LIRA 100: Ικανό να απειλήσει πλέον το Κόσοβο

Γιώργος Μάντζιος27 Μαρτίου 2021

Η δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ στην ευρωπαϊκή ζώνη είναι μπροστά μας και με αυτήν θα ασχοληθεί το επόμενο διήμερο και η στήλη. Χωρίς ιδιαίτερους προλόγους, σας παραθέτω τις σκέψεις μου και ότι ξεχώρισα:

Το Νορβηγία – Τουρκία θα διεξαχθεί σε ουδέτερο, επί ισπανικού εδάφους, με τη Νορβηγία να κάνει μια... προπόνηση απέναντι στο Γιβαλτάρ και αρκετές αλλαγές στο δεύτερο μέρος. Με μπροστάρη τον Χάαλαντ είναι μια ομάδα που αναμένεται να παλέψει δυνατά για την πρώτη δυάδα στον όμιλο. Από την άλλη η Τουρκία έδειξε τις επιθετικές της αρετές στο 4-2 κόντρα στην Ολλανδία και είναι μια ομάδα που επίσης θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο γκρουπ. Η ομάδα του Γκιουνές μετρά αρκετά αμφίσκορα στα τελευταία της παιχνίδια, ενώ και η παράδοση (παρά το γεγονός πως οι δύο χώρες έχουν αρκετά χρόνια να βρεθούν αντιμέτωπες) δείχνει αρκετά αμφίσκορα. Επιλογή το πιθανό G/G (1,75).

Στο Ολλανδία – Λετονία στο Άμστερνταμ, περιμένω από τους «οράνιε» να βγάλουν αντίδραση μετά την βαριά ήττα από την Τουρκία. Η Λετονία είναι πολύ αδύναμη στο γκρουπ, την τελευταία φορά που έπαιξε επί ολλανδικού εδάφους δέχθηκε 6 γκολ (2014) και εδώ βρίσκω αξία στο over 1,5 γκολ γηπεδούχου στο ημίχρονο (1,85).

Στο Τσεχία – Βέλγιο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά στον όμιλο με 6 γκολ κόντρα στην Εσθονία και μάλιστα σε ουδέτερο έδαφος. Από το φινάλε του Nations League δείχνουν ότι βρίσκουν μια δυναμική ως ομάδα και αναμένεται να έχουν τις στιγμές τους απέναντι στο ανώτερο Βέλγιο. Ένα Βέλγιο όμως που μετρά 9 αμφίσκορα στα δικά του τελευταία 11 παιχνίδια και που αμυντικά διαθέτει γερασμένους ποδοσφαιριστές (Βερτόνγκεν, Βερμάλεν, Αλντερβάιρελντ) και δείχνει ευάλωτο. Επιλογή το G/G (1,80).

Στο Καζακστάν – Γαλλία οι γηπεδούχοι έρχονται από απογοητευτικές εμφανίσεις στο Nations League και θα υποδεχθούν τους Γάλλους μετρώντας πολλές και σημαντικές απουσίες βασικών παικτών. Η Γαλλία άφησε ανέλπιστα βαθμούς με την Ουκρανία και περιμένω αυτή η εμφάνιση να «ξυπνήσει» την ομάδα του Ντεσάμπ. Εδώ μου αρέσει κι επιλέγω το 2 ημιχρόνου με -1 ασιατικό χάντικαπ (2,05).

Στο Ρουμανία – Γερμανία μου αρέσει το καλοπληρωμένο G/G (1,95), από την στιγμή που οι γηπεδούχοι έχουν ποιότητα μεσοεπιθετικά, έβαλαν 3 γκολ στα Σκόπια κι έχασαν άλλα τόσα. Η Γερμανία δεν δέχθηκε γκολ από την Ισλανδία, αλλά τώρα παίζει απέναντι σε μια ομάδα με μεγαλύτερες επιθετικές αρετές. Ούτως ή άλλως πριν το ματς με τους Ισλανδούς, τα «πάντσερ» είχαν δεχθεί γκολ και στα 7 τελευταία επίσημα παιχνίδια τους.

Το Κόσοβο κάνει ντεμπούτο στον όμιλο απέναντι στην Σουηδία και σε αντίθεση με τα παιχνίδια του στο Nations Leagie, τώρα έχει τις επιστροφές αρκετών βασικών που παίζουν σε μεγάλες ομάδες και προχθές κέρδισε εύκολα τη Λιθουανία σε φιλικό με 4-0. Η Σουηδία κέρδισε μεν την Γεωργία με 1-0, αλλά οι αντίπαλοι της έχασαν δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες (η μία για να προηγηθούν και η άλλη για να ισοφαρίσουν). Καλός ο Ζλάταν μπροστά, αλλά πίσω παίκτες όπως οι Μουρίκι (Λάτσιο), Κολόλι (Ζυρίχη) και Ράσιτσα (Βέρντερ) περιμένω να κάνουν την ζημιά. Επιλογή κι εδώ το G/G (2,05).

Οι επιλογές μου:

ΤΡΙΑΔΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΤΣΕΧΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ G/G (1,80)

ΝΟΡΒΗΓΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ G/G (1,75)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΛΕΤΟΝΙΑ OVER 1,5 ΓΚΟΛ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ, ΗΜΙΧΡΟΝΟ (1,85)

ΤΡΙΑΔΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ G/G (1,95)

ΚΟΣΟΒΟ – ΣΟΥΗΔΙΑ G/G (2,05)

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ – ΓΑΛΛΙΑ 2 ΗΜΙΧΡΟΝΟ, -1 ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΧΑΝΤΙΚΑΠ (2,05)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.