Λιαδέλης: «Καλύτερη στιγμή μου το Κύπελλο Κόρατς με τον Αρη μέσα στην Τουρκία»

Metrosport Team07 Δεκεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην καλαθοσφαιριστής του Αρη και του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Λιαδέλης, και μίλησε για την καριέρα του, την επιρροή του Γκάλα, τη μεταγραφή του από τους «κίτρινους» στους «ασπρόμαυρους» της Θεσσαλονίκης ενώ αποκάλυψε και την πρόταση που του είχε κάνει ο Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για τον Βόλο: «Έχει κάνει τεράστια δουλειά ο Μπέος στον Βόλο, έχει ομορφύνει την πόλη, δεν μπορείς να βρεις να μείνεις για 3ήμερο, για γιορτές, καλοκαίρι, όλα είναι γεμάτα. Η πόλη έχει ζωή, συνδυάζει βουνό και θάλασσα».

Για την καριέρα του: «Δεν περίμενα να έχω κάνει τέτοια καριέρα, ούτε να πάρω τέτοια συμβόλαια, έχω παίξει σε Ισπανία, Ρωσία, Ουκρανία, Ευρωλίγκα. Δόξα τον Θεό η καριέρα μου είχε πολλές επιτυχίες. Το καλύτερο που έζησα ήταν όταν πήραμε με τον Αρη το Κύπελλο Κόρατς μέσα στην Τουρκία. Το 1998 πήραμε το Κύπελλο, έκανα πολύ καλό ματς.

Το σουτ μου ήταν περίεργο γιατί έπρεπε να σουτάρω από ψηλά για να μην μπορούν να με κόψουν. Το είδα, το δούλεψα και το συνήθισα. Όταν έπαιζα εγώ μπάσκετ, τρώγαμε πολύ ξύλο. Ο Γκάλης μας επηρέασε όλους, ήταν το πρότυπο αθλητή».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να πάει από τον Αρη στον ΠΑΟΚ: «Δεν θέλω να το θυμάμαι, είχα θέμα ακόμη και όταν έβγαινα έξω. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με αγκάλιασαν, ταυτίστηκα με τον Αρη και ίσως να μην ήταν σωστή επιλογή. Δεν ήθελα να φύγω από τη Θεσσαλονίκη και ο τρόπος προσέγγισης ήταν οι δύο λόγοι που πήγα στον ΠΑΟΚ. Δεν μπορούσε να με κρατήσει ο Αρης αλλά η συμπεριφορά του παράγοντα δεν ήταν σωστή, έπαιξα πολλές φορές απλήρωτος».

Για τον Μαρκόπουλο: «Ο Σούλης ήταν σαν πατέρας μου, μόνο χίλια ευχαριστώ μπορώ να του πω. Εκανε τρομερή προετοιμασία για τους αγώνες, ξέρει εκατό κιλά μπάσκετ».

Τέλος αποκάλυψε: «Είχα πρόταση από τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, νόμιζα μου έκανε πλάκα, μου είπε να πάω στην ΑΕΚ και να είμαι το παιδί του. Ο Ντούντα ήταν σταθμός του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αν δεν σε αγαπούσε μπορούσε να σε καταστρέψει, αν σε αγαπούσε ήταν όλα καλά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.