«Lira 100»: Κομβικές απουσίες για τον Άγιαξ

Γιώργος Μάντζιος24 Φεβρουαρίου 2024

Εδώ είμαστε, μετά από ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον τριήμερο στα ευρωπαϊκά κύπελλα, με επιστροφή στη δράση σε Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία. Σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι ξεχώρισα για το διήμερο:

Στην Ολλανδία η Φίτεσε έκανε ένα από τα καλύτερα της παιχνίδια απέναντι στην Φόλενταμ, είχε πολλές ευκαιρίες και 3 δοκάρια, αλλά στάθηκε άτυχη, μένοντας στο 1-1. Η Εξέλσιορ παίζει επιθετικά και ίσως αυτό το στυλ βολέψει την ομάδα του Άρνεμ, που ψάχνει απεγνωσμένα για βαθμούς όσο το πρωτάθλημα κυλάει και κινδυνεύει με υποβιβασμό. Επιλογή το Χ2 (1,75).

Σε καλές τιμές το αμφίσκορο στο Τβέντε – Γκόου Αχέντ Ιγκλς, από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι τρέχουν πολύ μέσα στο γήπεδο και σκοράρουν στα 9 τελευταία παιχνίδια τους και στα 11 από τα 13 επίσημα φετινά εκτός έδρας. Σύμμαχος και η παράδοση με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν δίχτυα στις 8 τελευταίες επισκέψεις τους στο Ένσεντε, ενώ τα 7/8 μεταξύ τους παιχνίδια με γηπεδούχο την Τβέντε, έληξαν αμφίσκορα. Επιλογή το G/G (1,75).

Η Άλκμααρ μετά τη νίκη – ψυχολογίας και μάλιστα με ανατροπή απέναντι στην Φορτούνα Σιτάρντ, ετοιμάζεται να υποδεχθεί με καλές προοπτικές τον Άγιαξ. Έναν Άγιαξ που ξόδεψε πολλές δυνάμεις παίζοντας παράταση με την Μπόντο Γκλιμτ στη Νορβηγία και είδε τους δύο καλύτερους επιθετικούς Μπρόμπεϊ και Μπεργκβάιν να τίθενται εκτός. Επιλογή ο άσος (2,05).

Πιο δίπλα στο Βέλγιο δίχως λογική οι τιμές του over στο Σιντ Τρούιντεν – Βέστερλο όταν: Η Σιντ Τρούιντεν προέρχεται από 8/9 αμφίσκορα παιχνίδια, εντός κι εκτός έδρας, φιλικά κι επίσημα και κυρίως όταν η Βέστερλο μετράει 14 στα 15 over! Το παιχνίδι του πρώτου γύρου ήταν γεμάτο από φάσεις και γκολ, έληξε 3-3, ενώ και το καλοκαίρι που συναντήθηκαν σε φιλικό παιχνίδι, έφεραν 2-2. Επιλογή το over (1,90).

Σε καλές τιμές και το αμφίσκορο στις Βρυξέλλες απέναντι σε Ουνιόν Σεν Ζιλουά και Σταντάρ Λιέγης, από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι θα κουβαλούν και κούραση από την υπερπροσπάθεια απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης κι ενώ ακολουθεί για αυτούς και ημιτελικός κυπέλλου απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ. Η Σταντάρ Λιέγης σε αυτό το γήπεδο κέρδισε με σκορ 4-2 πέρυσι, ενώ οι γηπεδούχοι προέρχονται από 7/8 G/G εντός έδρας και οι φιλοξενούμενοι από 5/6 G/G εκτός έδρας. Επιλογή το G/G (2,00). Εδώ έχει αξία και ο καταλογισμός πέναλτι, με τον ρέφερι Λαφόρζ να μετρά φέτος 12 καταλογισμούς σε 18 παιχνίδια.

Παιχνίδι που λογικά θα έχει γκολ το Γκενκ Β – Λόμελ με τους γηπεδούχους να έχουν 6/7 over και τους φιλοξενούμενους 6/8 over στα τελευταία τους παιχνίδια. Η Γκενκ Β΄ είναι η ομάδα με τα περισσότερα over στην κατηγορία (16), ενώ πέρυσι στο ίδιο γήπεδο είχαμε σκορ 2-3. Επιλογή το over 3 ασιατικό (1,90).

Στην Πορτογαλία μου αρέσει το αμφίσκορο στο Ζιλ Βιθέντε – Πόρτο, με τους γηπεδούχους να μεταμορφώνονται όταν παίζουν μπροστά στο κοινό τους, να βρίσκουν δίχτυα στα 11 από τα 12 επίσημα εντός και να σκοράρουν μεταξύ άλλων απέναντι σε Μπράγκα και Μπενφίκα 5 φορές! Η Πόρτο δέχθηκες 3 γκολ (!) από την Αρούκα στην πιο πρόσφατη έξοδο της, ενώ προέρχεται και από το απαιτητικό παιχνίδι απέναντι στην Άρσεναλ μεσοβδόμαδα. Επιλογή το G/G (2,00).

Οι επιλογές μου:

ΕΞΕΛΣΙΟΡ – ΦΙΤΕΣΕ Χ2 1,75

ΤΒΕΝΤΕ – ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ G/G 1,75

ΑΛΚΜΑΑΡ – ΑΓΙΑΞ 1 2,05

ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ – ΒΕΣΤΕΡΛΟ OVER 1,90

ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝ Ζ. – ΣΤΑΝΤΑΡ Λ. G/G 2,00

ΓΚΕΝΚ Β΄ - ΛΟΜΕ OVER 3 ΑΣΙΑΤΙΚΟ 1,90

ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ – ΠΟΡΤΟ G/G 2,00

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.