«Λίρα 100»: Καλοπληρωμένο over στο Τβέντε - Άλκμααρ

Γιώργος Μάντζιος13 Ιανουαρίου 2024

Εδώ είμαστε, με επιστροφή στη δράση και για τους Ολλανδούς, παρέα με τους Πορτογάλους. Μένει να φανεί αν η διακοπή επηρέασε και πόσο τις ομάδες που επανέρχονται στις υποχρεώσεις τους. Χωρίς ιδιαίτερους προλόγους, σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι ξεχώρισα:

Στην Πορτογαλία η Εστορίλ έχει ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες, υποδεχόμενη την Μορεϊρένσε, με την τελευταία να προέρχεται από βαριά εντός έδρας ήττα απέναντι στην Κάζα Πία. Η Εστορίλ μετράει μεν δύο σερί ήττες, αλλά αυτές ήρθαν από Σπόρτινγκ και Πόρτο σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Σύμμαχος μας και η καλή παράδοση (8-1-1 στα 10 τελευταία μεταξύ τους με γηπεδούχο την Εστορίλ). Επιλογή το 1DNB (1,75). 

Σκληρό παιχνίδι περιμένω ανάμεσα σε Βιζέλα και Μποαβίστα. Πέρυσι στα μεταξύ τους είχαμε 6 κίτρινες και 9 κίτρινες + κόκκινη, πιο πριν 11 κίτρινες + κόκκινη και 6 κίτρινες. Στο πρόσφατο της Μποαβίστα με την Πόρτο είχαμε 6 κίτρινες + κόκκινη κάρτα. Επιλογή εδώ το over 5,5 κάρτες (2,05).

Στο Πόρτο – Μπράγκα αναμένεται γκολ και θέαμα, με τον τρόπο που αγωνίζεται φέτος η Μπράγκα. Δεν έχουν περάσει άλλωστε πολλές ημέρες από το γεμάτο σε φάσεις 3-2 απέναντι στην Μπενφίκα, στη Λισσαβόνα για το κύπελλο. Η Πόρτο πάντα πιεστική εντός έδρας, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν σταθερά την πιο παραγωγική επίθεση, από την άλλη. Τα 5 από τα 6 τελευταία μεταξύ τους ήταν over. Επιλογή το G/G & over (2,00).

Παιχνίδι με γκολ περιμένω και στο ντέρμπι της Πόρτο Β΄ με την Μπενφίκα Β΄. Καταρχάς οι γηπεδούχοι είναι η ομάδα με τα περισσότερα over στην κατηγορία (12), ενώ φοβερή είναι και η μεταξύ τους παράδοση με 18/21 G/G και 17/21 over. Επιλογή κι εδώ το G/G & over (2,00).

Στην Ολλανδία χωρίς… λογική είναι υψηλές οι αποδόσεις του over στο Τβέντε – Άλκμααρ, ανάμεσα σε δύο ποιοτικές ομάδες, που φέτος διεκδικούν με αξιώσεις την 3η θέση. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από 8/9 over και οι φιλοξενούμενοι από 4/5 over. Επίσης τα 7 από τα 8 τελευταία μεταξύ τους, ήταν over. Επιλογή το over (1,90).

Αναμέτρηση που παραδοσιακά έχει κόρνερ, αυτή της Φίτεσε με την Ουτρέχτη. Στα 4 τελευταία μεταξύ τους είχαμε 11, 20 (!), 14, 15. Η Ουτρέχτη παίζει πολύ από τα πλάγια και δεν είναι τυχαίο ότι στα δικά της 4 τελευταία παιχνίδια, μετρήσαμε 12, 14, 12 και 12 κόρνερ. Επιλογή εδώ το over 10,5 κόρνερ (1,95).

Καλοπληρωμένο δείχνει και το αμφίσκορο στο Ρότερνταμ, ανάμεσα σε Φέγενορντ και Ναϊμέγκεν. Οι γηπεδούχοι φέτος εντός έδρας έχουν δεχθεί μεταξύ άλλων γκολ από την Γκόου Αχέντ Ιγκλς, την Ουτρέχτη, την Φόλενταμ και την Άλμερε Σίτι, με τη Ναϊμέγκεν να έχει σκοράρει στα 7 από τα 8 φετινά εκτός έδρας παιχνίδια της, βάζοντας μεταξύ άλλων 2 γκολ στην έδρα της Άλκμααρ και 3 γκολ (!) στην έδρα της Τβέντε. Πέρυσι για το κύπελλο σε αυτό το γήπεδο είχαμε σκορ 5-4! Επιλογή το G/G (2,00).

Οι επιλογές μου:

ΤΒΕΝΤΕ – ΑΛΚΜΑΑΡ OVER 1,90

ΦΙΤΕΣΕ – ΟΥΤΡΕΧΤΗ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,95

ΕΣΤΟΡΙΛ – ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ 1DNB 1,75

ΠΟΡΤΟ Β΄ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ Β΄ G/G & OVER 2,00

ΒΙΖΕΛΑ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ OVER 5,5 ΚΑΡΤΕΣ 2,05

ΠΟΡΤΟ – ΜΠΡΑΓΚΑ G/G & OVER 2,00

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ – ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ G/G 2,00

Γράφει ο Γιώργος Μάντζιος

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.