«Lira 100»: Από 13/14 over έρχεται η Αρούκα!

Γιώργος Μάντζιος16 Μαρτίου 2024

Εδώ είμαστε μετά το τριήμερο των ευρωπαϊκών κυπέλλου που θα μας απασχολήσουν και πάλι σε έναν μήνα περίπου. Τελική ευθεία σε Ολλανδία και Πορτογαλία, τελευταία αγωνιστική στο Βέλγιο πριν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι ξεχώρισα:

Στην Ολλανδία καλοπληρωμένο είναι το αμφίσκορο στο Φίτεσε – Άλμερε Σίτι. Η ομάδα του Άρνεμ «καίγεται» μεν, κάνει μια μεγάλη προσπάθεια στα τελευταία της παιχνίδια, αλλά αμυντικά μπάζει από παντού. Η Άλμερε Σίτι αγωνιζόμενη με λιγότερο άγχος θα βρει τις ευκαιρίες της να σκοράρει. Άλλωστε στο ματς του πρώτου γύρου διέλυσε με 5-0 την αντίπαλο της και η Φίτεσε μετράει 6 συνεχόμενα αμφίσκορα. Επιλογή το G/G (1,80).

Παραδοσιακά ωραία και γεμάτα φάσεις είναι και τα παιχνίδια της Αϊντχόφεν με την Τβέντε. Στο ίδιο γήπεδο για το κύπελλο αρχές του 2024 είχαμε σκορ 3-1, ενώ στον πρώτο γύρο η PSV πέρασε με 0-3 από το Ένσεντε, αλλά η Τβέντε έπαιζε από νωρίς με παίκτη λιγότερο. Η Τβέντε είναι σε καλό μομέντουμ, παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο με 5 νίκες στα 6 τελευταία της παιχνίδια και έχει σκοράρει στο Αϊντχόφεν, στις 7 από τις 8 τελευταίες της επισκέψεις. Επιλογή το G/G & over (2,05).

Στο Βέλγιο παράδοση με πολλά αμφίσκορα συναντάμε στο ζευγάρι της Σιντ Τρούιντεν απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ. Πιο συγκεκριμένα σε αυτό το γήπεδο τα 16 από τα 19 τελευταία μεταξύ τους έληξαν με G/G. Οι γηπεδούχοι σκόραραν και στα 8 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους και παρότι βαθμολογικά αδιάφοροι, κάνουν φάσεις σε όλα τα παιχνίδια. Η Κλαμπ Μπριζ βρίσκει λύσεις μπροστά με Τιάγκο, Σκοβ Όλσεν, Γιούτκλα, Ζικερνάγκελ και Βανάκεν, αλλά έχει θέματα στα μετόπισθεν. Δεν πιστεύω πάντως να «αυτοκτονήσει» και δεν βλέπω να χάνει. Επιλογή το Χ2 & G/G (2,10).

Στο Γάνδη – Σαρλερουά οι δύο ομάδες θέλουν τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους, αλλά η αναμενόμενη εικόνα θέλει τους γηπεδούχους να κλείνουν στα καρέ τους φιλοξενούμενους. Η Γάνδη κάνει παιχνίδι από τα πλάγια, κερδίζει αρκετά κόρνερ στην έδρα της. Κέρδισε 7 με την Ανβέρπ, 12 με την Μακάμπι Χάιφα, 12 με την Σερκλ Μπριζ, 8 με την Μαλίν, 8 με την Λέουβεν, 9 με την Μόλενμπεκ και 8 με την Άντερλεχτ. Πέρυσι στο ίδιο γήπεδο με την Σαρλερουά, είχε 9 κερδισμένα κόρνερ. Μια Σαρλερουά που στο τελευταίο της παιχνίδι απέναντι στην Σερκλ Μπριζ, παραχώρησε 8 κόρνερ. Επιλογή το over 6,5 κόρνερ Γάνδης (1,95).

Στη Β΄Βελγίου θα κάνω και πάλι παιχνίδι με τα κόρνερ της Σταντάρ Λιέγης U23, παρά το γεγονός πως έμεινε μόλις στα 8 στον τελευαίο αγώνα με την Κλαμπ Μπριζ U23. Αυτό εκτιμώ πως ήταν εξαίρεση, αφού όπως έγραφα και την περασμένο εβδομάδα: «Είναι εντυπωσιακό το πόσα κόρνερ συναντάμε για σερί αγώνων της Σταντάρ Λιέγης Β΄ στην Β΄Βελγίου. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος μετράμε 19, 15, 18, 19 και 17 στα 5 τελευταία παιχνίδια της! Σύνολο 88 κόρνερ σε 5 αγώνες, δηλαδή πάνω από 17 ανά μέσο όρο». Με την Ντέντερ είχαμε 11 στο ματς του πρώτου γύρου και 12 στο ίδιο γήπεδο πέρυσι, ενώ στο πρόσφατο εντός έδρας παιχνίδι της Ντέντερ μετρήσαμε 14 κόρνερ. Αξία στο over 10,5 κόρνερ (2,05) και μια… τουφεκιά στο 15+κόρνερ (7,90).

Στην Πορτογαλία με τα κόρνερ θα ασχοληθώ στο Μπράγκα – Ζιλ Βιθέντε, με την πρόσφατη μεταξύ τους παράδοση να έχει 13, 15 και 13 κόρνερ. Μετρήσαμε 13 κόρνερ στο πρόσφατο της Ζιλ Βιθέντε με την Τσάβες και 11 στο τελευταίο της Μπράγκα με την Ρίο Άβε. Αμφότερες πλαγιοκοπούν και έχουν αρκετά κόρνερ στα φετινά τους παιχνίδια. Επιλογή το over 9,5 κόρνερ (1,85).

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να είναι αουτσάιντερ οι τιμές σε ένα over, όταν η μία από τις δύο ομάδες μετράει 13 over στα 14 τελευταία της παιχνίδια! Αυτή είναι η Αρούκα που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μορεϊρένσε του… under, αλλά συνήθως δίνει το ρυθμό η ομάδα του over σε τέτοιες περιπτώσεις. Άλλωστε τα 6 από τα 7 τελευταία μεταξύ τους ήταν αμφίσκορα. Επιλογή το over (2,20)

Οι επιλογές μου:

ΦΙΤΕΣΕ - ΑΛΜΕΡΕ ΣΙΤΙ G/G 1,80

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ – ΤΒΕΝΤΕ G/G & OVER 2,05

ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ – ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ Χ2 & G/G 2,10

ΓΑΝΔΗ – ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ OVER 6,5 ΚΟΡΝΕΡ ΓΑΝΔΗ 1,95

ΝΤΕΝΤΕΡ – ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ U23 OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 2,05

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ OVER 9,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,85

ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ – ΑΡΟΥΚΑ OVER 2,20

ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ

ΝΤΕΝΤΕΡ – ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ U23 15+ ΚΟΡΝΕΡ 7,90

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.