«Lira 100»: Καλοπληρωμένο over στην Β' ΄Πορτογαλίας

Γιώργος Μάντζιος11 Νοεμβρίου 2023

Εδώ είμαστε, μετά από ένα τριήμερο ευρωπαϊκών κυπέλλων και πριν την τελευταία διακοπή για τα προκριματικά του Euro 2024. Χωρίς ιδιαίτερους προλόγους, σας παραθέτω τις σκέψεις μου για το διήμερο:

Στην Ολλανδία ο Άγιαξ αρχίζει να βρίσκει τα πατήματα του με τον Φαντ Σχιπ στον πάγκο του, κέρδισε Φόλενταμ και Χέρενφεν διαδοχικά, έχει ανακτήσει την ψυχολογία του και από εδώ και πέρα ψάχνει απλά βαθμούς. Ακόμη και μεσοβδόμαδα στην ήττα από την Μπράιτον ήταν ανταγωνιστικός και το τελικό 0-2 τον αδικεί. 

Η Αλμερε Σίτι έχει… τρυπήσει το δικό της ταβάνι, πηγαίνει καλύτερα από ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της, αλλά έχει μαζί της και μπόλικη τύχη, όπως στην πρόσφατη εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Σπάρτα Ρότερνταμ. Ο «Αίαντας» με Μπερχάους, Μπεργκβάιν, Μπρόμπεϊ και Άκπομ (τον ενεργοποίησε κι αυτόν ο Φαντ Σχιπ) στην επίθεση, μπορεί να βάλει περισσότερα από όσα πιθανό να δεχθεί. Επιλογή το 2 & over (2,00).

Η Ουτρέχτη έχει βελτιώσει αισθητά την εικόνα της με τον Ρον Γιανς στον πάγκο και ιδιαίτερα στην έδρα της βγάζει πλέον την δυναμική που έβγαζε τα προηγούμενα χρόνια. Νίκησε τον Άγιαξ, δεν έχασε από την Τβέντε και προκρίθηκε στο κύπελλο επί της Βααλβάικ. Αν προσθέσουμε και το 0-0 με την Φορτούνα Σιτάρντ εκτός έδρας, είναι 4 σερί ματς αήττητη. Η Εξέλσιορ από την άλλη δεν είναι και στα καλύτερα της, αφού χρειάστηκε την παράταση για να περάσει την Ντεν Μπος (ομάδα β κατηγορίας) στο κύπελλο, ενώ γνώρισε ήττες από Φόλενταμ και Τσβόλε τελευταία. Στο «Γκάλγκενβααρτ» έχει μια πολύ άσχημη παράδοση, αφού η Ουτρέχτη τρέχει ένα σερί 9-3-0! Επιλογή το 1 & over 1,5 (1,95).

Στην Β΄ Βελγίου έχοντας ακόμη νωπή τη μνήμη μου από τα περσινά μεταξύ τους, δεν γίνεται να μην ποντάρω στα κόρνερ του Γκενκ – Λέουβεν. Στον πρώτο γύρο πέρυσι είχαμε 16 κόρνερ και στον δεύτερο γύρο 20 κόρνερ. Αμφότερες με παιχνίδι από τα πλάγια, μετρήσαμε 12, 13, 13 και 12 στα 4 τελευταία της Γκενκ, 12 και 14 στα δύο τελευταία της Λέουβεν. Επιλογή το over 10,5 κόρνερ (1,75), μια… τουφεκιά και στο 15+κόρνερ (5,50).

Κόντρα στην παράδοση θα πάω στο Γάνδη – Άντερλεχτ, με τις δύο ομάδες να μετρούν 9 σερί under, ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αμφότερες έχουν ποιότητα και λύσεις από την μέση και μπροστά, η Γάνδη είναι σε φοβερή κατάσταση με 5 σερί νίκες και όλες με over, σκοράροντας 17 τέρματα σε αυτά τα παιχνίδια. Από 5/6 over έρχεται και η Άντερλεχτ, που επίσης φέτος σκοράρει πιο εύκολα από τα προηγούμενα χρόνια της, με τους δύο Δανούς Ντόλμπεργκ και Ντρέιερ να είναι «όλα τα λεφτά». Επιλογή το G/G & over (1,95).

Από την Β΄Βελγίου παιχνίδι που λογικά θα έχει αρκετά κόρνερ, είναι το Βάασλαντ Μπέβερεν – Λόμελ. Δεν είναι τυχαίο ότι στα 6 τελευταία παιχνίδια των γηπεδούχων έχουμε 12, 11, 14, 14, 19 και 15 κόρνερ, ούτε φυσικά τυχαία είναι η μεταξύ τους παράδοση που δείχνει 11, 11, 12, 16 και 14 κόρνερ. Αξία στο over 10,5 κόρνερ (1,85), μια…τουφεκιά και στο 15+κόρνερ (6,60).

Στην Πορτογαλία έχουμε το μεγάλο ντέρμπι και σε ένα ντέρμπι τα πάντα μπορούν να συμβούν, μόνο που την συγκεκριμένη περίοδο η Σπόρτινγκ δείχνει σε καλύτερη κατάσταση. Στα 16 φετινά της παιχνίδια άλλωστε μία ήττα έχει μόνο, αυτή από την Αταλάντα, ενώ εντός των συνόρων είναι αήττητη. Πολύ μουρμούρα και γκρίνια στην Μπενφίκα, ο Σμιντ αμφισβητείται για τις επιλογές του, τραγικές εμφανίσεις στο Τσάσμπιονς Λιγκ και εντός των συνόρων απρόσμενη γκέλα με την Κάζα Πία (1-1) και ήττα από την Μποαβίστα (3-2). Στις 3 τελευταίες επισκέψεις της στο «Ντα Λουζ» η Σπόρτινγκ μετράει δύο νίκες και μία ισοπαλία. Επιλογή το Χ2 & over 1,5 (2,15).

Η Πόρτο δοκιμάζεται στην έδρα της Γκιμαράες που είναι γνωστό ότι έχει φιλικές σχέσεις με την Μπενφίκα. Τα δύο τελευταία χρόνια τα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν ένταση, ξύλο και κάρτες. Πέρυσι 8 κίτρινες +κόκκινη και 10 κίτρινες, πρόπερσι 7 κίτρινες+κόκκινη και 7 κίτρινες+κόκκινη. Ο ρέφερι Νούνο Αλμέιδα βγάζει εύκολα κάρτες, επιλογή το over 6,5 κάρτες (1,75).

Από την Β΄Πορτογαλίας καλές είναι οι τιμές στο over του Λεϊσόες – Μαρίτιμο, το οποίο μάλιστα στα 4 τελευταία μεταξύ τους, έχει σκορ 2-1. Από δύο σερί νίκες και με καλή ψυχολογία η Λεϊσόες κι ενώ πιο πριν μέτρησε 4 σερί G/G & over, γκολ και θέαμα στα παιχνίδια της Μαρίτιμο με 6 σερί G/G & over: 4-3, 2-2, 4-1, 1-2, 1-2 και 1-3. Επιλογή το over (1,90).

Οι επιλογές μου:

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΠΟΡΤΟ OVER 6,5 ΚΑΡΤΕΣ 1,75

ΑΛΜΕΡΕ ΣΙΤΙ – ΑΓΙΑΞ 2 & OVER 2,00

ΛΕΪΣΟΕΣ – ΜΑΡΙΤΙΜΟ OVER 1,90

ΒΑΑΣΛΑΝΤ ΜΠΕΒΕΡΕΝ – ΛΟΜΕΛ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,85

ΓΚΕΝΚ – ΛΕΟΥΒΕΝ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,75

ΓΑΝΔΗ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ G/G & OVER 1,95

ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΕΞΕΛΣΙΟΡ 1 & OVER 1,5 1,95

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. Χ2 & OVER 1,5 2,15

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.