«Λίρα 100»: Η Εστρέμα Αμαδόρα έχει να χάσει 7 μήνες!

Γιώργος Μάντζιος06 Μαΐου 2023

Εδώ είμαστε στην τελική ευθεία της σεζόν, με ολλανδικό και βελγικό πρωτάθλημα (πλέι οφ) να συνεχίζονται, μετά τους τελικούς των κυπέλλων την προηγούμενη εβδομάδα. Κανονικά στην… σέντρα και οι Πορτογάλοι και σας παραθέτω τις επιλογές που ξεχώρισα:

Στην Ολλανδία οι μπουκ εξακολουθούν να υπερεκτιμούν τις αμυντικές δυνατότητες της Αϊντχόφεν! Μάλλον τους διαφεύγει ότι φέτος έχει δεχθεί γκολ στις 21 από τις 23 εξόδους που έχει κάνει μέχρι σήμερα! Η Σπάρτα δεν είναι μόνο η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος που θα διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω των πλέι οφ, είναι η ομάδα που έβαλε πριν δύο εβδομάδες 3 γκολ στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (Τβέντε) και πιο πριν 4 γκολ στην Χέρενφεν. Σκόραρε απέναντι στην PSV τις 8 από τις 9 τελευταίες φορές που την φιλοξένησε, ενώ στο ίδιο γήπεδο φέτος για το κύπελλο, είχαμε σκορ 1-2. Με την ελπίδα να μην… κολλήσει στο 1-1, επιλέγω το G/G & over (2,00).

Η Καμπούρ ξέρει ότι θα υποβιβαστεί (πιθανότατα αυτή την αγωνιστική και μαθηματικά), ενώ η Ουτρέχτη ξέρει ότι θα τερματίσει στην 7η θέση (-7 από την 6η και +7 από την 8η θέση). Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν υπάρχει λόγος να παίξουν με σκοπιμότητα. Περιμένω ελεύθερο παιχνίδι, αλλά θα αφήσω τα γκολ και θα πάρω τα κόρνερ. Στα 4 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια είχαμε 11, 15, 17 και 12 κόρνερ, ενώ 14 και 11 είχαμε στα 2 τελευταία της Καμπούρ (αυτή είναι που παραχωρεί αρκετά στους αντιπάλους της). Επιλογή το over 10,5 κόρνερ (2,05).

Κι ένα fun bet ακούει στο όνομα Φαν Χόιντοκ. Ο γιος του σπουδαίου Πιέρ Φαν Χόιντοκ στα 23 του χρόνια, κάνει φοβερή σεζόν με την Χέρενφεν, μετρώντας ήδη 18 γκολ στην σεζόν. Μάλιστα τα 12 από αυτά τα πέτυχε μέσα στο 2023, ενώ ισοβαθμεί με τον Σίμονς της PSV, στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ (έχουν αμφότεροι από 15 γκολ). Εκτελεί και τα πέναλτι και θα έχει τις ευκαιρίες του απέναντι στην Ναϊμέγκεν. Επιλογή το any time Φαν Χόιντοκ (2,75).

Στην Πορτογαλία η Μαρίτιμο μας πλήγωσε την προηγούμενη εβδομάδα χάνοντας 2-1 εντός έδρας από την Γκιμαράες, ωστόσο η εικόνα της ήταν καλή και το τελικό αποτέλεσμα την αδικεί (21-11 υπέρ της οι τελικές προσπάθειες). Τώρα υποδέχεται την Ρίο Άβε που δεν έχει ούτε την ποιότητα της Γκιμαράες, ούτε προλαβαίνει να στοχεύσει στην Ευρώπη. Μετράει μάλιστα μόλις 1 νίκη στα 5 τελευταία παιχνίδια της. Τα… κουκιά είναι μετρημένα για τους «νησιώτες» που μετά έχουν επικίνδυνη έξοδο στη Λισσαβόνα απέναντι στην Σπόρτινγκ. Είναι από τα παιχνίδια που χαρακτηρίζονται «must win», αυτή την περίοδο. Επιλογή ο άσος (2,25).

Στην Β΄ Πορτογαλίας η Εστρέλα Αμαδόρα (φωτο) δίνει μάχη με την Φαρένσε για την 2η θέση που δίνει απευθείας εισιτήριο ανόδου. Στους 59 η Αμαδόρα, στους 57 η Φαρένσε. Αντιλαμβάνεστε πως από εδώ και πέρα κάθε λάθος, κάθε απώλεια, ίσως κοστίσει ακριβά. Η Αμαδόρα υποδέχεται την Μορεϊρένσε που έχει 67 βαθμούς είναι στην κορυφή και στο +10 από την 3η θέση, με 4 παιχνίδια να απομένουν. Στο φινάλε έχει να παίξει με τις αδιάφορες Λεϊσόες και Μάφρα και με την ουραγό Κοβίλια. Άλλωστε η Μορεϊρένσε μετράει μόλις 1 νίκη στις 4 τελευταίες εξόδους της (άφησε βαθμούς στις έδρες των Πόρτο Β΄ και Ολιβεϊρένσε). Η εκτίμηση μου είναι πως αν (επαναλαμβάνω αν) χρειαστεί βαθμούς, θα τους βρει εκεί. Έτσι, απόψε λέω να εμπιστευτώ τους γηπεδούχους. Μια ομάδα του νεαρού και φιλόδοξου κόουτς Σέρτζιο Βιέιρα, ένας τεχνικός που έχει και το… know how των ανόδων, αφού κάτι ανάλογο πέτυχε και με την Φαρένσε την σεζόν 2019-2020. Μια ομάδα που έχει να ηττηθεί κοντά 7 μήνες (!) στο πρωτάθλημα, από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, μετρώντας 13-9-0 στα 22 τελευταία παιχνίδια της! Επιλογή το 1DNB (1,75).

Με την ίδια λογική, θα εμπιστευτώ την επόμενη μέρα την Φαρένσε που θέλει να μείνει σε απόσταση αναπνοής από την Αμαδόρα (ή να την προσπεράσει αν γκελάρει). Είναι σε καλή κατάσταση με 4 σερί νίκες, ενώ εντός έδρας παραμένει αήττητη από την αρχή της σεζόν (11-4-0). Επιπλέον θα ψάξει και μια… ρεβάνς για το βαρύ 4-0 με το οποίο ηττήθηκε στον πρώτο γύρο. Η Πόρτο Β΄ έχασε 2-0 σε αυτό το γήπεδο πέρυσι, παίζει ελεύθερα και χωρίς άγχος, αλλά αυτό της αφήνει κενά στα μετόπισθεν. Επιλογή ο άσος (1,70).

Στο Βέλγιο κι όμως η ήττα της Κλαμπ Μπριζ από την Γκενκ με σκορ 3-1 την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν πλασματική! Η Μπριζ ήταν ανώτερη, είχε 17-10 τελικές υπέρ της και απλά στάθηκε άτυχη, πέφτοντας πάνω και σε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα. Το ματς με την Ουνιόν Σεν Ζιλουά είναι πλέον ένας πρόωρος «τελικός» για την περσινή πρωταθλήτρια, που αν κερδίσει μειώνει την απόσταση στους 5 βαθμούς και με 4 αγωνιστικές να απομένουν, όλα θα παίζονται. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα της Κλαμπ Μπριζ τελευταία σε πείθει να την εμπιστευτείς, σε αντίθεση με την Ουνιόν Σεν Ζιλουά που ήταν μέτρια στην ήττα από την Αντβέρπ, ενώ απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ τα…βρίσκει σκούρα (3 ισοπαλίες και 3 ήττες στα 6 τελευταία μεταξύ τους). Επιλογή μου ο άσος (2,15).

Τέλος, στην Β΄ Βελγίου η RWDM Μόλενμπεκ δεν μας έχει προδώσει ποτέ, όσες φορές την εμπιστευτήκαμε στην μάχη της ανόδου. Προτελευταία αγωνιστική και με 2/2 νίκες ανεβαίνει στην μεγάλη κατηγορία. Αντίπαλος της η μέτρια Κλαμπ Μπριζ U23, την οποία κέρδισε 3-2 και 2-0 στις δύο τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις. Σε πτώση το διπλό, απόλυτα φυσιολογικό για την ομάδα του κόουτς Εβράρ που πετάει από νίκη σε νίκη, ενώ οι γηπεδούχοι δεν βρίσκουν καν δίχτυα στα 3 τελευταία τους παιχνίδια και περιμένουν απλά να τελειώσει η σεζόν. Επιλογή το διπλό με -1,5 γκολ χάντικαπ (2,10).

Οι επιλογές μου:

ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ. – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ G/G & OVER 2,00

ΚΑΜΠΟΥΡ – ΟΥΤΡΕΧΤΗ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 2,05

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝ Ζ. 1 2,15

ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ – ΧΕΡΕΝΦΕΝ ΦΑΝ ΧΟΪΝΤΟΚ 2,75

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ U23 – ΜΟΛΕΝΜΠΕΚ 2 (-1,5 ΧΑΝΤΙΚΑΠ) 2,10

ΑΜΑΔΟΡΑ – ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ 1DNB 1,75

ΦΑΡΕΝΣΕ – ΠΟΡΤΟ Β΄ 1 1,70

ΜΑΡΙΤΙΜΟ – ΡΙΟ ΑΒΕ 1 2,25

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.