Λέτε, να κτυπά σε κωφών πόρτα ο ΠΑΟΚ;

Αρις Νικολάκης07 Μαΐου 2020

Κατ’ αρχήν επιτρέψτε μας σήμερα ,να εξηγηθούμε, για να μην παρεξηγηθούμε. Τούτο καθώς φίλοι αναγνώστες εξέφρασαν την απορία τους περί των θέσεων μας για τη νυν Κυβέρνηση, την τέως (συγ)Κυβέρνηση, τους βουλευτές των δυο Περιφερειών της Θεσσαλονίκης και τον Λευτέρη Αυγενάκη

Έχουμε λοιπόν, και λέμε:

Πρώτον: Δεν τα βάζουμε με οποιαδήποτε Κυβέρνηση και με οποιονδήποτε Πρωθυπουργό. Και πώς να τα βάλουμε; Ποιοι είμαστε; Μοναδικός μας τρόπος να στηρίξουμε ή να γκρεμίσουμε μια Κυβέρνηση είναι η μία ψήφος η οποία μας αναλογεί κάθε τέσσερα χρόνια. Έχουμε όμως, την άποψη μας για τα έργα κάθε Κυβέρνησης και τις ευθύνες κάθε Πρωθυπουργού. Είναι δικαίωμα μας. Η «Μ» έχει την ευγενική καλοσύνη, να την φιλοξενεί. Αφουγκραζόμαστε πάντως, με προσοχή και σεβασμό την κοινωνία, πριν την διαμορφώσουμε. Οι απόψεις μας δεν απέχουν! Έτσι;

Δεύτερον: Δεν υποτιμούμε τους βουλευτές των δυο Περιφερειών της Θεσσαλονίκης. Θέτουμε απλά, ενώπιον των ευθυνών τους, όσους σιωπούν εκκωφαντικά σε όσα κατάφωρα άδικα μαγειρεύονται κατά του ΠΑΟΚ. Δεν μπορούμε, να πούμε πως εκτιμούμε αυτήν τη θέση τους. Κατά σύμπτωση μάλιστα, συμφωνούν με εμάς και διαφωνούν με αυτούς οι ΠΑΟΚτσήδες, τουλάχιστον…

Τρίτον: Δεν κρίνουμε τον Λευτέρη Αυγενάκη ως άνθρωπο, ως επιστήμονα, ως οικογενειάρχη. Δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα. Προς Θεού, δηλαδή. Δεν τον κρίνουμε καν ακόμη κι ως γραμματέα της ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Τον κρίνουμε ως υφυπουργό Αθλητισμού της Κυβέρνησης. Και φυσικά, η κρίση μας έπεται σε… βαρύτητα , του χαρακτηρισμού του ως persona non grata από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Δια τούτο εμείς θεωρούμε ,πως χρεώνεται με «χείρα βοηθείας» στην τέως (συγ)Κυβέρνηση.

Αυτά… Και να μας συμπαθούν, όσοι διαφωνούν!

Πάμε τώρα, στην τρέχουσα επικαιρότητα…

Ορθώς, ορθότατα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιμένει και πρέπει να επιμένει στο αίτημα της για την ασφάλιση κάθε στελέχους, κάθε ιδιότητας κάθε ΠΑΕ εάν κι εφ’ όσον εμπλακεί στην ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος. Θεωρούμε δε, πως πρέπει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια μέχρι η αρμόδια αρχή (το υφυπουργείο Αθλητισμού) απαντήσει.

Η απάντηση – κάλυψη της Νομικής υπηρεσίας του υφυπουργείου Αθλητισμού (για τον φόβο των Ιουδαίων μάλλον…) μεταφράζεται σε νίψιμο των χειρών του Λευτέρη Αυγενάκη. Δεν είναι ορθή επιλογή. Δεν είναι καν επιλογή. Δεν είναι απάντηση ουσίας.

Τα κάρβουνα όταν τα πιάνεις αναμμένα… Καίγεσαι. Όταν τα πιάνεις σβησμένα… Μουτζουρώνεσαι! Όταν δεν τα πιάνεις… Αποποιείσαι τις ευθύνες τις οποίες είτε έτσι, είτε αλλιώς φέρεις στην πλάτη και στη συνείδηση σου!

Ακούμε τελευταία πως πολλοί οργανισμοί δε θα λειτουργήσουν άμεσα επειδή φοβούνται αστικές και ποινικές ευθύνες σε περίπτωση κρούσματος Κορωνοϊού εργαζομένων τους. Γιγαντιαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα φοβούνται για αντιμετώπιση ανάλογων ευθυνών από πελάτες τους. Στον ίδιο τρόπο σκέψης συντονίζονται αεροπορικές κι ακτοπλοϊκές εταιρείες. Ο φόβος αυτός… διασπείρεται!

Στη Σουπερλίγκα που βιάζονται για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, δε φοβούνται; Δεν ανησυχούν τουλάχιστον, για τέτοιες απευκταίες περιπτώσεις; Μήπως να σκεφθούν πάλι εάν κι εφ’ όσον ωφελεί ή βλάπτει την δημόσια υγεία οποιαδήποτε απόφαση τους; Μήπως;

Επιμένουμε πάντως, όπως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ορθά πράττει. Με σώφρονα σκέψη της αιτείται την ασφαλιστική κάλυψη όλων όσων εμπλακούν με οιονδήποτε τρόπο στην ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος. Οφείλει, να επιμείνει σε αυτό το αίτημα. Να διευρύνει μάλιστα, τον ορίζοντα των αποδεκτών του. Για να αποδειχθεί εάν κτυπά ή δεν κτυπά σε κωφών πόρτα!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.