Lira 100: «Καταιγίδα» από γκολ για Μπενφίκα

Γιώργος Μάντζιος26 Σεπτεμβρίου 2020

Εδώ είμαστε, έτοιμοι να αποχαιρετήσουμε και τον Σεπτέμβρη και να υποδεχθούμε έναν μήνα όπου θα απολαύσουμε τη δράση των ομίλων του Champions League και του Europa League. Άλλωστε μετά την επόμενη αγωνιστική, ακολουθεί διακοπή των πρωταθλημάτων για την 3η και την 4η αγωνιστική των εθνικών ομάδων στο Nations League. Πάμε στα δικά μας, όπου ξεχώρισα 6 επιλογές από Ολλανδία, Βέλγιο, Πορτογαλία και σας παραθέτω τις σκέψεις μου:

Στην Ολλανδία βασική επιλογή είναι ο άσος της Φέγενορντ, αλλά με ασιατικό χάντικαπ -2 (νίκη με ακριβώς 2 γκολ διαφορά μας δίνει το ποντάρισμα πίσω) απέναντι στην Ντεν Χάαγκ. Η ομάδα του Ντικ Άντβοκαατ έρχεται από εντός έδρας γκέλα με την Τβέντε και την περιμένω πιο σοβαρή, με στόχο να καθαρίσει εύκολα το παιχνίδι. Η αντίπαλος της ακόμη ψάχνεται αφου άλλαξε σχεδόν όλο το βασικό κορμό το καλοκαίρι, μετρά 2/2 ήττες χωρίς να βρει δίχτυα και περιμένω να περάσει δύσκολες στιγμές στο Ρότερνταμ. Δεύτερη επιλογή το πιθανό combo G/G & over στο Έμεν – Βίλεμ, με τους γηπεδούχους να μετρούν 2 σερί (2-1 και 3-5), ενώ οι φιλοξενούμενοι πάντοτε παίζουν επιθετικά και είτε δικαιώνονται (βλέπε 4-0 κόντρα στην Χέρακλες), είτε το πληρώνουν (βλέπε 0-4 από τους Ρέιντζερς). Τα 4 από τα 5 τελευταία μεταξύ τους, ήταν combo G/G & over (2,00).

Πιο δίπλα στο Βέλγιο κρατάω ζεστά ένα ακόμη combo G/G & over (2,20), αυτό ανάμεσα στην Άντερλεχτ και την Έουπεν. Ο Κομπανί αρχίζει να χτίζει κάτι πολύ καλό στους γηπεδούχους που έβαλαν 6 γκολ στην Μπέβερεν, αλλά αμυντικά ακόμη έχουν θέματα να λύσουν. Για αυτό άλλωστε και δέχθηκαν γκολ στα 5 από τα 6 φετινά τους παιχνίδια. Η Έουπεν από την άλλη είναι ο «ορισμός του επιθετικού ποδοσφαίρου», φάνηκε και στο 2-2 με την Αντβέρπ και στο 2-1 επί της Γάνδης. Πέρυσι έληξε 6-1, πρόπερσι 2-1, πιθανότατα θα δούμε γκολ και θέαμα και φέτος. Η δεύτερη επιλογή μου έχει να κάνει με τα κόρνερ που (φτου, φτου να μην τα ματιάσουμε) μας πάνε καλά από το ξεκίνημα της σεζόν. Θα πάρω λοιπόν το over 10 κόρνερ (2,10) στο Γκενκ – Οστάνδη, με τους φιλοξενούμενους να μετρούν ως τώρα στα παιχνίδια τους 13, 15, 9, 9, 15 και 19, δηλαδή πάνω από 13 ανά μέσο όρο. Εδώ βοηθάει και η παράδοση στα 4 προηγούμενα μεταξύ τους παιχνίδια είχαμε 12, 16, 11 και 12 κόρνερ αντίστοιχα. Θα ρίξω κι ένα fun bet στο over 13 κόρνερ (5,50)

Κλείνω με την Πορτογαλία όπου αρχικά θα πάρω το over 1,5 ημίχρονο (2,00) στο Μπενφίκα – Μορεϊρένσε. Οι φιλοξενούμενοι τα 2 τελευταία χρόνια φεύγουν με θετικό αποτέλεσμα από τη Λισσαβόνα, αλλά φέτος είναι τόσο ποιοτική κι ενισχυμένη η αντίπαλος τους που προβλέπω να γνωρίζουν βαριά ήττα. Η Μπενφίκα κέρδιζε 1-4 στην έδρα της Φαμαλικάο στο ημίχρονο και το να σκοράρει τουλάχιστον 2 γκολ τώρα, δείχνει εφικτό. Αξία εδώ βρίσκω και στο -1 Μπενφίκα (2,90) στο ημίχρονο για όσους ρισκάρουν λίγο παραπάνω.

Κόντρα σε μια φοβερή παράδοση θα πάω στο Μποαβίστα – Πόρτο, με τους γηπεδούχους να μην σκοράρουν απέναντι στους «δράκους» σε αυτό το γήπεδο, για 8 σερί (!) παιχνίδια και από το 2007! Φέτος όμως η Μποαβίστα έχει ενισχυθεί, έβαλε 3 γκολ στη Μαδέιρα κόντρα στην Νασιονάλ και απέναντι στην άμυνα της Πόρτο που δέχθηκε πίεση από την Μπράγκα παρά τη νίκη της, μπορεί να τα καταφέρει. Επιλογή το G/G (2,00).

Οι επιλογές μου:

ΔΥΑΔΑ 1

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ OVER 1,5 ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,00)

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΕΟΥΠΕΝ G/G & OVER (2,20)

ΔΥΑΔΑ 2

ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ – ΠΟΡΤΟ G/G (2,00)

ΓΚΕΝΚ – ΟΣΤΑΝΔΗ OVER 10 ΚΟΡΝΕΡ (2,10)

ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΔΥΑΔΑ

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ – ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ 1 (-2 ΑΣΙΑΤΙΚΟ, 2,00)

ΕΜΕΝ – ΒΙΛΕΜ G/G & OVER (2,00)

ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ

ΓΚΕΝΚ – ΟΣΤΑΝΔΗ OVER 13 ΚΟΡΝΕΡ (5,50)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.