Λιγότερα τα έσοδα από την συμμετοχή παικτών του ΠΑΟΚ στο EURO

Metrosport Team14 Νοεμβρίου 2020

Είναι σαφώς λιγότερα τα έσοδα που θα εισπράξει ο ΠΑΟΚ για την παρουσία ορισμένων εκ των παικτών του, στη τελική φάση του EURO που θα γίνει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) το καλοκαίρι του 2021. Από την στιγμή που αποκλείστηκε η Εθνική Ελλάδας, ο Δικέφαλος δεν προσβλέπει σε έσοδα από τους διεθνείς. Επίσης ο αποκλεισμός της Ισλανδίας, στη οποία συμμετέχει ο Ινγκι Ινγκασον, αποτέλεσε ένα πλήγμα και για τον ικανό κεντρικό αμυντικό. Επιπροσθέτως και η Σερβία έμεινε εκτός, κατά συνέπεια, εάν ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς καλέσει τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, σε έναν από τους επόμενους αγώνες, ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να έχει οικονομικά οφέλη.  

Από ποιους παίκτες, περιμένει ο Δικέφαλος, έσοδα, που δίνει η UEFA για την συμμετοχή των διεθνών παικτών; Σε πρώτη φάση από τον Αντόνιο Τσόλακ, που κλήθηκε στην Εθνική Κροατίας. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να κληθεί ο Τσόλακ από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, στη τελική φάση του EURO. Επιπροσθέτως, εφόσον κληθεί στην εθνική Πολωνίας (που ήδη προκρίθηκε στην τελική φάση του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος) ο Σφιντέρσκι, τότε ένας ακόμη παίκτης θα προστεθεί στην λίστα των διεθνών του Δικεφάλου, που θα αγωνιστούν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.  

Θυμίζουμε πως στο προηγούμενο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (στην τελική του φάση) από τις κλήσεις των διεθνών παικτών του, ο Δικέφαλος είχε εισπράξει από την UEFA ένα ποσό που άγγιξε τις 400.000 ευρώ. Αυτό το ποσό, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να το «πιάσει» ο ΠΑΟΚ στο επόμενο EURO. Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, για πρώτη φορά τα οικονομικά οφέλη των συλλόγων από το Euro θα υπολογιστούν από το ποσοστό των συνολικών ακαθάριστων εσόδων. Οι σύλλογοι θα λάβουν το 8% των εσόδων των παραγωγών, εμπορικά δικαιώματα και εισιτήρια.  

Το ποσό τη δεδομένη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί όμως δεν αποκλείεται να είναι και μεγαλύτερο των 4.500 ευρώ ανά ημέρα ανά παίκτη. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το οικονομικό όφελος για την κάθε ομάδα θα είναι πολύ ικανοποιητικό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.