«LIRA 100»: Δεν δέχεται γκολ εδώ και 6 παιχνίδια!

Γιώργος Μάντζιος09 Δεκεμβρίου 2023

Εδώ είμαστε, με την δράση στην Ευρώπη να συνεχίζεται κανονικά το Σαββατοκύριακο. Πολύ ενδιαφέρον το πρόγραμμα σε Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία, σας παραθέτω τις σκέψεις μου για τις επιλογές που ξεχώρισα:

Στην Πορτογαλία με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, είναι πιθανό το αμφίσκορο στο Γκιμαράες – Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Οι γηπεδούχοι είναι πολύ ισχυροί φέτος, παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο με τον Αλβάρο Πατσέκο στον πάγκο τους (πολύ καλή δουλειά για μια τριετία στην Βιζέλα). Το δίδυμο Μέντες – Αντρέ Σίλβα σε μεσαία γραμμή και επίθεση είναι «όλα τα λεφτά» για τους γηπεδούχους, που έχουν σκοράρει σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα (6/6), μεταξύ των οποίων και απέναντι στην Πόρτο. Η Σπόρτινγκ από την άλλη είναι επίσης σε φοβερή κατάσταση, πολύ παραγωγική σε φάσεις, μετράει μόλις 1 ήττα φέτος εντός των συνόρων και αυτή από την Μπενφίκα, δεχόμενη γκολ στο 94΄και στο 97΄, ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 50΄! Πάντως μακριά από την Λισσαβόνα τα δέχεται τα γκολ και απόψε δεν θα έχει και τον ηγέτη στόπερ Κόατες. Εκτός δέχθηκε γκολ από Κάζα Πία, Φαρένσε, ακόμη και από την ερασιτεχνική Ολιβάις Μοσκάβιντε στο κύπελλο. Επιλογή το G/G (1,80).

Ματς με ένταση, δυνατές μονομαχίες και κάρτες, βλέπω το Αμαδόρα – Μποαβίστα, με τις δύο ομάδες μάλιστα να μην πατάνε καλά τελευταία και αυτό να τις δίνει επιπλέον νευρικότητα στο παιχνίδι τους. Στα δύο τελευταία εντός της Αμαδόρα είχαμε 9 κίτρινες + κόκκινη κάρτα και 6 κίτρινες + κόκκινη κάρτα. Από την άλλη για την Μποαβίστα, στα δύο πρόσφατα με την Αρούκα στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα, είχαμε 8 κίτρινες + κόκκινη κάρτα και 11 κίτρινες κάρτες. Ο ρέφερι Κάρλος Μασέδο βγάζει εύκολα κάρτες, με πάνω από 6 ανά μέσο όρο φέτος. Επιλογή το over 5,5 κάρτες (1,90), με λίγο ρίσκο και η κόκκινη κάρτα (3,45).

Η Εστορίλ μέσα σε ένα μήνα περίπου κέρδισε δύο φορές την Πόρτο, στο πρωτάθλημα και στο Λιγκ Καπ και εκτιμώ πως βαθμολογική της συγκομιδή την αδικεί κατάφορα, με βάση την εικόνα της μέσα στο γήπεδο. Στα τελευταία 5 παιχνίδια της έχασε μόνο από την Μπράγκα, ενώ η Τσάβες μακριά από την έδρα της μετράει 8 ήττες και μόλις 1 νίκη σε 9 εξόδους (και αυτή απέναντι σε αντίπαλο που έπαιζε για πάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο). Με καλή ψυχολογία οι γηπεδούχοι του κόουτς Σεάμπρα, έχουν προβάδισμα. Επιλογή ο άσος (1,95).

Στην Ολλανδία η Άλκμααρ έχει απέναντι της έναν ιδανικό αντίπαλο για να ξεσπάσει, να «φτιάξει» κι άλλο την διαφορά τερμάτων, που είναι το πιο σημαντικό κριτήριο σε πιθανές ισοβαθμίες στο τέλος. Υποδέχεται μία Άλμερε Σίτι που δέχθηκε 8 γκολ στα 2 τελευταία της παιχνίδια (από Χέρενφεν και Χέρακλες, ομάδες κατώτερες ποιοτικά της Άλκμααρ) και δείχνει ιδιαίτερα ευάλωτη αμυντικά. Η ΑΖ έχει πετύχει τα 19 από τα 31 γκολ εντός έδρας και είναι ικανή να μας πληρώσει και μόνη της. Επιλογή το over 3 ασιατικό (1,80).

Στο Φίτεσε – Χέρακλες περιμένω παιχνίδι με ένταση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αμφότερες παίζουν υπό πίεση και ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι, που δείχνουν αγχωμένοι μετά και την φυγή του Φιλίπ Κοκού από τον πάγκο τους. Στα 3 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια είχαμε 5, 4 και 4 κάρτες, η Φίτεσε είχε εις βάρος της αποβολής στα 2 από τα 3 τελευταία παιχνίδια της και πιο πριν 4 εις βάρος της κίτρινες με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Ο διαιτητής Γκοζουμπουγιούκ βγάζει εύκολα κάρτες (κοντά στις 5 ανά μέσο όρο φέτος) και το line των καρτών είναι χαμηλό. Επιλογή το over 3,5 κάρτες (1,85).

Στο Βέλγιο η Σιντ Τρούιντεν θέλει να πάρει μια «εκδίκηση» από την Λέουβεν για το βαρύ 4-0 του πρώτου γύρου. Εντός είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, σταμάτησε την Αντβέρπ, ενώ μεσοβδόμαδα αποκλείστηκε μεν από την Γάνδη, αλλά το πάλεψε ως το τέλος (0-1). Αντίθετα η Λέουβεν δεν έχει καταφέρει ακόμη να βελτιώσει την εικόνα της με τον Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο της, αφού και την υποδεέστερη Κνόκε στο κύπελλο, χρειάστηκε την παράταση για να την αποκλείσει. Πιο πριν μετρούσε 5 σερί ήττες στο πρωτάθλημα, ενώ οι γηπεδούχοι εδώ έχουν και την παράδοση με το μέρος τους (6-2-0). Επιλογή ο άσος (1,85).

Η Μαλίν ήταν απογοητευτική στην εντός έδρας ήττα από την Σιντ Τρούιντεν και τώρα υποδέχεται ίσως την πιο φορμαρισμένη ομάδα το τελευταίο διάστημα στην χώρα. Η Κλαμπ Μπριζ έχει ξεκινήσει την αντεπίθεση της και το πιο σημαντικό είναι πώς έχει βελτιώσει θεαματικά την αμυντική της συμπεριφορά. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχει δεχθεί γκολ στα 6 τελευταία της παιχνίδια σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Πέρυσι πέρασε με 0-3 από αυτό το γήπεδο και φέτος είναι και πάλι αδιαφιλονίκητο φαβορί. Επιλογή το 2 & over 1,5 (1,85).

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. G/G 1,80

ΑΜΑΔΟΡΑ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ OVER 5,5 ΚΑΡΤΕΣ 1,90

ΑΜΑΔΟΡΑ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ 3,45

ΕΣΤΟΡΙΛ – ΤΣΑΒΕΣ 1 1,95

ΑΛΚΜΑΑΡ – ΑΛΜΕΡΕ ΣΙΤΙ OVER 3 ΑΣΙΑΤΙΚΟ 1,80

ΦΙΤΕΣΕ – ΧΕΡΑΚΛΕΣ OVER 3,5 ΚΑΡΤΕΣ 1,85

ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ – ΛΕΟΥΒΕΝ 1 1,85

ΜΑΛΙΝ – ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ 2 & OVER 1,5 1,85

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.