«Λίρα 100»: Ενισχυμένη μεταγραφικά η Ρίο Άβε του Μαρινάκη

Γιώργος Μάντζιος10 Φεβρουαρίου 2024

Εδώ είμαστε, με φουλ δράση σε Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία κι ενώ ακολουθεί και τριήμερο ευρωπαϊκών κυπέλλων το επόμενο μεσοβδόμαδο. Χωρίς ιδιαίτερους προλόγους, σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι καλό ξεχώρισα το διήμερο:

Στην Πορτογαλία και στο Φαρένσε – Φαμαλικάο συναντάμε έναν διαιτητή που δίνει πολύ εύκολα πέναλτι φέτος. Αναφέρομαι στον ρέφερι Έλντερ Μαλέιρο που μετρά ήδη 7 καταλογισμούς πέναλτι σε 9 αγώνες της μεγάλης κατηγορίας, ενώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν στην Κύπρο για το Ανόρθωση – Πάφος, στο οποίο έδωσε και εκεί πέναλτι. Επίσης στα 3 από τα 4 τελευταία παιχνίδια της Φαρένσε με Τσάβες, Πόρτο και Πορτιμονένσε είχαμε καταλογισμούς πέναλτι, ενώ και στο τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι σε αυτό το γήπεδο, είχαμε καταλογισμό πέναλτι. Επιλογή ο καταλογισμός πέναλτι (3,05).

Η Ρίο Άβε του Βαγγέλη Μαρινάκη δίνει μάχη για την παραμονή της, ενισχύθηκε μεταγραφικά (έκανε 10 κινήσεις δανεικών και ελεύθερων παικτών), πήρε και με την βοήθεια της τύχης βαθμό – ψυχολογίας από την Πόρτο και υποδέχεται την ντεφορμέ Κάζα Πία. Μια ομάδα που έχει πετύχει μόλις 1 γκολ στα 4 τελευταία παιχνίδια της (στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το ντροπιαστικό 8-0 από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας). Επιλογή ο άσος (2,05).

Η Σπόρτινγκ είναι η ομάδα με την καλύτερη φόρμα στην κατηγορία (6 σερί νίκες στο πρωτάθλημα), με την πιο παραγωγική επίθεση (53 γκολ) και πρώτη σε τελικές προσπάθειες στην κατηγορία. Θα ψάξει μια ρεβάνς από την Μπράγκα για τον αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ, μία Μπράγκα που…ζορίζεται να βρει ρυθμό στα τελευταία της παιχνίδια (γκέλα με Τσάβες, οριακή νίκη με Μορεϊρένσε). Επιλογή το combo 1 & over (2,00).

Στην Ολλανδία παιχνίδι που περιμένω να έχει αρκετά κόρνερ είναι το Εξέλσιορ – Τβέντε. Στον πρώτο γύρο είχαμε 12 κόρνερ στο μεταξύ τους παιχνίδι, πέρυσι 17, ενώ στα 6 τελευταία παιχνίδια της Εξέλσιορ, είχαμε διψήφιο αριθμό κόρνερ: 10, 13, 11, 11, 14 και 13. Επίσης 12 κόρνερ είχαμε στο πρόσφατο ματς της Τβέντε με την Βάαλβαϊκ. Επιλογή το over 10,5 κόρνερ (2,10).

Δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι για την Ουτρέχτη, που μετά την Φόλενταμ θέλει να κερδίσει και την Φορτούνα Σιτάρντ και να μπει δυνατά στη μάχη των πλέι οφ της Ευρώπης. Σαφέστατα βελτιωμένη η ομάδα του Ρον Γιανς, συμπλήρωσε 12 αγωνιστικές αήττητη στο πρωτάθλημα. Από την άλλη η Φορτούνα Σιτάρντ θα κουβαλά και κούραση, αλλά και απογοήτευση από τον αποκλεισμό στο κύπελλο μεσοβδόμαδα, στα πέναλτι από την Γκρόνινγκεν. Επιλογή ο άσος (1,75).

Ο Άγιαξ έμεινε στο 1-1 με την Αϊντχόφεν, αλλά τώρα εκτιμώ πως είναι ιδανικές οι συνθήκες για να επιστρέψει στα… αγαπημένα του over 3,5 (ο «Άιαντας» είναι η ομάδα με τα περισσότερα στην κατηγορία, 14 συγκεκριμένα). Με την Χέρενφεν υπάρχει και φοβερή παράδοση, αφού πέρα από το 4-1 στον πρώτο γύρο, έχουμε και τα 3 προηγούμενα μεταξύ τους να λήγουν 2-4, 5-0 και 5-0, ενώ οι «καρδούλες» έρχονται από το χορταστικό 3-3 με την Φορτούνα Σιτάρντ. Επιπλέον εντός έδρας μετρούν 7 σερί over σε φιλικά κι επίσημα παιχνίδια τους. Επιλογή το over 3,5 (2,10).

Στο Βέλγιο συναντάμε διαιτητή με αρκετά πέναλτι στην Λιέγη και στο Σταντάρ – Λέουβεν. Πιο συγκεκριμένα ο ρέφερι Βέσλι Ντε Κράμερ έχει υποδείξει ήδη 10 πέναλτι σε 13 αγώνες στην μεγάλη κατηγορία. Πέναλτι είχαμε και πέρυσι στο ίδιο γήπεδο. Επιλογή ο καταλογισμός πέναλτι (3,05).

Καλοπληρωμένο το αμφίσκορο στο Ουνιόν Σεν Ζιλουά – Βέστερλο, με τους γηπεδούχους να κουβαλούν και κούραση από το μεσοβδόμαδο ημιτελικό του κυπέλλου με την Κλαμπ Μπριζ. Τα 6 τελευταία μεταξύ τους έληξαν 1-3, 4-2, 1-1, 2-2, 2-1 και 1-4, ενώ η Βέστερλο έχει σκοράρει στα 11 από τα 13 εκτός έδρας παιχνίδια της. Οι γηπεδούχοι φέτος εντός έδρας δέχθηκαν γκολ μεταξύ άλλων από Λέουβεν, Σαρλερουά, Έουπεν, Σερκλ Μπριζ, Μόλενμπεκ, Σιντ Τρούιντεν, ακόμη και από την… ερασιτεχνική Μέου στο κύπελλο. Επιλογή το G/G (1,95).

Οι επιλογές μου:

ΦΑΡΕΝΣΕ – ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ ΠΕΝΑΛΤΙ 3,05

ΡΙΟ ΑΒΕ – ΚΑΖΑ ΠΙΑ 1 2,05

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. – ΜΠΡΑΓΚΑ 1 & OVER 2,00

ΕΞΕΛΣΙΟΡ – ΤΒΕΝΤΕ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 2,10

ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤΑΡΝΤ 1 1,75

ΑΓΙΑΞ – ΧΕΡΕΝΦΕΝ OVER 3,5 2,10

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ – ΛΕΟΥΒΕΝ ΠΕΝΑΛΤΙ 3,05

ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝ ΖΙΛΟΥΑ – ΒΕΣΤΕΡΛΟ G/G 1,95

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.