«Λίρα 100»: Η Φέγενορντ… τα ρέστα της για την διεκδίκηση του τίτλου

Γιώργος Μάντζιος02 Δεκεμβρίου 2023

«Καλό μήνα σε όλους τους φίλους της στήλης, με επιστροφή στη δράση, μετά το τριήμερο των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Κανονικά παίζουν μπάλα το Σαββατοκύριακο Ολλανδοί, Βέλγοι, Πορτογάλοι. Σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι ξεχώρισα:

Ξεκίνημα από την Ολλανδία και τo μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Φέγενορντ και την Αϊντχόφεν. Μονόδρομος η νίκη για τους γηπεδούχους, που απέχουν ήδη 7 βαθμούς από την PSV. Αμφότερες είχαν αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ, μόνο που η Αϊντχόφεν έχασε με τραυματισμό τον πολύτιμο Λοσάνο, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι και ο ποιοτικός εξτρέμ Λανγκ. Θα ρισκάρω με την πρώτη ήττα της Αϊντχόφεν εδώ, η οποία δεν κερδίζει στο Ρότερνταμ τα 5 τελευταία χρόνια (3 ήττες, 2 ισοπαλίες). Επιλογή ο άσος (2,25).

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση της Γκόου Αχέντ Ιγκλς με την Τβέντε. Οι γηπεδούχοι είναι σαφέστατα η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, μια ομάδα που τρέχει πολύ μέσα στο γήπεδο, εντός έδρας κάνει πολλές ευκαιρίες και σκοράρει το ίδιο εύκολα και η δύναμη της είναι σχεδόν… Σκανδιναβική. Είναι φοβερό πως οι 4 παίκτες που έχει μπροστά, προέρχονται από Δανία, Σουηδία, Νορβηγία και Ισλανδία. Η Τβέντε μπορεί να έχασε 0-3 από την PSV, αλλά έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 25ο λεπτό. Παραμένει ποιοτική από τη μέση και μπροστά. Επιλογή το G/G & over (1,95).

Πάμε πιο δίπλα στο Βέλγιο, όπου στο Έουπεν – Κορτράικ κοντράρονται δύο ντεφορμέ ομάδες, που διαθέτουν και τις χειρότερες άμυνες στο πρωτάθλημα. Αμφότερες με πολύ παιχνίδι από τα πλάγια, παραχωρούν και κερδίζουν αρκετά κόρνερ στα παιχνίδια τους. Στα δύο τελευταία της Έουπεν εντός είχαμε 13 και 12 κόρνερ, στο πρόσφατο της Κορτράικ εκτός, είχαμε 12 κόρνερ, ενώ στα 3 τελευταία μεταξύ τους είχαμε 14, 13 και 12 κόρνερ. Επιλογή το over 9,5 κόρνερ (1,75).

Στο ντέρμπι της Κλαμπ Μπριζ με την Σταντάρ Λιέγης, οι γηπεδούχοι είναι σε καλύτερο μομέντουμ. Όσα δεν έβαλαν στην Λέουβεν χάνοντας… ένα τσουβάλι ευκαιρίες, τα έβαλαν μαζεμένα στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Μπεσίκτας (5-0!). Με την ψυχολογία στα ύψη και με μια πολύ καλή παράδοση όταν υποδέχονται την Σταντάρ Λιέγης (8-4-0) είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την αντεπίθεση τους, πλησιάζοντας τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η Σταντάρ πήρε κάκιστο βαθμό στα δύο τελευταία εκτός έδρας δύσκολα παιχνίδια που έδωσε, χάνοντας με σκορ 6-0 από την Αντβέρπ και 3-1 από τη Γάνδη. Επιλογή το combo 1 & over (1,90).

Κλείνουμε με την Πορτογαλία, όπου θα κάνω παιχνίδι με τα γκολ. Πρώτα στο Φαρένσε – Γκιμαράες που περιμένω να έχει φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Πολύ ισχυρή και ανταγωνιστική εντός η ομάδα του κόουτς Ζοσέ Μότα με τους Βραζιλιάνους Ματέους και Ντουάρτε και τον Αλγερινό Μπελουμί, να είναι «όλα τα λεφτά» από τη μέση και μπροστά. Στο ίδιο γήπεδο κέρδισε 3-1 την Μπράγκα και έχασε δύσκολα 2-3 από την Σπόρτινγκ. Τα 4/5 τελευταία παιχνίδια της είχαν σκορ 1-3, 4-2, 3-4 και 3-2. Η Γκιμαράες επίσης με πιο επιθετική φιλοσοφία φέτος και 6/7 over στα τελευταία παιχνίδια της σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Τα 3 τελευταία μεταξύ τους έληξαν με σκορ 2-2, 2-2 και 3-1. Επιλογή το over (1,95).

Τέλος, καλοπληρωμένο είναι το αμφίσκορο ανάμεσα στη Φαμαλικάο και την Πόρτο που ενισχύεται από την εικόνα των δύο ομάδων, το στυλ παιχνιδιού τους και από την παράδοση, αφού τα 9 τελευταία μεταξύ τους είχαν σκορ 2-4, 3-2, 1-2, 4-1, 3-1, 1-2, 3-2, 1-4, 2-1. Η Φαμαλικάο έχει σκοράρει στα 4/5 φετινά εντός έδρας παιχνίδια της και η Πόρτο ίσως κουβαλάει και κούραση από την υπερπροσπάθεια με την Μπαρτσελόνα. Όπως και να έχει πάντως, φέτος δέχεται φάσεις και γκολ από τους λεγόμενους… μικρομεσαίους (Εστορίλ, Ζιλ Βιθέντε, Αρούκα, Ρίο Άβε, Φαρένσε, Μορεϊρένσε σκόραραν απέναντι της). Επιλογή το G/G (1,90).

Οι επιλογές μου:

ΦΑΡΕΝΣΕ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ OVER 1,95

ΕΟΥΠΕΝ – ΚΟΡΤΡΑΪΚ OVER 9,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,75

ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ – ΠΟΡΤΟ G/G 1,90

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ 1 2,25

ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ – ΤΒΕΝΤΕ G/G & OVER 1,95

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ 1 & OVER 1,90

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.