Λευτέρη Αυγενάκη, εσύ τον... «έστησες» τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας19 Ιουνίου 2020


Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να ασχοληθώ ή να αναφερθώ στα όσα «συνοδεύουν» τον Υφυπουργό Αθλητισμού στη διαδρομή του στο χώρο της πολιτικής. Κι αυτό γιατί οι πάντες γνωρίζουν το φτωχό βιογραφικό του, το οποίο αρχίζει και τελειώνει με την αλήστου μνήμης αποχώρηση του από τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να ακολουθήσει την αδερφή του Πρωθυπουργού και να την βοηθήσει (αν είναι δυνατόν αυτός) στη δημιουργία νέου κόμματος. Αυτό το βιογραφικό είναι τόσο ρηχό που δεν προσφέρεται ούτε για μια απλή ανάγνωση.

Ωστόσο εκείνος ο «ηρωισμός» το να συμπαρασταθεί στην Ντόρα Μπακογιάννη στην εκ προοιμίου καταδικασμένη θλιβερή αποστασία της, όπως τελικά αποδείχθηκε, ήταν μια επικερδής πολιτική «επένδυση». Από τη στιγμή μάλιστα που είχε μείνει μόνος και «ορφανός», η ομπρέλα προστασίας της πολυδιάστατης Ντόρας αποδείχθηκε πολύτιμη. Η τελευταία, πολύστροφη από τη φύση της και γλιστρώντας σαν χέλι, ξαναβρέθηκε στο κόμμα το οποίο εγκατέλειψε και πολύ σύντομα οργάνωσε το δικό της μπλοκ.

Μέσα σε αυτό το μπλοκ θρονιάστηκε και ο Λευτέρης Αυγενάκης. Η αδερφή του Πρωθυπουργού όπως λέγεται δεν κατάφερε βέβαια να βοηθήσει τον εαυτό της λόγω της προβληματικής σχέσης που είχε με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος είχε εκπεφρασμένη άποψη – όχι θετική – για το άτομο της. Ο Αυγενάκης βολεύτηκε με το σύστημα της Ντόρας στο οποίο σύστημα κορυφαίο ρόλο είχε ο κουμπάρος της, πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Εύκολα ενσωματώθηκε στο ερυθρόλευκο μπλοκ με συνέπεια να θεωρείται άνθρωπος του Ολυμπιακού και υποστηρικτής των συμφερόντων του. Και σε αυτό το σημείο μάλλον δεν θα χρειαστεί να αναφερθούμε στα όσα ανεξήγητα, θολά και περίεργα διέπραξε προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λιμανιού.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο θα μείνουμε στην υπόθεση που προκάλεσε σοκ και ενδοκυβερνητική κρίση. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την απόφαση της επιτροπής επαγγελματικού Αθλητισμού, μιας επιτροπής που την έστησε ο ίδιος παράτυπα και στοχευμένα και εξανάγκασε την Κυβέρνηση πανικόβλητη να επιστρατεύσει κατεπειγόντως μια τροπολογία προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο Κρητικός Υπουργός έχοντας άμεση σύνδεση με τον Ολυμπιακό είχε κάθε λόγο να αβαντάρει το σχέδιο που εξυφάνθηκε και είχε στόχο την τιμωρία του ΠΑΟΚ.

Τα μέλη της επιτροπής που ο ίδιος παράτυπα και παράνομα έβαλε από το παράθυρο, δεν δυσκολεύτηκαν να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ στο εκτελεστικό απόσπασμα. Η κυβέρνηση ταρακουνήθηκε στην κυριολεξία από την απόφαση βόμβα και υπολογίζοντας το ενδεχόμενο να υπάρξουν ακραίες και απρόβλεπτες καταστάσεις, επιστράτευσε άμεσα μια τροπολογία που προσωρινά περιόριζε τον κίνδυνο μεγάλων εκτροπών. Παράλληλα έθεσε στο περιθώριο τον επικίνδυνο Υφυπουργό για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Προφανώς σε αυτό το διάστημα ο Λευτέρης Αυγενάκης και με τη βοήθεια του ερυθρόλευκου ενδοκυβερνητικού μπλοκ, πήρε κάποιες ανάσες, απέκτησε λίγο κουράγιο και ενόψει ανασχηματισμού έκανε και κάποιες δηλώσεις πολύ χαρακτηριστικές μέσα όμως στις οποίες αυτοπαγιδεύτηκε και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα.

Είπε λοιπόν το εξής καταπληκτικό: ότι δηλαδή σε όλες του τις κινήσεις και τις αποφάσεις ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές της Κυβέρνησης! Ερχόμαστε λοιπόν κι εμείς με τη σειρά μας να τον ρωτήσουμε αν αυτό ισχύει στην κατ εξοχή κρισιμότερη και σημαντικότερη απόφαση του, αυτή που προκάλεσε και τον ενδοκυβερνητικό σάλο και σεισμό και η οποία αφορούσε την απόφαση υποβιβασμού του ΠΑΟΚ από την «δική του» επιτροπή. Να μας πει δηλαδή αν πήρε εντολή και από ποιον για να «εκτελέσει» τον ΠΑΟΚ. Μήπως αυτοί που του την έδωσαν ήταν ο Πρωθυπουργός και ο κορυφαίος Υπουργός του κ. Γεραπετρίτης; Γιατί οι δυο τους είναι η κορυφή της κυβέρνησης, της οποίας τις εντολές ακολούθησε κατά γράμμα όπως ο ίδιος υποστηρίζει σήμερα λίγο πριν από τον ανασχηματισμό και ως εκ τούτου είναι οι μόνοι που καθορίζουν αυτή τη γραμμή.

Δυστυχώς όμως για αυτόν η αντίδραση από μέρους τους ήταν οργισμένη και όχι υποκριτική. Η τροπολογία και η σχεδόν προσωρινή αποπομπή του, οδηγούν σε άλλες σκέψεις. Η κοινή γνώμη μπορεί εύκολα να ξεχωρίζει το άσπρο από το μαύρο. Το ότι δεν υπήρχαν άνωθεν εντολές, ήταν ευδιάκριτο από μίλια μακριά. Το κυβερνητικό δίδυμο κορυφής αν είχε τέτοια πρόθεση δεν θα αντιδρούσε κατ αυτόν τον τρόπο και δεν θα αναλάμβανε ούτε το ρίσκο, ούτε το κόστος μιας τροπολογίας όπως αυτή η οποία περιόρισε τη μεγάλη ζημιά της επιτροπής του Αυγενάκη. Προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση και με τις τελευταίες δηλώσεις του, ο Αυγενάκης χωρίς να το αντιληφθεί παρουσιάζεται εκτεθειμένος και κλασικός ψεύτης.

Δεν εκτελούσε εντολές άνωθεν, αλλά γραμμή του ερυθρόλευκου ενδοκυβερνητικού μπλοκ. Από στιγμή σε στιγμή όπως όλα δείχνουν θα έχουμε ανασχηματισμό. Τον Αυγενάκη θα τον ζυγίσουν και θα τον μετρήσουν αυτοί οι οποίοι αντέδρασαν τόσο οργισμένα για την αμαρτωλή επιτροπή του και τις συγκεκριμένες αποφάσεις της. Θα τον αναβαθμίσουν ή θα τον υποβαθμίσουν; Ότι και αν συμβεί από αυτά, δεν μας αφορά και δεν μας ενδιαφέρει. Το κόστος θα το αναλάβουν οι κρίνοντες και συγκεκριμένα οι Κυβερνώντες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.