Πρόεδρος ιατροδικαστών: «Έπρεπε να γίνει εξέταση και στους υπόπτους»

Metrosport Team21 Ιανουαρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γρηγόρης Λέων.

Ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Ελλάδος και Διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, μίλησε αναφορικά με τα δεδομένα που τρέχουν στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, τα σωστά και τα λάθη της υπόθεσης αλλά και τις παραλείψεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε: «Καταρχάς δεν θα ριψοκινδύνευα να μιλήσω για παραλείψεις, όχι επειδή είναι συνάδελφοι μου, αλλά επειδή δεν έχουμε ακόμη όλα τα στοιχεία για να ξέρουμε τη διαδικασία. Από την αστυνομία εκδίδεται μία εντολή για ιατροδικαστική έρευνα, το θύμα παραλαμβάνει το χαρτί αυτό, και πηγαίνει μόνο του στον ιατροδικαστή. Υπάρχουν τρία άτομα που εμπλέκονται, ο αστυνομικός, το θύμα και ο ιατροδικαστής».

Για να προσθέσει: «Σε ένα περιστατικό βιασμού πρέπει να υπάρχει λήψη ούρων και αίματος, αν έχουμε ούρα για τα τοξικολογικά εργαστήρια είναι επαρκές δείγμα, για να έχουμε πληρέστερη διαδικασία, θα έπρεπε να υπάρχει και λήψη αίματος».

Για το γεγονός ότι στάλθηκε το δείγμα στο εξωτερικό: «Έχουμε ιδιαίτερα αξιόπιστα εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα. Αν ένας τοξικολόγος έχει κάποιες αμφιβολίες ή το κρίνει ο ίδιος και θέλει μπορεί να στείλει το δείγμα, αλλά εδώ έχουμε σύγχρονα εργαστήρια».

Για το αν έπρεπε να γίνει εξέταση από ιατροδικαστή και στους ύποπτους: «Όταν έχουμε υπόπτους πρέπει να εξετάζονται, αλλά αυτά είναι θέματα της προανάκρισης, αλλά ο ιατροδικαστής από μόνος του δεν μπορεί να κάνει λήψη αν δεν του διαταχθεί. Είναι κάτι που θα πρέπει να τεθεί υπό διερεύνηση. Με την όποια καθυστέρηση είμαστε σε ένα όριο που οι τοξικολογικές εξετάσεις θα μας δώσουν απαντήσεις».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.