη επιλογή που «βγάζει μάτια» είναι το Χ2 της Βίλεμ στην έδρα της Άλκμααρ, με την τελευταία να έρχεται από μια βαριά ήττα από στην Σπάρτα στο Ρότερνταμ και την Βίλεμ να παίζει και φέτος ωραίο ποδόσφαιρο. 

Πέρυσι σε αυτό το γήπεδο έκανε διπλό με σκορ 2-0, ενώ στον πρώτο γύρο σταμάτησε την ΑΖ με σκορ 1-1. Πολλά γκολ αναμένονται στο Άγιαξ – Σπάρτα Ρότερνταμ, με τον «Αίαντα» να ενισχύεται με τον Μπάμπελ στην επίθεση και να έχει και την επιστροφή του Πρόμες, την ώρα που η Σπάρτα δεν έχει κανένα απολύτως άγχος στη βαθμολογική θέση που βρίσκεται. Επιλογή το 4-6 τέρματα. Πιθανό το combo G/G & over στο Φορτούνα Σιτάρντ – Φίτεσε, με τους γηπεδούχους πάντα υπολογίσιμους και δυνατούς στην έδρα τους και τους φιλοξενούμενους να έχουν ντεμπούτο νέου προπονητή στον πάγκο τους.

Κλείνουμε με το Βέλγιο και βασική επιλογή την Σιντ Τρούιντεν που θέλει να συνδυάσει με νίκη το ντεμπούτο του Σλοβένου Κόστιτς στον πάγκο της. Επέστρεψε στα «καναρίνια» ο φορ από τη Σιέρα Λεόνε Τουράι, που ήταν δανεικός στην Τζουργκάρντεν και έβαλε 15 γκολ στο σουηδικό πρωτάθλημα. 

Η Κορτράικ δεν είναι το ίδιο δυνατή μακριά από την έδρα της και έχει να σκεφτεί και τον ημιτελικό με την Αντβέρπ μεσοβδόμαδα στο κύπελλο. Επιλογή το καλοπληρωμένο 1 DNB. Πιθανός ο άσος της Οστάνδης που έχει και αυτή νέο τεχνικό στον πάγκο της και υποδέχεται μία Μπέβερεν που είναι πολύ αδύναμη μακριά από το γήπεδο της (1-3-6). 

Η Οστάνδη έχει μαζέψει τους 14 από τους 18 βαθμούς στο σπίτι της. Θετικό αποτέλεσμα μπορεί να αποσπάσει και η ουραγός Σερκλ Μπριζ που ενισχύθηκε μεταγραφικά σε όλες τις θέσεις, δούλεψε στην διακοπή με τον ικανότατο κόουτς Στορκ και υποδέχεται μια Αντβέρπ που δεν είναι το ίδιο δυνατή μακριά από την Αμβέρσα. Ξέσπασε και εσωτερικό θέμα του κόουτς Μπόλονι με τον φορ Ζε με αφορμή απειθαρχία του τελευταίου. Εδώ έχει αξία το 1Χ. Η Γάνδη αναμένεται να κερδίσει εύκολα τη Μουσκρόν, αφενός διότι εντός έδρας είναι η πιο ισχυρή ομάδα στο πρωτάθλημα και αφετέρου διότι η αντίπαλος της είναι άνετη βαθμολογικά και δεν παίζει με σκοπιμότητα. Τέλος, πιθανό combo G/G & over βλέπω στο Ζούλτε Βάρεγκεμ – Γκενκ, δύο ομάδες επιθετικές, με βλέψεις για την εξάδα και με το περσινό παιχνίδι σε αυτό το γήπεδο να λήγει ισόπαλο με σκορ 3-3!

Οι επιλογές μου:


ΔΥΝΑΤΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ – ΧΕΡΕΝΦΕΝ 1 & OVER

ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ – ΚΟΡΤΡΑΪΚ 1 DNB

ΑΒΕΣ – ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ 1 DNB


ΤΡΙΑΔΑ COMBO

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤ. - ΦΙΤΕΣΕ G/G & OVER

ΓΑΝΔΗ – ΜΟΥΣΚΡΟΝ 1 & OVER

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ 1 & OVER


ΤΡΙΑΔΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

ΑΛΚΜΑΑΡ – ΒΙΛΕΜ Χ2

ΑΓΙΑΞ – ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ. 4-6 ΓΚΟΛ

ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ – ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ 1

ΒΕΛΓΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΟΣΤΑΝΔΗ – ΒΑΑΣΛΑΝΤ ΜΠΕΒΕΡΕΝ 1

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ – ΑΝΤΒΕΡΠ 1Χ

ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ – ΓΚΕΝΚ G/G & OVER



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.