Λιονέλ Μέσι VS Κριστιάνο Ρονάλντο: Ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ όλων των εποχών;

Δημήτρης Μπασμπαρέλας25 Απριλίου 2024

Κριστιάνο Ρονάλντο VS Λιονέλ Μέσι ή Λιονέλ Μέσι VS Κριστιάνο Ρονάλντο. Ποιος έχει τις περισσότερες Χρυσές Μπάλες; Ποιος έχει τα περισσότερα Champions League; Ποιος έχει τα περισσότερα γκολ;

Iσορροπία ποδοσφαιρικού τρόμου μεταξύ τους... Ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, μεταξύ του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο; Και... παρά το γεγονός ότι ο Λέο κατοικεί στο Μαϊάμι και ο CR7 στη Σαουδική Αραβία, οι δύο εξακολουθούν να σκοράρουν όποτε βρουν την ευκαιρία... Μάλιστα, η Ole στην Αργεντινή παρουσίασε θέμα για την άτυπη κόντρα μεταξύ των δύο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου.

Πόσα γκολ απέχουν μεταξύ τους;

Αναμφίβολα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, χάρη στην αξιοσημείωτη ικανότητά του στο σκοράρισμα. Από το ξεκίνημά του στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας μέχρι την τρέχουσα θητεία του στην Αλ Νασρ, έχει φτάσει σε ένα εντυπωσιακό σύνολο 885 τερμάτων σε 1.216 παιχνίδια κατά τη διάρκεια της 21χρονης επαγγελματικής του καριέρας.

Αυτό το εξαιρετικό ρεκόρ τον τοποθετεί ως τον ηγέτη στον... αγώνα για να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών. Το πιο πρόσφατο του Πορτογάλου ήταν το δεύτερο συνεχόμενο χατ-τρικ, που σημείωσε στο 8-0 εναντίον της Άμπχα στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Έφτασε έτσι τα 65 χατ-τρικ στην καριέρα του.

Από την άλλη πλευρά, η τελευταία παράσταση του Μέσι ήταν εναντίον του Νάσβιλ στο MLS, όπου ο Αργεντινός σταρ σκόραρε δύο φορές στη νίκη με 3-1 στο «Chase Stadium». Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή έχει σημειώσει 831 γκολ σε 1.057 παιχνίδια, λαμβάνοντας υπόψη την παρουσία σε Μπαρτσελόνα, Παρί, Ίντερ Μαϊάμι, αλλά και στην εθνική ομάδα της Αργεντινής.


Ο Ρονάλντο έχει προβάδισμα 54 τερμάτων, αλλά ο Μέσι έχει παίξει 159 λιγότερα παιχνίδια. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Γηραιά Ήπειρο, τόσο το Νο 7, όσο και το Νο 10 έχουν παίξει σχεδόν τον ίδιο αριθμό αγώνων ανά σεζόν, μεταξύ 50 και 60, αλλά ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας μετρά επιπλέον δύο χρόνια καριέρας.

Πριν κάνουν τα δικά τους ρεκόρ, τόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο όσο και ο Λιονέλ Μέσι ξεπέρασαν το ρεκόρ γκολ του Γιόζεφ Μπίτσαν. Ο Τσέχος επιθετικός που σημείωσε 805 γκολ μεταξύ των δεκαετιών του 1930 και του 1950. Στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο Ρομάριο κατατάσσεται τέταρτος με 772 γκολ, ακολουθούμενος από τον Πελέ στην πέμπτη θέση με 757 γκολ, σύμφωνα με τα αρχεία της FIFA. Επιπλέον, οι Πούσκας και Γκερντ Μίλερ είναι επίσης μέρος αυτής της επίλεκτης ομάδας, συμπληρώνοντας το Top 7 με 746 και 734 γκολ, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι Λίο και Κριστιάνο συναντήθηκαν στο γήπεδο 37 φορές. Η τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο ήταν στο «Riyadh Season Cup» 2023.

Πρώτοι σκόρερ όλων των εποχών

Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία): 885 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή): 831 γκολ

Γιόζεφ Μπίτσαν (Αυστρία): 805 γκολ

Ρομάριο (Βραζιλία): 772 γκολ

Πελέ (Βραζιλία): 757 γκολ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.