LIRA 100: Αρχίζουν οι... τελικοί για την Μπέβερεν

Γιώργος Μάντζιος13 Φεβρουαρίου 2021

Η δράση συνεχίζεται σε Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία, ενώ αρκετές ομάδες δίνουν ανά τρεις ημέρες απαιτητικά παιχνίδια και ακολουθούν και τα ευρωπαϊκά σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι ξεχώρισα:

Στην Ολλανδία μου αρέσουν δύο καλοπληρωμένα αμφίσκορα. Πρώτα αυτό ανάμεσα στην Ουτρέχτη με την Φένλο, όπου οι μπουκ υποτιμούν ξεκάθαρα τους φιλοξενούμενους, παρά την εξαιρετική μέχρι τώρα πορεία τους. Δεν ξέρω αν η παρέα του Γιακουμάκη θα πάρει αποτέλεσμα, αλλά το να σκοράρει το θεωρώ πολύ πιθανό. Το ματς του πρώτου γύρου έληξε 1-1 και τα υπόλοιπα 4 τελευταία μεταξύ τους 1-1, 1-2, 2-6 και 1-1. Η Ουτρέχτη προέρχεται από το εντυπωσιακό 3-3 με την Τσβόλε, δέχεται πιο πολλά γκολ εντός έδρας, ενώ η Φένλο σκοράρει πιο εύκολα εκτός έδρας. Επιλογή το G/G (1,90).

Δεύτερο πιθανό G/G (1,90) το Ντεν Χάαγκ – Αϊντχόφεν με τους γηπεδούχους να έχουν ενισχυθεί σημαντικά με Ελ Καγιάτι και Μοχτάρ από τη μέση και μπροστά και να είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν την κούραση της PSV από το απαιτητικό παιχνίδι με τον Άγιαξ μεσοβδόμαδα για το κύπελλο, αλλά και το γεγονός ότι ακολουθεί κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είναι σε θέση να σκοράρει η ενισχυμένη μεταγραφικά Ντεν Χάαγκ.

Τέλος επιλέγω το σνδυαστικό X2 & G/G (1,90) στο Χέρακλες – Άγιαξ, μια έδρα που ο «Αίαντας» σκαλώνει τα 3 τελευταία χρόνια, αλλά πάει με καλή ψυχολογία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου. Η Χέρακλες πάντως είναι σε εξίσου καλή κατάσταση, θα βρει ευκαιρίες και θεωρώ πως θα σκοράρει στο παιχνίδι.

Στο Βέλγιο μετράμε αντίστροφα για το φινάλε, έμειναν 8 αγωνιστικές και θα ποντάρω σε κίνητρο. Η Βάασλαντ Μπέβερεν έβγαλε ένα δύσκολο πρόγραμμα αγώνων και ψάχνει απεγνωσμένα βαθμούς, την ώρα που η Έουπεν είναι αδιάφορη βαθμολογικά κι επιβαρυμένη με τον μεσοβδόμαδο αγώνα κυπέλλου. Η Μπέβερεν διατηρεί και μια καλή παράδοση τελευταία με 3-3-0 στα 6 παιχνίδια απέναντι στην Έουπεν, ανεξαρτήτου έδρας. Επιλογή το 1 DNB (2,35).

Η Σαρλερουά αποκλείστηκε μεσοβδόμαδα από το κύπελλο και είναι υποχρεωμένη να παλέψει για τα πλέι οφ μέσω πρωταθλήματος. Η Κλαμπ Μπριζ μόνο με θαύμα θα χάσει φέτος τον τίτλο, είναι στο +14 από την Αντβέρπ, είχε παιχνίδι κυπέλλου μεσοβδόμαδα και ακολουθεί η ευρωπαϊκή μάχη με την Ντιναμό Κιέβου. Στον πρώτο γύρο η Σαρλερουά κέρδισε με σκορ 1-0 μέσα στο Μπριζ, ενώ οι δύο ομάδες διατηρούν και καλές σχέσεις. Πέρυσι σε αυτό το γήπεδο είχαμε 0-0, πρόπερσι 2-1, μου αρέσει το 1Χ (2,20).

Τέλος στην Πορτογαλία κράτησα μία μόνο επιλογή, το καλοπληρωμένο G/G στο Σάντα Κλάρα – Μπράγκα (1,90), με τους γηπεδούχους να μετρούν 8 G/G στα 9 τελευταία παιχνίδια τους και τους φιλοξενούμενους 4 στα 5 αντίστοιχα. Φέτος συναντήθηκαν στο κύπελλο και είχαμε σκορ 2-1, πέρυσι σε αυτό το γήπεδο είχαμε σκορ 3-2 και πρόπερσι 3-3!

Οι επιλογές μου:

ΔΥΝΑΤΗ ΔΥΑΔΑ

ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ – ΜΠΡΑΓΚΑ G/G (1,90)

ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΦΕΝΛΟ G/G (1,90)

ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΔΥΑΔΑ

ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ G/G (1,90)

ΧΕΡΑΚΛΕΣ – ΑΓΙΑΞ X2 & G/G (1,90)

ΒΕΛΓΙΚΗ ΔΥΑΔΑ

ΒΑΑΣΛΑΝΤ ΜΠΕΒΕΡΕΝ – ΕΟΥΠΕΝ 1 DNB (2,35)

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ – ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ 1Χ (2,20)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.