Λίνο vs Μάτος: The brazilian job

Γιώργος Πετρίδης09 Μαΐου 2020

Τώρα που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιχειρεί να αναδείξει με τη συμμετοχή του κόσμου της ομάδας τους κορυφαίους ανά θέση και την καλύτερη 11άδα της δεκαετίας, θα επιχειρήσουμε να περιπλέξουμε λίγο τα πράγματα. Ο Δικέφαλος ευτύχησε να έχει, έστω και σε διαφορετικές περιόδους, δύο σπουδαίους Βραζιλιάνους πλάγιους μπακ. Λίνο ή Μάτος λοιπόν;

Ο ένας έπαιζε αριστερά, ο άλλος παίζει δεξιά. Πέραν όμως από την κοινή καταγωγή τους, τους ενώνει και η έφεση στη συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Κατ' εξοχήν φουλ μπακ και οι δύο, ο Λίνο δημιουργούσε από τα αριστερά ενώ ο Μάτος συχνά-πυκνά σημειώνει πολύτιμα γκολ.

Ψηλά στις ιστορικές λίστες του ΠΑΟΚ

Ο Λίνο πέρασε μία πενταετία στην Τούμπα, από το 2009 ως το 2014 ενώ ο Μάτος διένυσε την τέταρτη σεζόν του με τα ασπρόμαυρα. Έτσι αμφότεροι πλασαρίστηκαν ψηλά στις ιστορικές λίστες της ομάδας σε συμμετοχές.

Δύσκολη η επιλογή

Στο ερώτημα «ποιος είναι καλύτερος;» ποιος μπορεί να απαντήσει δίχως δεύτερη σκέψη;

Η σύγκριση των βασικών αριθμών τους στο ελληνικό Πρωτάθλημα εμφανίζει τον Λίνο με περισσότερα παιχνίδια αφού έπαιξε έναν χρόνο περισσότερο από τον Μάτος στον ΠΑΟΚ, με περισσότερες ασίστ. Ο Μάτος έχει περισσότερα γκολ με καλύτερο συντελεστή γκολ/τελικές προσπάθειες. Στη «ζυγαριά» δεν γίνεται ωστόσο να μην μπει το γεγονός ότι ο δεύτερος μετράει τέσσερις τίτλους με την ομάδα ενώ ο πρώτος είχε απλά μία παρουσία σε τελικό Κυπέλλου.

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για τους κορυφαίους πλάγιους μπακ της τελευταίας 15ετίας για τον ΠΑΟΚ...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.