«Λίρα 100»: Από 8/9 over έρχεται η Γκιμαράες

Γιώργος Μάντζιος16 Δεκεμβρίου 2023

Εδώ είμαστε μετά το φινάλε των ομίλων στα ευρωπαϊκά κύπελλα, με την δράση να συνεχίζεται κανονικά στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πιο συγκεκριμένα σε αυτά που ασχολείται η στήλη (Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία). Σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι ξεχώρισα από το διήμερο:

Στο Εξέλσιορ – Γκόου Αχέντ Ιγκλς θα δούμε ένα θεαματικό παιχνίδι, όπως και τα περισσότερα των δύο ομάδων. Ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι είναι μια ομάδα που πιέζει τον αντίπαλο, με ποιότητα από τη μέση και μπροστά, αλλά και με κενά στα μετόπισθεν. Άλλωστε μετά τους τρεις «μεγάλους» (Αγιαξ, Αϊντχόφεν, Φέγενορντ), είναι η ομάδα με τα περισσότερα over στην κατηγορία (12). «Αγαπάει» και τα αμφίσκορα, αφού μετράει 9 συνεχόμενα, ενώ τα περσινά μεταξύ τους έληξαν 2-1 και 3-1. Επιλογή το G/G & over (1,85).

Ο Άγιαξ έδειξε και απέναντι στην ΑΕΚ πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Βγάζει πάθος, δυναμική, τρεξίματα, συνεργασίες, είναι η ομάδα που θέλει να βλέπει εντός αγωνιστικού χώρου ο Φαντ Σχιπ. Παλεύει να καλύψει το χαμένο έδαφος, με στόχο την τριάδα που βγάζει στο Τσάμπιονς Λιγκ κι επειδή στο φινάλε δεν αποκλείεται να υπάρξουν ισοβαθμίες, καλείται να φτιάξει όσο δυνατό καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αντιπάλους του. Για αυτό το λόγο εκτιμώ πως θα επιδιώξει νίκη με όσο το δυνατό περισσότερα τέρματα απέναντι στην Τσβόλε. Από 4/5 over 3,5 έρχονται οι φιλοξενούμενοι, η ομάδα με τα περισσότερα στο πρωτάθλημα ο «Άιαντας» (10/15). Επιλογή το over 3,5 (1,95).

Παιχνίδι που αναμένεται να έχει αρκετά κόρνερ, είναι αυτό στο Άλμελο, ανάμεσα στην Χέρακλες και την Φέγενορντ. Ακόμη θυμάμαι το περσινό μεταξύ τους παιχνίδι, το οποίο είχα προτείνει και πάλι και τελείωσε με 16 κόρνερ. Η Φέγενορντ είναι η ομάδα με τα περισσότερα κόρνερ στα παιχνίδια της, ενώ στα τελευταία της είχαμε 14, 15, 15 και 14 κόρνερ. Επιλογή το over 10,5 κόρνερ (1,85) και μια…τουφεκιά στο 15+ κόρνερ (6,00).

Πιο δίπλα στο Βέλγιο ενδείξεις για παιχνίδι με γκολ έχουμε στην Αμβέρσα, ανάμεσα στην Αντβέρπ και την Άντερλεχτ. Αμφότερες σε καλή κατάσταση, η Αντβέρπ έβαλε 11 γκολ σε Μπαρτσελόνα, Σερκλ Μπριζ και Σαρλερουά στα 3 τελευταία, αλλά δέχθηκε και 5 τέρματα, την ώρα που η φετινή Άντερλεχτ δεν θυμίζει την ομάδα των προηγούμενων ετών που ήταν λιγότερο ποιοτική και πιο… σφιχτή στα παιχνίδια της. Οι Δανοί Ντόλμπεργκ και Ντρέιερ έχουν βάλει τα 21 από τα 34 γκολ της ομάδας, που προέρχεται από το γεμάτο φάσεις 2-2 με την Σταντάρ Λιέγης. Επιλογή το over (1,85).

Παράδοση με αρκετά κόρνερ, κυρίως στα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, συναντάμε στο Γκενκ – Κορτράικ και πιο συγκεκριμένα 13, 11, 13 και 13 κόρνερ στα 4 τελευταία. Γενικότερα στα περισσότερα παιχνίδια της Γκενκ έχουμε αρκετά κόρνερ, αφού και καλό ρυθμό δίνει σε αυτά και αγωνίζεται με βάση τις πλαγιοκοπήσεις της. Δεν είναι τυχαίο ότι στα δύο τελευταία της παιχνίδια είχαμε από 16 κόρνερ! Επιλογή το over 10,5 κόρνερ (2,10) και μια… τουφεκιά στο 15 + κόρνερ (8,50).

Στην Πορτογαλία δεν έχω κάτι ξεκάθαρο στο ντέρμπι της Σπόρτινγκ με την Πόρτο, αλλά αυτό της Μπράγκα με την Μπενφίκα αναμένεται φουλ θεαματικό. Η φετινή Μπράγκα το έχω γράψει αρκετές φορές, είναι μια ομάδα που μπορεί από το πουθενά να σου κάνει γκολ και τα είπαμε και την περασμένη εβδομάδα, είναι αυτή με την πιο παραγωγική επίθεση (36 γκολ). Η Μπενφίκα ήταν μέσα στην γκρίνια και στα… σύννεφα, ώσπου ήρθε το 1-3 επί της Σάλτσμπουργκ να της ανεβάσει την ψυχολογία και να την διατηρήσει εντός των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Επιλογή το G/G & over (1,85).

Ρίο Άβε και Βιζέλα βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη, μάχονται για πολύτιμους βαθμούς σε κάθε παιχνίδι, είναι λογικό να παίζουν και με άγχος, το οποίο φέρνει νευρικότητα και κάρτες. Σταθερά τουλάχιστον 3 κάρτες δέχεται η Βιζέλα στα τελευταία παιχνίδια της, στο Αρούκα – Ρίο Άβε είχαμε 6 συνολικά, ενώ πιο πριν η Ρίο Άβε δέχθηκε 4 μόνη με την Αμαδόρα. Στα περσινά μεταξύ τους είχαμε 6 κίτρινες + κόκκινη στο ένα και 11 κίτρινες (!) στο άλλο. Επιλογή το over 5,5 κάρτες (2,00).

Καλοπληρωμένο είναι και το over στο «Μπέσα» ανάμεσα στην Μποαβίστα – στο πρώτο παιχνίδι της μετά την απομάκρυνση του κόουτς Πετίτ – και στην Γκιμαράες. Τα περσινά μεταξύ τους έληξαν 2-1 και 3-2 και ήταν γεμάτα από φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η Μποαβίστα προέρχεται από 5 συνεχόμενα over και η Γκιμαράες από 8/9 over. Αμφότερες με 9/14 over στο πρωτάθλημα. Επιλογή το over (1,95).

Ένα πιθανό over ίσως έχουμε και στην Β΄ κατηγορία, ανάμεσα στην Μπενφίκα Β΄και την Τοντέλα. Τα παιχνίδια κυρίως των φιλοξενούμενων έχουν φοβερό ρυθμό και δεν είναι τυχαίο ότι προέρχονται από 8/10 over. Με καλή ψυχολογία οι γηπεδούχοι μετά τη νίκη τους απέναντι στην μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Νασιονάλ Μαδέιρα. Το καλοκαίρι είχαμε μεταξύ τους φιλικό που έληξε 3-0, ενώ πέρυσι στο ίδιο γήπεδο είχαμε σκορ 2-1. Επιλογή το over (1,95).

Οι επιλογές μου ανά χώρα:

ΕΞΕΛΣΙΟΡ – ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΕΣ G/G & OVER 1,85

ΑΓΙΑΞ – ΤΣΒΟΛΕ OVER 3,5 1,95

ΧΕΡΑΚΛΕΣ – ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,85

ΑΝΤΒΕΡΠ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ OVER 1,85

ΓΚΕΝΚ – ΚΟΡΤΡΑΪΚ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 2,10

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ G/G & OVER 1,85

ΡΙΟ ΑΒΕ – ΒΙΖΕΛΑ OVER 5,5 ΚΑΡΤΕΣ 2,00

ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ OVER 1,95

ΜΠΕΝΦΙΚΑ Β΄ - ΤΟΝΤΕΛΑ OVER 1,95

ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ

ΧΕΡΑΚΛΕΣ – ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ 15+ ΚΟΡΝΕΡ 6,00

ΓΚΕΝΚ – ΚΟΡΤΡΑΪΚ 15+ ΚΟΡΝΕΡ 8,50

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.