«Lira 100»: Έχουμε κόκκινη κάρτα στα 6/8 τελευταία τους ντέρμπι!

Γιώργος Μάντζιος27 Απριλίου 2024

Εδώ είμαστε, στην τελική ευθεία για το φινάλε της σεζόν, που θα… πέσει ουσιαστικά με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, την 1η Ιουνίου στο «Γουέμπλεϊ». Η δράση συνεχίζεται κανονικά σε Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία και σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι ξεχώρισα:

Στην Πορτογαλία ξεχώρισα δύο πιθανούς καταλογισμούς πέναλτι. Χρονικά πρώτα στο παιχνίδι της Βιζέλα με την Ρίο Άβε. Καταρχάς η Ρίο Άβε, μαζί με τις Γκιμαράες και Ζιλ Βιθέντε είναι οι ομάδες που έχουν κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι (8) στο πρωτάθλημα. Κατά δεύτερο πέρυσι στο ίδιο γήπεδο είχαμε καταλογισμό πέναλτι και κατά τρίτο διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ιβάν Μαλέιρο με 10 πέναλτι σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος. Επιλογή ο καταλογισμός πέναλτι (3,35).

Δεύτερος πιθανός καταλογισμός πέναλτι στο Γκιμαράες – Μποαβίστα. Καταρχάς η Γκιμαράες – όπως έγραψα πιο πάνω – μαζί με τις Βιζέλα και Ρίο Άβε, είναι οι ομάδες που έχουν κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι (8) στο πρωτάθλημα. Κατά δεύτερο είχαμε πέναλτι και στο μεταξύ τους παιχνίδι στον πρώτο γύρο και στο περσινό μεταξύ τους, στο ίδιο γήπεδο. Κατά τρίτο ρέφερι της αναμέτρησης είναι ο Λουίς Γκοντίνιο με 11 πέναλτι σε 17 αγώνες πρωταθλήματος (2 πέναλτι στο προ εβδομάδας Φαμαλικάο – Πορτιμονένσε). Επιλογή ο καταλογισμός πέναλτι (3,15).

Στη Λισσαβόνα η Μπενφίκα φιλοξενεί την Μπράγκα και ψάχνει ένα… θαύμα για να κλέψει τον τίτλο από την Σπόρτινγκ. Να κάνει το 4/4 και η αντίπαλος της να πάρει κάτω από 5 βαθμούς σε 4 αγωνιστικές. Όπως και να έχει επειδή παίζει νωρίτερα, οφείλει να δει με σοβαρότητα το ματς με την εξίσου ενδιαφερόμενη Μπράγκα. Η τελευταία είναι ισόβαθμη με την Πόρτο και κυνηγάει την 3η θέση. Τον περασμένο Γενάρη στο ίδιο γήπεδο για τον θεσμό του κυπέλλου έφεραν 3-2, ενώ ποιοτικά από τη μέση και μπροστά αμφότερες είναι ικανές να δημιουργήσουν και να σκοράρουν. Επιλογή το G/G & over (1,85).

Η Πορτιμονένσε παλεύει για την παραμονή της, είναι στην ζώνη των μπαράζ και η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία της παιχνίδια, κάνει μεγάλη προσπάθεια. Κερδίζει εκτός την Τσάβες και δεν χάνει από Κάζα Πία και Φαμαλικάο. Από την άλλη η Μορεϊρένσε έχοντας εξασφαλίσει εδώ και καιρό τον στόχο της παραμονής, παίζει πιο χαλαρά, πιο… σβηστά για να είμαι πιο ακριβής, χάνοντας από Γκιμαράες, Μπενφίκα και Ζιλ Βιθέντε και μένοντας στο 2-2 με την Αμαδόρα, στα δικά της 4 τελευταία παιχνίδια. Επιπλέον ο Πάουλο Σέρτζιο προανήγγειλε αλλαγές στο βασικό σχήμα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και σε αναπληρωματικούς. Πέρυσι έχασε στο ίδιο γήπεδο με 1-0, ενώ στο υπέρ της 5-2 στον πρώτο γύρο, τα 3 γκολ μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Επιλογή κινήτρου το 1DNB (1,95).

Όσο για το μεγάλο ντέρμπι της Πόρτο με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, τα 6 από τα 8 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια είχαν κόκκινη κάρτα! Μάλιστα δεν ξέρω αν είναι συμπτωματικό, αλλά και στον πρώτο γύρο και πέρυσι διαιτητής που έβγαλε κόκκινες κάρτες, είναι αυτός που σφυρίζει και τώρα, ο 48χρονος πια Νούνο Αλμέιδα! Επιλογή η κόκκινη κάρτα (2,50).

Στην Ολλανδία γίνεται μεγάλη μάχη για τον πρώτο σκόρερ στην κατηγορία, με τον Ντε Γιονγκ της PSV να μετράει 27 γκολ και τον Βαγγέλη Παυλίδη της ΑΖ, να ακολουθεί με 26 τέρματα. Ο Έλληνας επιθετικός έχει λοιπόν ένα επιπλέον κίνητρο απέναντι στη Ναϊμέγκεν, για να βρει δίχτυα. Απέναντι της άλλωστε είχε σκοράρει και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Επιλογή το any time Παυλίδης (1,90).

Η Σπάρτα Ρότερνταμ δίνει την δική της μάχη για να προλάβει την 9η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ της Ευρώπης και υποδέχεται μία Φόλενταμ, που μετά το βαρύ 4-0 από την Εξέλσιορ, έχασε κάθε ελπίδα για την σωτηρία. Με την ψυχολογία στο ναδίρ και με 1-5-9 εκτός έδρας σε 15 εξόδους, δύσκολα θα μπορέσει να σταματήσει τους γηπεδούχους. Η Σπάρτα κέρδισε 4-1 στο ματς του πρώτου γύρου και 4-0 πέρυσι στο ίδιο γήπεδο που θα παίξει τώρα. Επιλογή ο άσος από το ημίχρονο (1,90).

Στην Β΄ Ολλανδίας η Μπρέντα είναι… με την πλάτη στον τοίχο και μετά το απρόσμενο 2-2 με την Ντεν Μπος, καλείται να μην «αυτοκτονήσει» εκ νέου, υποδεχόμενη την Γιονγκ Αϊντχόφεν. Μια ομάδα που κέρδισε 0-5 (!) στο ματς του πρώτου γύρου και εκτός έδρας είναι από τις πιο αδύναμες στην κατηγορία. Με υπέρ της και την παράδοση η ομάδα του Φαν Γκάστελ (4-1-0). Επιλογή ο άσος με -1 ασιατικό χάντικαπ (1,90).

Στο Βέλγιο το Γάνδη – Βέστερλο αναμένεται να προσφέρει γκολ και θέαμα. Από τη μία η Γάνδη που θέλει να εξασφαλίσει την πρωτιά στα πλέι οφ της Ευρώπης και που παράλληλα δημιουργεί πολλές ευκαιρίες και από την άλλη μία Βέστερλο που χτυπάει τα παιχνίδια και παίζει ανοιχτά μέσα - έξω. Από 8/9 over έρχονται οι γηπεδούχοι, 10/11 over δείχνει η παράδοση, εκ των οποίων τα 8 είναι και over 3,5. Επιλογή το over 3,5 (2,05).

Η Ουνιόν Σεν Ζιλουά αυτή τη φορά ήταν και καλύτερη και αποτελεσματική απέναντι στην ντεφορμέ Αντβέρπ, κέρδισε 3-0 και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο μέσα στην Αμβέρσα και τώρα την υποδέχεται στο σπίτι της. Είναι μέσα στο κόλπο του τίτλου, η Αντβέρπ έχει πετύχει μόλις 1 γκολ στα 5 τελευταία παιχνίδια της! Επιλογή το combo 1 & over 1,5 (1,95).

Οι επιλογές μου:

ΚΑΖΑ ΠΙΑ – ΡΙΟ ΑΒΕ ΠΕΝΑΛΤΙ 3,35

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ 3,15

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΜΠΡΑΓΚΑ G/G & OVER 1,85

ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ – ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ 1DNB 1,95

ΠΟΡΤΟ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ 2,50

ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ – ΑΛΚΜΑΑΡ ANY TIME ΠΑΥΛΙΔΗΣ 1,90

ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ. – ΦΟΛΕΝΤΑΜ 1 ΗΜ. / 1 ΤΕΛ. 1,90

ΜΠΡΕΝΤΑ – ΓΙΟΝΓΚ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ 1 (-1 ΑΣΙΑΤΙΚΟ) 1,90

ΓΑΝΔΗ – ΒΕΣΤΕΡΛΟ OVER 3,5 2,05

ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝ ΖΙΛΟΥΑ – ΑΝΤΒΕΡΠ 1 & OVER 1,5 1,95

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.