Lira 100: Καλοπληρωμένο το G/G στο ντέρμπι

Γιώργος Μάντζιος27 Φεβρουαρίου 2021

Τελευταίο Σαββατοκύριακο και για τον μήνα Φεβρουάριο που μας αποχαιρετά για να πάρει... σειρά ο Μάρτιος που είναι εξίσου γεμάτος σε δράση τόσο στα πρωταθλήματα, όσο και στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Μελετώντας τα ρεπορτάζ σε Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία, κατέληξα στις παρακάτω 5 επιλογές:

Στην Ολλανδία, βασική μου επιλογή είναι το 1Χ της Ντεν Χάαγκ (1,80) που έμεινε όρθια και στο Τίλμπουγκ απέναντι στη Βίλεμ, παρότι έπαιζε από νωρίς με δέκα παίκτες. Η Βααλβάικ δυσκολεύεται εκτός έδρας και θεωρώ πως το σετ των αποδόσεων θα έπρεπε να είναι πιο μοιρασμένο.

Δεύτερη επιλογή από το ντέρμπι το combo X2 & G/G (2,00) στο Αϊντχόφεν – Άγιαξ. Καταρχάς ο «Αίαντας» θα παραταχθεί με καλύτερη ψυχολογία αφού προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, σε αντίθεση με την Αϊντχόφεν που δέχθηκε γκολ αποκλεισμού από τον Ολυμπιακό στο φινάλε. Δεν αμφιβάλλει κανείς για την ποιότητα των Ζαχάβι και Μάλεν μπροστά, αλλά θα το γράψω άλλη μια φορά, το πρόβλημα της PSV είναι η άμυνα. Στο κύπελλο είχαμε 2-1 υπέρ του Άγιαξ, στον πρώτο γύρο σκορ 2-2, οπότε κάπου εκεί περιμένω να κυμανθεί και το αυριανό ντέρμπι.

Πιο δίπλα στο Βέλγιο βασική μου επιλογή είναι το 2DNB (2,35) της Μουσκρόν που δίνει τον πρώτο από τους 6 εναπομείναντες «τελικούς» για την παραμονή της. Η Μπέερσοτ είτε μπει, είτε δεν μπει στην οκτάδα είναι το ίδιο. Δεν το έχει αυτοσκοπό, για αυττό άφησε τον κόουτς Λοσάδα να φύγει, για αυτό άφησε τον γκολτζή Τισουντάλι να φύγει. Ήταν τυχερή στη νίκη κόντρα στην Γκενκ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες διατηρούν πολύ καλές σχέσεις σε διοικητικό επίπεδο. Στον πρώτο γύρο η Μουσκρόν κέρδισε με 3-1, περιμένω να «μιλήσει» εδώ το κίνητρο, από τη στιγμή μάλιστα που τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι σαφώς πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους.

Δεύτερη επιλογή καθαρά λόγω απόδοσης είναι το καλοπληρωμένο over (2,05) στο ντέρμπι Σταντάρ Λιέγης – Άντερλεχτ. Προφανώς οι μπουκ βλέπουν ότι η Άντερλεχτ είναι κάπως πιο... σφιχτή φέτος, αλλά πάντα έχει αξία να βλέπουμε και τον αντίπαλο. Η Σταντάρ Λιέγης λοιπόν έχει σκοράρει στα 15 από τα 17 εντός έδρας παιχνίδια της και έχει δεχθεί γκολ στα 16 από τα 17 εκτός έδρας παιχνίδια της. Έρχεται από 7/9 over ανεξαρτήτου έδρας, ενώ τα 4 από τα 5 τελευταία μεταξύ τους ήταν over.

Κλείνω με μια επιλογή από την Πορτογαλία κι αυτή είναι το καλοπληρωμένο G/G (1,95) στο ντέρμπι Πόρτο – Σπόρτινγκ, τις ομάδες με τις καλύτερες επιθέσεις στο πρωτάθλημα (45 και 42 γκολ αντίστοιχα). Για 15 σερί ντέρμπι εντός με την Σπόρτινγκ οι «δράκοι» σκοράρουν, ενώ τα «λιοντάρια» έχουν σκοράρει φέτος και στα 10 εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσαν! Επιπλέον στο κύπελλο είχαμε Σπόρτινγκ – Πόρτο 2-1 και στον πρώτο γύρο Σπόρτινγκ – Πόρτο 2-2, ενώ G/G ήταν και τα 6 από τα 7 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.

Οι επιλογές μου:

ΔΥΝΑΤΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ – ΒΑΑΛΒΑΪΚ 1Χ (1,80)

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ – ΑΓΙΑΞ Χ2 & G/G (2,00)

ΠΟΡΤΟ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. G/G (1,95)

ΒΕΛΓΙΚΗ ΔΥΑΔΑ

ΜΠΕΕΡΣΟΤ – ΜΟΥΣΚΡΟΝ 2DNB (2,35)

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ OVER (2,05)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.