«Φέτος οι τιμές θα διαμορφωθούν διαφορετικά στα ξενοδοχεία»

Metrosport Team05 Μαΐου 2020

Την κατάσταση που επικρατεί στον ξενοδοχειακό κλάδο ανέλυσε στο Metropolis 95.5 ο Βασίλης Λιάπτσης, μέλος του δ.σ. του σωματείου Ξενοδόχων Βορείου Ελλάδας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στη Σέντρα», ο ξενοδόχος ανέφερε ότι φέτος οι τιμές θα μορφωθούν σε διαφορετική βάση από ότι άλλες χρονιές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης τόνισε ότι το καλύτερο σενάριο έναρξης του τουρισμού στην Ελλάδα είναι στις 1 Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων ο Βασίλης Λιάπτσης δήλωσε:

Για το αν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία: «Τα ξενοδοχεία ετοιμάζονται για το καλοκαίρι αλλά δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει και αν ξεκινήσει έστω μία υποτυπώδης σεζόν. Από ό,τι φαίνεται, το καλύτερο σενάριο για να ξεκινήσει ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι στις 1 Ιουλίου. Αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Είναι μία πανευρωπαϊκή απόφαση και εξαρτάται από τι θα ψηφίσουν οι κυβερνήσεις της Ευρώπης για τα πρωτόκολλα υγιεινής τα οποία θα πρέπει να τηρούνται σε όλα τα καταλύματα, τα αεροδρόμια, τα αεροπλάνα και όλες τις πύλες εισόδου της χώρας».

Για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αν ο ελληνικός τουρισμός καταφέρει να γεμίσει τα ταμεία του κράτους: «Ευχόμαστε αυτό που λέει ο πρωθυπουργός να γίνει πραγματικότητα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Η πανδημία επηρεάζει τα πάντα. Ένα σοβαρό πρόβλημα είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που έχουμε κρούσματα κορωνοϊού σε κάποιο κατάλυμα. Η ασφάλεια αστικής ευθύνης δεν μας καλύπτει. Περιμένουμε πανευρωπαϊκή απόφαση η οποία θα διαμορφώσει αυτό το πλαίσιο. Διότι δεν μπορεί ένας δυνητικός πελάτης να παρουσιάσει κρούσμα κορωνοϊού και να μπει σε καραντίνα ένα ολόκληρο ξενοδοχείο για δύο εβδομάδες. Τι θα γίνει σε μία τέτοια περίπτωση, τι θα κάνουμε; Όλοι οι ξενοδόχοι στην Ευρώπη περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Τότε μόνο θα δούμε αν όλα αυτά τα μέτρα υγιεινής είναι εφαρμόσιμα και με τι κόστος. Αυτό μπορούμε να το αντιπαρέλθουμε και να δούμε τις συνεργασίες με τους tour operators γιατί με τον ελληνικό τουρισμό δεν μπορούμε να έχουμε ούτε το 5%».

Για το αν θα πέσουν οι τιμές: «Φέτος είναι μία εξαιρετική χρονιά με την έννοια της εξαίρεσης. Πρέπει όλοι να βοηθήσουν όλους. Αυτό σημαίνει ότι στρατηγικές εσόδων και πωλήσεων πρέπει να πάνε στην άκρη και να εφαρμόσουμε έναν διαφορετικό τιμοκατάλογο ώστε να προσελκύσουμε θεωρητικά δυνητικούς τουρίστες. Ναι, φέτος οι τιμές θα διαμορφωθούν διαφορετικά αλλά εξαρτάται από το αν μας επιτραπεί να ξεκινήσουμε τη σεζόν και υπό ποιες συνθήκες. Σαν διευθυντές θέλουμε να ξεκινήσουμε. Να κάνουμε καλό στην επιχείρηση, στους ανθρώπους που απασχολούμε και στην τοπική οικονομία και της πατρίδας μας, έστω με περιορισμένους τζίρους. Η επιλογή «μηδέν έσοδα» δεν είναι επιλογή. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανοίξουμε, να έχουμε μία πληρότητα έστω 30-50% και τότε θα κρίνουμε αν αυτό μας πάει παρακάτω».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Βασίλη Λιάπτση στο Metropolis 95.5

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.