Στήλες

Lira 100: Η Πόρτο ψάχνει ένα… ξέσπασμα

Γιώργος Μάντζιος01 Απριλίου 2023

Εδώ είμαστε μετά την πρεμιέρα των δύο πρώτων αγωνιστικών στα προκριματικά του Euro 2024, έτοιμοι για την τελική ευθεία της σεζόν. Μπαίνουμε σε ένα γεμάτο δίμηνο από σήμερα που μπαίνει και ο Απρίλης, ένα διάστημα όπου θα κριθούν τα πάντα. Κανονικά συνεχίζεται η δράση σε Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία και σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι ξεχώρισα:

Στην Ολλανδία, η PSV πληρώνει φέτος τις αμυντικές της αδυναμίες και ουσιαστικά δύσκολα θα μπορέσει να καλύψει το -8 από την κορυφή. Πιο εφικτός στόχος η 2η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως όταν εκτός έδρας φέτος έχεις δώσει σε πρωτάθλημα, κύπελλο κι Ευρώπη 20 παιχνίδια και έχεις δεχθεί γκολ στα 18 (!) από αυτά, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Μεταξύ άλλων η Αϊντχόφεν εκτός έδρας έχει δεχθεί γκολ από Γκόου Αχέντ Ιγκλς, Εξέλσιορ, Καμπούρ, Γκρόνινγκεν, Φορτούνα Σιτάρντ, Σπάρτα Ρότερνταμ, Έμεν, Ουτρέχτη και Φίτεσε. Η Ναϊμέγκεν διεκδικεί τα πλέι οφ, εντός έδρας μετράει 3-9-1, έχει μια έφεση στις ισοπαλίες, έχει σκοράρει στα 12 από τα 13 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της, ενώ σκόραρε και απέναντι στον Άγιαξ και απέναντι στην Φέγενορντ, σε αυτό το γήπεδο. Πέρυσι είχαμε σκορ 1-2, ελπίζω να μην κολλήσουμε στο 1-1 και επιλέγω το G/G & over (2,10).

Το Καμπούρ – Έμεν μπορεί να είναι ματς «ζωής και θανάτου», αλλά οι αποδόσεις στο over προκαλούν! Οι γηπεδούχοι μετρούν 7/8 over τελευταία και 6 σερί over εντός έδρας μέσα στο 2023. Η Έμεν δέχεται εύκολα γκολ εκτός έδρας, δέχθηκε 16 στις 7 εξόδους της μέσα στο 2023, δηλαδή πάνω από 2 ανά μέσο όρο. Εδώ που φτάσαμε σε καμία δεν βολεύει η ισοπαλία και θα ρισκάρω με το καλοπληρωμένο over (2,05).

Παιχνίδι που μπορεί να δώσει κόρνερ, το ντέρμπι του Ρότερνταμ, ανάμεσα στην ανεβασμένη φέτος Σπάρτα και την Φέγενορντ που μετράει τα περισσότερα από κάθε άλλη στο πρωτάθλημα. Στον πρώτο γύρο είχαμε 11 κόρνερ, στα 4 τελευταία της Φέγενορντ είχαμε 12, 11, 17 και 12 κόρνερ, η Σπάρτα είχε κερδισμένα μόνη της 8 και 7 κόρνερ στα 2 δικά της τελευταία, ενώ παίζει και αυτή πολύ από τα πλάγια, όπως και η συμπολίτισσα της. Επιλογή το over 10,5 κόρνερ (2,10).

Στο Φορτούνα Σιτάρντ – Γκρόνινγκεν, οι γηπεδούχοι παίζουν φανατισμένα και με πάθος μπροστά στο κοινό τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι δίνουν έναν ακόμη «τελικό» επιβίωσης. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως το παιχνίδι θα κυλήσει… χαλαρά και ομαλά και λέω να κάνω παιχνίδι με τις κάρτες, αφού το line είναι χαμηλό (3,5). Στα τελευταία της Φορτούνα είχαμε 4 και 5 κάρτες, ενώ στον πρώτο γύρο είχαμε 5 κάρτες και πέρυσι στο ίδιο γήπεδο κόκκινη κάρτα. Ο ρέφερι Φαν Ντεν Κέρκοφ στα 3 τελευταία του παιχνίδια στην κατηγορία, έδωσε 6, 6 και 4 κάρτες αντίστοιχα. Αξία στο over 3,5 κάρτες (2,25).

Στο Βέλγιο η Σέρενγκ με 1 νίκη στα 11 τελευταία της παιχνίδια και στο -8 από την παραμονή, με 4 αγωνιστικές μέχρι το φινάλε, δεν σώζεται… ούτε με θαύμα. Η Γάνδη έχει ισχυρό κίνητρο να μείνει στην προνομιούχο 4η θέση και να μπει στα πλέι οφ τίτλου, με την Κλαμπ Μπριζ να την ακολουθεί 2 βαθμούς πιο πίσω. Η ομάδα του Βανχάεζεμπρουκ είναι η πιο φορμαρισμένη στο πρωτάθλημα τελευταία, σκοράροντας 13 φορές στα 3 πρόσφατα παιχνίδια της. Ο Κάιπερς είναι πρώτος σκόρερ στην κατηγορία με 16 γκολ, ενώ ο φοβερός Νιγηριανός Όρμπαν έβαλε 3 γκολ στην Μπασακσεχίρ και 4 γκολ στην Ζούλτε στα πρόσφατα παιχνίδια της ομάδας του. Επιλογή το 2 & over (2,05).

Παιχνίδι με αρκετά κόρνερ περιμένω να είναι το Γκενκ – Λέουβεν. Βοηθάει το γεγονός πως οι γηπεδούχοι παίζουν πολύ από τα πλάγια και έχουν κίνητρο και κυρίως το γεγονός πως η Λέουβεν δεν κλείνεται και σε κάθε έδρα παίζει ανοιχτά. Προφανώς βέβαια βοηθούν και οι αριθμοί: Στο ματς του πρώτου γύρου είχαμε 20 (!) κόρνερ, πιο πριν στα μεταξύ τους 13 και 14 κόρνερ. Στα 2 τελευταία της Λέουβεν είχαμε 11 και 11 κόρνερ, ενώ στα 2 τελευταία της Γκενκ 15 και 19 (!) αντίστοιχα. Επιλογή το over 10,5 κόρνερ (1,90), μια…τουφεκιά και στο 15+ κόρνερ (7,00).

Κλείνω με την Πορτογαλία όπου η Πόρτο ψάχνει μια νίκη – ψυχολογίας πριν το ντέρμπι με την Μπενφίκα και μάλλον βρίσκει ιδανικό αντίπαλο απέναντι της. Η Πορτιμονένσε είναι ντεφορμέ, αδύναμη εκτός έδρας, σε πρόσφατες εξόδους δέχθηκε 4 γκολ από Μποαβίστα και Αρούκα, ενώ πέρυσι στο ίδιο γήπεδο έχασε 7-0! Τις 6 από τις 7 τελευταίες φορές που την φιλοξένησε, η Πόρτο έβαλε στην Πορτιμονένσε από 3 γκολ και πάνω, οπότε επιλέγω το over 2,5 γκολ γηπεδούχου (1,85).

Οι επιλογές μου:

ΚΑΜΠΟΥΡ – ΕΜΕΝ OVER 2,05

ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ G/G & OVER 2,05

ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ. – ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 2,10

ΦΟΡΤΟΥΝΑ Σ. – ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ OVER 3,5 ΚΑΡΤΕΣ 2,25

ΣΕΡΕΝΓΚ – ΓΑΝΔΗ 2 & OVER 2,05

ΓΚΕΝΚ – ΛΕΟΥΒΕΝ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,90

ΠΟΡΤΟ – ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ OVER 2,5 ΠΟΡΤΟ 1,85

FUN BET

ΓΚΕΝΚ – ΛΕΟΥΒΕΝ 15+ ΚΟΡΝΕΡ 7,00

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.