Λίνο: «Ο ΠΑΟΚ θα είναι σαν τον Πάμπλο, θα μάχεται και θα πολεμά»

Metrosport Team05 Νοεμβρίου 2020

Για το δύσκολο έργο που ανέλαβε ο καλός του φίλος, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε στο Metropolis 95.5 ο Λίνο. Αρχικά αναφέρθηκε στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ουρουγουανός: «Ήταν ο καλύτερος φίλος μου στον ΠΑΟΚ. Πέρασαν κάποια χρόνια, αλλά μιλάμε ακόμη, κρατάμε σχέσεις. Φυσικά και μίλησα και μετά που έγινε επίσημο, του έδωσα συγχαρητήρια και τους είπ ότι ήταν έτοιμος γι' αυτό. Τα αποτελέσματά του στην Κ19 μιλούν από μόνα τους, περισσότερο απ' αυτά που λέμε εμείς».  

Για τον τύπο προπονητή που περιμένει να γίνει: «Μοιάζει πολύ με τον Φερνάντο Σάντος, που δούλεψα, με τον Αγκίρε δεν δούλεψα. θα μοιάζει, από την άποψη ότι θα κάνει καλές προπονήσεις, γιατί αυτή ήταν και η βάση για εκείνο τον ΠΑΟΚ και θα ξέρει τι θέλει στο γήπεδο, πότε θα επιτεθεί και πότε θα αμυνθεί. Νομίζω ότι η ομάδα θα έχει τα χαρακτηριστικά του Γκαρσία, θα μάχεται και θα πολεμά. Θα έχει αυτή την αυταπάρνηση που είχε σαν παίκτης».  

Για την σχέση που πιστεύει ότι θα έχει με τους παίκτες: «Έχω δουλέψει με τον Γκαρσία ως σκάουτερ στον ΠΑΟΚ. Αν είναι φιλικός ή αν θα διατηρεί το αυστηρό ύφος, δεν γνωρίζω, νομίζω, όμως, ότι με τον χρόνο κάποιος ωριμάζει. Δεν ξέρω, δεν τον είχα προπονητή, για να ξέρω αν θα έχει το ίδιο στυλ, αλλά με τον χρόνο, με την τριβή ωριμάζεις και έρχεσαι πιο κοντά στους ποδοσφαιριστές. Κανείς δεν μπορεί να πετύχει αν δεν έχει σύμμαχο τους παίκτες».  

Για το ρόστερ του ΠΑΟΚ και αν μπορεί να σταθεί σε δύο διοργανώσεις: «Έχει το ρόστερ για να παίξει και στα δύο τουρνουά που συμμετέχει, στο πρωτάθλημα και στο Europa League. Δεν μου άρεζε ποτέ να θέτω προτερταιότητες ούτε του Γκαρσία. Προτεραιότητα είναι κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, τώρα η Αϊντχόβεν, μετά το πρωτάθλημα. Με αυτό το ρόστερ μπορεί να σταθεί και στις δύο διοργανώσεις».  

Για το αν θα ήθελε να δουλέψει στον ΠΑΟΚ: «Είναι κάτι που το έχω στο μυαλό μου, να δουλέψω με τον ΠΑΟΚ. Έκανα την δουλειά μου ως σκάουτερ, έφερα καλά ονόματα, αλλά δεν μπορέσαμε να τα εκμεταλλευτούμε για τον ένα ή τον άλλον λόγο. Όταν είχα έρθει στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σαββίδης μου έδωσε την έγκριση για να εργαστώ στον ΠΑΟΚ από την Ελλάδα, αλλά τότε δεν υπήρχε συγκεκριμένο πόστο. Ναι, θα το ήθελα, πάντως, να δουλέψω ακόμη και από κοντά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.