Λιόλιος: «Δε δικαιολογείται καμία ανευθυνότητα, ακούστε τους ειδικούς»

Στέλιος Παρθενάκης18 Μαρτίου 2020

Το μπάσκετ είναι αναπόσπαστο μέρος του αθλητισμού και της κοινωνίας. Στις 14 ΚΑΕ της ΕΚΟ Basket League ανήκουν πρόεδροι και ιδιοκτήτες που αναδειχθεί μέσα από τον κοινωνικό πυρήνα και η αγάπη τους για το άθλημα τους έφερε στον επαγγελματικό μπάσκετ.

Ένας από αυτούς είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος, που αποτελεί τον άνθρωπο ενός καλοστημένου επαγγελματικού μπασκετικού project που λέγεται Προμηθέας Πάτρας. Για όσους δε το γνωρίζουν, ο Βαγγέλης Λιόλιος εκτός από ιδιοκτήτης μιας από τις πιο γνωστές αλυσίδες καφέ είναι και ένας πολύ έμπειρος παιδίατρος στην Πάτρα.

Το metrosport.gr ζήτησε από πολύ δραστήριο είναι αλήθεια Πατρινό παράγοντα να σχολιάσει πρώτα με το επιστημονικό του πρίσμα το φαινόμενο του κορωνοϊού

«Ζούμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για όλον τον κόσμο και ζητώ από όλους να δείξουν υπευθυνότητα και να μείνουν σπίτι. Μάλλον οι πολίτες της χώρας δεν έχουν καταλάβει την κρισιμότητα των μέτρων και τις προειδοποιήσεις των ειδικών. Θέλει κανείς να φτάσουμε σε φαινόμενα όπως της Ιταλίας και να ζήσουμε τραγωδίες; Τα πάντα έχουν σταματήσει και βλέπουμε το φαινόμενο μέρα με την ημέρα. Σαν γιατρός θα πρέπει να τονίσουμε ότι η εκτίμηση για τη διάρκεια του φαινομένου μιλάει για τουλάχιστον μήνες», λέει αρχικά ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Για να συνεχίσει λέγοντας… «Το μπάσκετ και ο αθλητισμός είναι σε δεύτερη μοίρα. Θεωρώ ότι στην Ευρώπη έπρεπε να δείξουμε καλύτερα αντανακλαστικά και να σταματήσει η δράση πιο νωρίς. Πάνω από όλα προέχει η ανθρώπινη ζωή. Ποιος δε θέλει να βλέπει μπάσκετ και γεμάτα γήπεδα; Όμως, θα πρέπει να βγούμε νικητές από αυτήν την κατάσταση και να μάθουμε να εκτιμούμε τα βασικά της ζωής. Θεωρώ ότι από κάθε άποψη μετά από αυτό που ζούμε, η ανθρώπινη συμπεριφορά, αντίληψη και οργάνωση θα είναι διαφορετική. Ελπίζω μέσα από αυτήν τη διαδικασία να βγει κάτι καλό για όλους. Να μη δείξουν οι Έλληνες ανευθυνότητα και επιπολαιότητα, είναι πάρα πολύ σοβαρά τα δεδομένα...»

Κλείνοντας, ζητήσαμε την εκτίμησή του και για την επόμενη ημέρα στο μπάσκετ, αν και στην αρχή της συνέντευξης υπήρχε συγκεκριμένο δημοσιογραφικό πρίσμα… «Δεν υπάρχει κανένα κεφάλαιο "μπάσκετ" αυτήν τη στιγμή. Είναι δευτερεύον, τριτεύον. Προσωπικά θεωρώ πως έχει τελειώσει για λόγους ανωτέρας βίας η σεζόν. Τα πρωταθλήματα και οι διοργανώσεις θα είναι πολύ διαφορετικές μετά από αυτήν τη δοκιμασία. Θα αντέξουν οι χορηγοί; Οι ομάδες θα μπορούν να υπάρχουν με την ίδια σύσταση; Πόσο θα επηρεαστεί όλος ο κόσμος από αυτόν τον πόλεμο; Προστατέψτε τον εαυτό σας και τις οικογένειές σας, μείνετε σπίτι!»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.