«Λίρα 100»: Αγαπάει τα κόρνερ η Σεβίλλη!

Γιώργος Μάντζιος11 Μαΐου 2023

Μπορεί το Τσάμπιονς Λιγκ να έχει την αίγλη, αλλά φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά, τόσο το Γιουρόπα Λιγκ, όσο και το Κόνφερενς Λιγκ, έχουν και αυτά το δικό τους ενδιαφέρον. Τέσσερα ζευγάρια που έχουν και στοιχηματικό ενδιαφέρον και σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι ξεχώρισα:

Στο Τορίνο η Γιουβέντους υποδέχεται την Σεβίλλη, σε ένα από τα πιο εμπορικά παιχνίδια της διοργάνωσης. Η Γιουβέντους δείχνει σταθερά καλό πρόσωπο στην Ευρώπη φέτος, αλλά έχει και την τύχη με το μέρος της (βλέπε παιχνίδια με Σπόρτινγκ στον προηγούμενο γύρο). Το ίδιο ωστόσο ισχύει για την Σεβίλλη με αποκορύφωμα τα δύο αυτογκόλ (!) στον προηγούμενο γύρο απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό που μου άρεσε, είναι ειδικά τα κόρνερ της Σεβίλλης. Η ισπανική ομάδα παίζει πολύ από τα πλάγια, κερδίζοντας πολλά κόρνερ στα παιχνίδια της και το line είναι μόλις στο under/over 4,5 κόρνερ. Στα τελευταία παιχνίδια της στην Ισπανία με την Εσπανιόλ είχε 9 κερδισμένα, με την Χιρόνα 6, με την Βιγιαρεάλ 5, στον προηγούμενο γύρο με τη Γιουνάιτεντ είχε 8 και 6 κερδισμένα κόρνερ, 5 κερδισμένα είχε πιο πριν στην Τουρκία με την Φενέρ, 7 κερδισμένα πιο πριν με την PSV. Παράλληλα η Γιουβέντους παραχωρεί πολλά κόρνερ στα παιχνίδια της. Παραχώρησε 7 κόρνερ σε Αταλάντα και Λέτσε στα πρόσφατα παιχνίδια της στην Ιταλία, λίγο πιο πριν 6 στη Νάπολι, 10 (!) στην Σασουόλο, 6 στη Λάτσιο, 5 στη Βερόνα, 6 στην Ίντερ. Στην Ευρώπη παραχώρησε 5 και 9 κόρνερ στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και 5 στην Ναντ στο Τορίνο. Βρίσκω αξία στο over 4,5 κόρνερ Σεβίλλη (2,20).

Στο Ρόμα – Λεβερκούζεν όπου στα δικά μου μάτια τα πάντα είναι ανοιχτά. Οι δύο ομάδες παίζουν διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου, προσέχει την άμυνα και πάει σε πιο νορμάλ τέμπο ο Μουρίνιο, πιο ανοιχτά και επιθετικά ο Τσάμπι Αλόνσο, αποφάσισα να ασχοληθώ με κάτι ειδικό και αυτό είναι ο καταλογισμός πέναλτι. Εκεί με… σπρώχνει η παρουσία του Άγγλου Μάικλ Όλιβερ, ενός διαιτητή που δείχνει συχνά την «άσπρη βούλα», αρκεί να σας πω ότι έδωσε 2 πέναλτι πρόσφατα στο Νότιγχαμ – Σαουθάμπτον και άλλα 2 πέναλτι πιο πριν στο Λέστερ – Έβερτον. Πριν από λίγες εβδομάδες τον κάλεσαν οι Σαουδάραβες για το ντέρμπι Αλ Χιλάλ – Αλ Νασρ και έδωσε και εκεί 2 πέναλτι. Στα 7 φετινά σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, έδωσε 5 πέναλτι! Επιλογή ο καταλογισμός πέναλτι (3,15).

Στο Φιορεντίνα – Βασιλεία προφανώς οι Ιταλοί είναι το φαβορί, αλλά κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη Βασιλεία, που έχει αποκλείσει ήδη Τραμπζονσπόρ και Νις, ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ και πιο ποιοτικές από τους Ελβετούς. Οι «βιόλα» δέχθηκαν γκολ και στα 2 παιχνίδια με την Λέχ Πόζναν, δέχθηκαν γκολ και από Σίβασπορ και Μπράγκα στους προηγούμενους γύρους, ενώ και στην φάση των ομίλων, εντός έδρας δέχθηκε γκολ από Μπασακσεχίρ και Χαρτς, ακόμη και από τις Τβέντε και Ρήγας στα προκριματικά του καλοκαιριού. Από την άλλη οι Ελβετοί σκόραραν εκτός έδρας και με την Ζαλγκίρις και με την Πιούνικ Ερεβάν και με την Σλόβαν Μπρατισλάβας (δύο φορές) και με τη Νις. Επιλογή μου το G/G (1,95).

Τέλος στο Λονδίνο αν και χαμηλός, ο άσος είναι φαβορί για την Γουέστ Χαμ, μια ομάδα που φέτος αδίκησε τον εαυτό της και έμελλε να… παλεύει για την παραμονή στην Premier League, παρά το ποιοτικό της ρόστερ. Η νίκη απέναντι στην Γιουνάιτεντ λογικά «κλείδωσε» την σωτηρία (θα πρέπει να έρθουν τα… πάνω – κάτω για να κινδυνέψει) και έτσι απελευθερωμένη θα υποδεχθεί την Άλκμααρ. Η ολλανδική ομάδα έχει κάνει ήδη την υπέρβαση της, αποκλείοντας τη Λάτσιο, χρειάστηκε την παράταση για να περάσει την Άντερλεχτ και θα δεχθεί μεγάλη πίεση στην Αγγλία. Επιλογή μου ο άσος με -1 ασιατικό χάντικαπ (2,00).

Οι επιλογές μου:

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΣΕΒΙΛΛΗ OVER 4,5 ΚΟΡΝΕΡ ΣΕΒΙΛΛΗ 2,20

ΡΟΜΑ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΠΕΝΑΛΤΙ 3,15

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ G/G 1,95

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ – ΑΛΚΜΑΑΡ 1 (-1 ΑΣΙΑΤΙΚΟ) 2,00

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.