Τελος στα πλέι άουτ: Στη 13η θέση η Ξάνθη, πέφτει ο Πανιώνιος!

Metrosport Team18 Ιουλίου 2020

Μόλις τρία γκολ σημειώθηκαν  στην τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ του πρωταθλήματος. Αστέρας Τρίπολης και Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλοι, ο Παναιτωλικός κέρδισε τον ΝΠΣ Βόλο ενώ λευκές ισοπαλίες σημειώθηκαν σε Περιστέρι και Λάρισα. Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, ο Πανιώνιος αποχαιρέτησε την κατηγορία ενώ η Ξάνθη θα παίξει μπαράζ, αν και υπάρχουν δύο εκκρεμότητες: Πρώτον η εκδίκαση στην επιτροπή εφέσεων (μπορεί να της επιστραφούν οι βαθμοί), αλλά και η πιθανότητα της αναδιάρθρωσης. 

Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 1-1

Αστέρας Τρίπολης και Λαμία στο τελευταίο ματς της σεζόν αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. Σε ένα παιχνίδι που ήταν βαθμολογικά αδιάφορο υπήρχε μικρή ένταση και σχεδόν καθόλου θέαμα. Ανώτεροι οι Αρκάδες, είχαν τον έλεγχο αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες σε γκολ. Κρέσπι και Μπιανκόνι τα γκολ.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες που προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη φάση του αγώνα άνηκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απείλησαν με σουτ του Αραβίδη. Έξι λεπτά αργότερα οι Ακρίτες άνοιξαν το σκορ, με ωραίο τελείωμα του Κρέσπι, μετά από πανέρμορφη εναλλαγή της μπάλας. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τους γηπεδούχους να είναι ανώτεροι.  

Στο ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου Λαμία έφερε το παιχνίδι στα ίσα με γκολ του Μπιανκόνι, μετά από πάσα του Βασιλόγιαννη. Λίγα λεπτά αργότερα ο Αραβίδης σκόραρε με τον διαιτητή να ακυρώνει το γκολ.  

Παναιτωλικός - ΝΠΣ Βόλος 1-0

Η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε δύσκολα (1-0) του «αδιάφορου» ΝΠΣ Βόλου με γκολ του Ντουάρτε (31΄) και…κλείδωσε την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία . Δύο δοκάρια είχαν οι Θεσσαλοί που ίσως και να αδικούνται απ΄το τελικό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι σιγά σιγά ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφορούσαν γρήγορα την μπάλα, ωστόσο δυσκολευόντουσαν να πατήσουν περιοχή.

  Ο Φεράρι επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα, Γκαραβέλη, ο Μπαϊροβιτς έκλεψε και πάσαρε στον Ντουάρτε ο οποίος με βολέ στην κίνηση βρήκε δίχτυα (1-0). Ο Βόλος έψαξε το γκολ της ισοφάρισης πριν από την λήξη του α΄ημιχρόνου είχε μια καλή ευκαιρία τον Κυζυρίδη (39΄) ο οποίος αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ κι (δεύτερο) δοκάρι έπειτα από σκαστή κεφαλιά του Γέντρισεκ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό στο β΄ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός «πάτησε» στο 1-0 που…σφράγιζε την παραμονή του και λίγο έλειψε να ζευγαρώσει τα τέρματά του με προβολή του Μπαϊροβιτς (78΄). Στην αντίπερα όχθη ο Βόλος δεν ήταν το ίδιο επικίνδυνος όπως στο πρώτο 45λεπτο.

Πανιώνιος - Ατρόμητος 0-0

Ο Πανιώνιος έπαιζε τη ζωή του στη Νέα Σμύρνη αλλά ξέχασε να μπει στο γήπεδο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον Ατρόμητο αλλά δεν ήταν αρκετός καθώς αποχαιρέτησε την κατηγορία και ελπίζει μόνο σε μια αναδιάρθρωση. Οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου δεν έπαιξαν για τη ζωή τους, περιορίστηκαν σε ένα άχαρο ρόλο και χάρη στον Κότνικ και την επιπολαιότητα των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου πήραν έναν βαθμό. 

ΑΕΛ - Ξάνθη 0-0

Σε ένα παιχνίδι που τις εντυπώσεις έκλεψαν... τα μεγάφωνα Λάρισα και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα.  Το παιχνίδι είχε ένταση και νεύρα. Οι Ακρίτες κατάφεραν να κρατήσαν ανέπαφη την εστία τους και να φύγουν με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας που τους δίνει το δικαίωμα να παίξουν την κατηγορία σε αγώνες μπαράζ. 

Η Ξάνθη μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο τρίτο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ όταν από λάθος του Ηλιάδη, ο Τζουρίτσκοβιτς έβγαλε απίστευτη μπαλιά στον χώρο και έβγαλε τον Ντε Αμπορίμ απέναντι από την Κρίστινσον. Ο πορτιέρο της Λάρισας απέκρουσε εντυπωσιακά. Πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΛ απείλησε με ένα διαγώνιο σουτ του Τόρζε. Στο δεύτερο μέρος οι «βυσσινί» απείλησαν δύο φορές την αντίπαλη εστία με τον Βινίσιους και τον Σεσέροβιτς. Η Ξάνθη όσο περνούσε ο χρόνος πρόσεχε τα μετόπισθεν και κοιτούσε να μην χάσει. Στο 93΄λίγο έλειψε να χάσει το βαθμό ότταν ο Φίλιπ δοκίμασε από μακριά ένα δυνατό σουτ, η μπάλα πήρε φάλτσα και δυσκόλεψε τον Αμπαντ που απέκρουσε.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 

7. Αστέρας 43

8. Ατρόμητος 42

9. ΑΕΛ 36

10. Λαμία 35

11. Βόλος 31

12. Παναιτωλικός 29

13. Ξάνθη 24

14. Πανιώνιος 23

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.