Λεβαντόφσκι: Ο Πολωνός killer, η διατροφή και η συνάντηση με τον Πάπα

Παναγιώτα Χαλκιά17 Μαρτίου 2021

Σαν το παλιό καλό κρασί που όσο περνά ο καιρός γίνεται καλύτερο, έτσι και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μεγάλωσε, ωρίμασε και έγινε για πολλούς ένας ολοκληρωμένος επιθετικός. Ο Πολωνός σπάει τα κοντέρ και τη φετινή αγωνιστική περίοδο καθώς μετρά 38 γκολ και οχτώ ασίστ σε 34 παιχνίδια.

Μπορεί να διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του αλλά ηγείται πέντε στατιστικών κατηγοριών του γερμανικού πρωταθλήματος. Είναι ο πρώτος σκόρερ (πώς θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε;), έχει επιχειρήσει τα περισσότερα σουτ (108) ενώ έχει εκτελέσει επτά πέναλτι και τα έξι έχουν καταλήξει στα δίχτυα.

Ο Πολωνός την τελευταία εξαετία είναι «οn fire» καθώς σκοράρει πάνω από 40 τέρματα κάθε χρονιά. Πέρυσι έκανε την πιο παραγωγική του σεζόν με 55 γκολ και δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τον εαυτό του για ακόμη μια φορά την τρέχουσα.

Loading...

Η δίαιτα που ακολουθεί

Προφανώς για να γίνει ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της γενιάς του η γυμναστική και η διατροφή έπαιξαν το ρόλο τους. Ο Λεβαντόφσκι έχτισε και τάισε το κορμί του απογειώνοντας το ταλέντο του.

Ο 32χρονος προτιμά το σπιτικό φαγητό και προϊόντα με κύριο συστατικό το αλεύρι ενώ αποφεύγει λακτόζη και γλουτένη. Για πρωινό θα επιλέξει πόριτζ, δηλαδή ένα μείγμα από βρώμη με γάλα ή χυμό, συχνά εμπλουτισμένο με φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα, ξηρούς καρπούς και κανέλα.

Για μεσημεριανό στο τραπέζι θα υπάρχουν σπαγγέτι με λαχανικά και ένας χυμός παντζαριών με κανέλα ή πιπέρι καγιέν. Το απογευματινό του περιλαμβάνει μπράουνις ενώ το βράδυ επιλέγει ψάρι ή κρέας.

Πριν από κάθε αγώνα για βραδινό τρώει ένα πιάτο ρύζι. Έτσι, προσθέτει υδατάνθρακες και γλυκόζη. Την ημέρα του αγώνα τρώει πρωτεΐνη. Ο τόνος δεν φεύγει από το πρωινό του ποτέ. Μετά την αναμέτρηση προτιμά λαχανικά και αβοκάντο.

Ήξερες ότι…

1. Προέρχεται από αθλητική οικογένεια. Ο πατέρας του, Κριστόφ, υπήρξε πρωταθλητής του τζούντο και ποδοσφαιριστής στη δεύτερη κατηγορία της Πολωνίας με την Χούτνικ ενώ η μητέρα του, Ιβόνα, ήταν επαγγελματίας αθλήτρια στο βόλεϊ. Οι γονείς του αποφάσισαν να του δώσουν το όνομα Ρόμπερτ ώστε να το θυμούνται καλύτερα οι φίλαθλοι του αθλήματος που θα επέλεγε να ακολουθήσει.

2. Όταν πήγε να εγγραφεί στην Παρτιζάν του Λέζνο, οι άνθρωποι της ομάδας αρνήθηκαν να του εκδώσουν δελτίο καθώς πίστευαν ότι θα σπάσει στην πρώτη σύγκρουση. Ήταν τόσο αδύνατος που συμβούλεψαν τους γονείς του «να τρώει, να μεγαλώσει και να δυναμώσει».

3. Στην προεφηβεία οι γονείς του τον έκρυβαν από τους σκάουτερς καθώς μια χρονιά είχε πετύχει πάνω από 80 γκολ και έπαιζε σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Δεν ήθελαν να φύγει μακριά τους.

4. Εκπλήρωσε το όνειρο του πατέρα του. Ο Κριστόφ ήθελε ο γιος του να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και ηγηθεί του γερμανικού πρωταθλήματος. Δυστυχώς, δεν κατάφερε να δει το γιο του να γίνεται ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της Ευρώπης καθώς απεβίωσε.

5. Η συλλογή αυτοκινήτων που θα ζήλευε ο καθένας. Ο Πολωνός επιθετικός διαθέτει μια συλλογή από αυτοκίνητα που θα ζήλευε κάθε άνδρας. Στο γκαράζ του σπιτιού θα βρει κανείς τα Audi R8, Audi RS7 Sportback, Βentley continental GT speed, Ferrari F12 Berlinetta, Lamborghini Gallardo, Mercedes Benz E Cabriolet, Mercedes CL63 AMG, Porsche Cayenne GTS.

6. Ο Λεβαντόφσκι παντρεύτηκε τη γυναίκα του, Άννα, το 2013. Είναι διάσημη αθλήτρια. Κέρδισε χάλκινο μετάλλιο για την Πολωνία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Καράτε το 2009 και έχει εκπροσωπήσει τη χώρα της σε πολλά πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο. Η σχέση τους τράβηξε επίσης μεγάλη προσοχή από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία τους ονόμασαν «Πολωνοί Μπέκαμ».

7. Τον Απρίλιο του 2014 αγιοποιήθηκε ο πρώτος μη Ιταλός Πάπας μετά από 4555 χρόνια και ο πρώτος με σλάβικη καταγωγή. Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄, κατά κόσμον Κάρολος Ιωσήφ Βοϊτίλα, γεννημένος το 1920 στο Βαντοβίτσε της Πολωνίας και νεότερος αρχηγός της Αγίας Έδρας από καταβολής Καθολικής Εκκλησίας στη Ρώμη. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για τους Πολωνούς. Ο Ρόμπερτ ως βαθύτατα θρησκευόμενος καθολικός χριστιανός, παρακολούθησε την τελετή στο σπίτι του στο Schüren του Ντόρτμουντ και ονειρεύτηκε κάποια μέρα μπορέσει να τον γνωρίσει και να πάρει την ευλογία του. Λίγους μήνες αργότερα, η επιθυμία του θα γινόταν πράξη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.