Λευκαρίτης: «Κάθετη η UEFA, χωρίς θεατές το ΠΑΟΚ-Μπενφίκα»

Metrosport Team03 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν πρόκειται να κάνει καμία εξαίρεση η UEFA για τους μονούς προκριματικούς αγώνες.
Ο Μάριος Λευκαρίτης, επί σειρά ετών υψηλόβαθμο στέλεχος των UEFA-FIFA και επίτιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ξεκαθάρισε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» πως παρά τη θετική στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την παρουσία κόσμου στα γήπεδα, η UEFA δεν θα αλλάξει τα δεδομένα για το ΠΑΟΚ-Μπενφίκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη σκέψη της ελληνικής κυβέρνησης να επιτρέψει την ελεγχόμενου αριθμού παρουσία κόσμου στα γήπεδα:

«Σ’ ότι αφορά τις εγχώριες αναμετρήσεις, τα τοπικά πρωταθλήματα είναι στη δικαιοδοσία των κυβερνήσεων των κρατών να ρυθμίσουν την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες ποσοστιαία. Μακάρι να μπορούσαν να είναι 100% γεμάτα. Στα Ευρωπαϊκά ματς τη δικαιοδοσία την έχει η UEFA. Αν η UEFA επιτρέψει αριθμό φιλάθλων με ποσοστά επί της χωρητικότητας του γηπέδου κι αυτή η περίπτωση εξαρτάται από την κυβέρνηση της χώρας που θα γίνει ένας αγώνας, κατά πόσο μπορεί να το δεχθεί. Η UEFA δεν θα αρνηθεί ή εναντιωθεί σε κυβερνητική απόφαση».

Για το νοκ-άουτ παιχνίδι ΠΑΟΚ-Μπενφίκα κι αν είναι θετική η Κυβέρνηση και το ποια θα είναι η στάση της UEFA:

«Η UEFA είναι κάθετη σ’ αυτό το θέμα. Θα πει όχι. Στους μονούς αγώνες δεν θα υπάρξουν θεατές. Έχουν γίνει ήδη δύο προκριματικοί γύροι με άδεια γήπεδα δυστυχώς, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης με την πανδημία. Εκτός αυτού είναι και κάποιου είδους Fair Play επειδή είναι μονοί οι αγώνες. Προσπαθεί η UEFA να βάλει τις ομάδες στην ίδια μοίρα ως προς την παρουσία των φιλάθλων».

Για το αν θεωρητικά είναι θετική η UEFA, τι ποσοστό προβλέπεται:

«Είναι παρακινδυνευμένο να το πω. Αν πάρει απόφαση η UEFA, θα πει μέχρι αυτού του ποσοστού και ανάλογα τι λέει μια κυβέρνηση. Μπορεί να πει 50% και η κυβέρνηση να έχει διαφορετική θέση».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.