Η αντίδραση του Λευκού Οίκου για τα «μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα»

Metrosport Team05 Ιουνίου 2021

Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την εμφάνιση μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων, τονίζοντας μόνο ότι η κυβερνητική έκθεση που πρόκειται να δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα για το θέμα αυτό δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε ότι η έκθεση αυτή δεν βρήκε καμία απόδειξη εξωγήινης δραστηριότητας, αλλά δεν μπορεί να παράσχει και κάποια οριστική εξήγηση για αυτά τα συμβάντα, που η αμερικανική κυβέρνηση τα αποκαλεί «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα» (UAP). Η εφημερίδα New York Times έγραψε επίσης ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν βρήκαν καμία απόδειξη ότι αυτά τα UAP, τα οποία παρατηρήθηκαν από πιλότους του Πολεμικού Ναυτικού τα τελευταία χρόνια, είναι εξωγήινα διαστημικά σκάφη.

Τα περισσότερα από τα συμβάντα που καταγράφηκαν τις δύο προηγούμενες δεκαετίες δεν προκλήθηκαν από τον αμερικανικό στρατό ή από κάποια άλλη προηγμένη, κυβερνητική, αμερικανική τεχνολογία, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα. Η NYT επικαλείται υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για την έκθεση, η οποία θα κατατεθεί αυτόν τον μήνα στο Κογκρέσο.

Το Πεντάγωνο έδωσε πέρσι στη δημοσιότητα βίντεο που είχαν τραβήξει πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού, στα οποία εικονίζονταν «συναντήσεις», εν πτήσει, με άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα. Ένα από αυτά τα βίντεο χρονολογείται από τον Νοέμβριο του 2004 και δύο άλλα από τον Ιανουάριο του 2015. Το Κογκρέσο έδωσε στη συνέχεια εντολή στην κυβέρνηση να ενημερώσει το κοινό για τις δραστηριότητες αυτής της ειδικής μονάδας του Πενταγώνου που μελετά αυτά τα φαινόμενα (UAPTF - Unidentified Aerial Phenomena Task Force).

Στην έκθεση συμπεραίνεται μετά βεβαιότητας ότι τα περισσότερα από αυτά τα 120 συμβάντα δεν σχετίζονται με τεχνολογίες που δοκιμάζονται από τον αμερικανικό στρατό, γράφει η NYT. Όμως αυτή είναι η μοναδική κατηγορηματική διαπίστωση και, σύμφωνα με το CNN, το έγγραφο δεν αποκλείει την πιθανότητα να πρόκειται για αεροσκάφη εξωγήινης προέλευσης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.